Západné Slovensko

Petr David Ludvík Petr

SVK Slovensky IKAR2012

Kniha: Západné Slovensko - Petr David, Ludvík Petr
Katalógové číslo: 175936 viac »
13,24

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Západné Slovensko

Bratislava Slovenská metropola Bratislava*** (462 600 obyvateľov) patrí medzi najzaujímavejšie turistické ciele krajiny. Má excentrickú polohu, leží na juhozápadnom okraji štátu, v blízkosti hranice s Maďarskom a Rakúskom. Rozprestiera sa na oboch brehoch Dunaja, na úpätí Malých Karpát. Môže sa pýšiť bohatou históriou, vyše dvoch storočí plnila funkciu hlavného mesta Uhorska, zaujímavá je však aj súčasnosť mesta. Je súčasťou výrazne najbohatšieho a najrozvinutejšieho regiónu Slovenska, ktorý ako jediný nezaostáva v rámci Európskej únie. Ťaží z výhodnej polohy medzi metropolami Viedňou a Budapešťou, vytvára s nimi ekonomicky veľmi dôležitý tzv. Zlatý trojuholník. Návštevníka, ktorý sem zavíta po mnohých rokoch, určite prekvapí množstvo zmien, mesto sa zmodernizovalo, zároveň však ožilo a opeknelo historické centrum, hoci všetky jazvy z obdobia socializmu sa zatiaľ nepodarilo zaceliť. Nemilým prekvapením sú pomerne vysoké ceny. Turistov láka malé a kompaktné historické centrum s množstvom príjemných kaviarničiek a krčmičiek, za pekného počasia sa zaľudňuje promenáda pozdĺž Dunaja. Symbolmi mesta sú Bratislavský hrad a Nový most, obľúbeným turistickým cieľom sú zrúcaniny hradu Devín. Bratislava však ponúka oveľa viac – zaujímavé múzeá a galérie, modernú architektúru, rekreačné zázemie Malých Karpát a dunajských lužných lesov, malebné vinohrady či rímske vykopávky. Bratislava je súčasťou Bratislavského samosprávneho kraja, na území mesta leží päť z jeho ôsmich okresov. Člení na 17 mestských časti, najnižšími administratívnymi jednotkami sú miestne časti. Historická časť Bratislavy leží v mestskej časti Staré Mesto. Bratislava sa začala masívne rozrastať až v 2. polovici 20. stor., keď dosiahla rozlohu takmer porovnateľnú s Viedňou (368 km2).
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
175936
Názov
Západné Slovensko
EAN/ISBN
9788055130675
Autor
Petr David, Ludvík Petr
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012
Edícia
Slovensko krížom-krážom
Rozsah
264
Rozmer
132×219
Hmotnosť
0,45
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Nina 5 z 5
31.03.2013 14:19:24

S knihou sme cestovali v lete po západnom Slovensku. Bola som s ňou veľmi spokojná. Dobré tipy na výlety, pekne popísané čo kde môžete nájsť. Môžem odporúčiť.