Ako si užívať život

Pohodoví rodičia 3

Tom Hodgkinson

SVK Slovensky IKAR2012/06

Kniha: Ako si užívať život - Pohodoví rodičia 3 - Tom Hodgkinson
Katalógové číslo: 167686 viac »
Séria kníh: Pohodoví rodičia
Pohodoví rodičia
Titul je zaradený v tejto sérii
7,01

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ako si užívať život

Pohodoví rodičia 3

Uvažovali ste niekedy, prečo sa deň čo deň v dopravnej zápche unúvate chodiť do práce? Má vaša práca vôbec nejaký zmysel? Alebo prečo je kultúra, ktorú prijímate, väčšinou len plytký brak a gýč? Preletela vám hlavou myšlienka, že azda predsa len existuje lepší, slobodnejší a šťastnejší život? Ak prikyvujete, potom je táto kniha určená vám. Tom Hodgkinson poctivo študuje dejiny, literatúru aj filozofiu, hľadá v nich inšpiráciu a predkladá projekt jednoduchšieho a slobodnejšieho spôsobu života. Kniha plná praktických tipov a inšpiratívnych úvah vás naučí zahodiť putá obáv, byrokracie, dlhov, nezmyselných vládnych nariadení, protivných domácich prác, supermarketov a mnohých ďalších nepríjemností, ktoré vám bránia v rozlete. Ste pripravení užívať si život? Prečítajte si túto knihu a zistite to! Z anglického originálu How to be Free (Penguin Books, London 2007) preložila Zuzana Vilikovská. Verše preložili Jana Kantorová-Báliková a Marián Andričík.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
167686
Názov
Ako si užívať život
Podnázov
Pohodoví rodičia 3
EAN/ISBN
9788055129013
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Tom Hodgkinson
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/06
Rozsah
264
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,34
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Ďalšie jednoduché riešenie úzkosti je prijať fatalistickú teológiu. Katolíci, povedzme, sú menej úzkostní ako protestanti. Budhisti sú určite menej úzkostní ako židia. Ak uveríte, že nemôžete veľmi robiť nič, čo by malo iný zmysel, než len sa baviť, tak sa úzkosti zbavíte. Ak máte duševné nastavenie puritánov – teda pocit, že ste pre svet nesmierne dôležití a že skutočne záleží na tom, čo robíte – vaša úzkosť bude rásť. Zdôrazňovanie vlastnej dôležitosti plodí úzkosť (pozri kapitolu 24). Musíme sa naučiť, aby nám menej záležalo na veciach – nie v zmysle byť sebecký, ale skôr byť bezstarostný. Dnes sa propagujeme ako „ľudia, ktorým záleží“, a hádžeme kvety na hrob neznámeho, aby sme každému, kto by sa pozeral, dokázali, „ako nám záleží“,. „Mne sa veciach naozaj záleží,“ – tá fráza v podstate znamená len toľko, že si sami nakladáme na plecia problémy iných ľudí bez akéhokoľvek praktického úžitku. Hovoriť o tom, ako nám záleží, je pokrytecké.
Takže – osloboďte sa toho, že vám záleží, a od starostí. Stať sa veselým a bezstarostným človekom je vaša revolučná povinnosť ako hľadača slobody. Prestaňte pracovať, prestaňte nakupovať: začnite žiť. Oslavujte, pite. Jedzte kapúny a dobrú šunku. Pite korenisté vína a vyberané pivá. Nech sa vaše stoly prehýbajú od jedla. zavárajte džem a čatní. Hrajte na verklíku. Zaobstarajte si klavír. Práve som premenil svoju domovskú krčmu na hudobný klub. Objavili sme starý barový klavír, ktorý bol prakticky zadarmo. Takže teraz si môžeme spievať okolo starého nástroja. Tak ako je vaša úzkosť produktom vašej fantázie, hoci ovplyvnenej komerčným svetom, práve tak má vaša fantázia moc nahradiť ju jasavou radosťou.
JAZDITE NA BICYKLI

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ako si užívať život zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.