Pokrevní pouta

Pokrevní pouta 1

Richelle Mead

CZE Česky DOMINO2011/11

Kniha: Pokrevní pouta - Pokrevní pouta 1 - Richelle Mead
Katalógové číslo: 167680 viac »
Pokrevní pouta
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Pokrevní pouta

Pokrevní pouta 1

Mladá královna Lissa Dragomirová si netradiční politikou nadělala u morojského dvora spoustu nepřátel, kteří by ji rádi odstranili. Je ale velmi dobře střežena, a tak se spiklenci zaměří na její nevlastní sestru Jill. Vědí totiž, že kdyby Jill zabili, Lissa by musela odstoupit a přenechat trůn někomu, kdo má alespoň jednoho žijícího příbuzného. Po brutálním útoku na Jill se Morojové a dhampýři rozhodnout uklidit Jill někam do bezpečí. Kam ale? Po dlouhém zvažování dojdou k závěru, že mladou vampýrku by jistě nikdo nehledal ve světě lidí.

Jill má doprovázet a strážit alchymistka Sydney Sageová. Obě dívky se zapíší na lidskou školu, kterou navštěvují i Adrian Ivaškov a Eddie Castile. Kamarádi zpočátku řeší běžné problémy spojené se studiem na lidské škole, ale brzy začnou zjišťovat, že na téhle škole nejsou jediní, kdo potřebuje k životu krev…

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
167680
Názov
Pokrevní pouta
Podnázov
Pokrevní pouta 1
EAN/ISBN
9788073036751
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Richelle Mead
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/11
Rozsah
330
Rozmer
134×212×27 mm
Hmotnosť
0,34
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.8 z 5.0
5
133.3%
(3)
4
400.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

JaneS 5 z 5
31.01.2013 18:15:31

Po prečítaní Vampire Academy som vôbec nepredpokladala, že by ma táto kniha mohla ohromiť viac ako VA. Môžem však povedať, že je to najlepšia kniha a zároveň séria. Richelle Mead je moja najobľúbenejšia autorka!


majka 5 z 5
02.04.2013 19:24:17

Na Pokrevní pouta som sa veľmi tešila a musím povedať, že autorka ma v ničom nesklamala. Mne osobne je dokonca Sydney sympatickejšia ako Rose, dokážem sa s ňou viac stotožniť, pretože mi v mnohom pripomína mňa samotnú. Čo ma ale teší najviac je Adrian ako jedna z hlavných postáv. Ja toho chlapca proste zbožňujem. Takže ak ste fanúšikmi Upírskej akadémie túto ďalšiu sériu si určite nenechajte ujsť.


Evelin 4 z 5
17.05.2013 19:55:26

Spin-off Upírskej akadémie sa týka mladej alchymistky Sydney, ktorá v pôvodnej VA sérii pomáhala upírke Rose a aj keď nechcela, stala sa jej kamarátkou. Alchymisti sú ľudia, ktorí vedia o upírskom svete a spolupracujú s Morojmi tým, že ich kryjú pred zrakmi obyčajných ľudí. Odstraňujú z ulíc telá mŕtvych Strigojov alebo poskytnú azyl Dragomírskej princeznej, ktorá je v nebezpečenstve kvôli kraľovaniu svojej nevlastnej sestry. Sydney je vybratá, aby chránila princeznú a ukryla ju spolu s jej strážcami v ľudskom meste a v obyčajnej škole. Celú knihu ťahá Sydney a Adrian, ale predsa len to nie je Rose a Dimitri. Tieto 4 postavy sú si diametrálne odlišné a každá je výnimočná a zaujímavá inak.Autorka podáva príbeh úplne inak ako vo VA. Nerieši vôbec nič zásadné, celá kniha postráda akciu aj väčšiu romantiku a poriadne vyvrcholenie prichádza až na konci. Preto mi asi pripadala trochu nudnejšia. Veľkým plusom je, že sú tu mnohé staré tváre, ale nepáčia sa mi tajnosti, ktoré pred Sydney majú. Polovicu knihy bola stratená a nikto jej nič nepovedal. Ona sama má veľa tajomstiev, ktoré nemieni prezradiť čitateľovi. Bola som dosť na nervy z toho, že neviem o čo sa jedná. Potom som to už brala ako tipovanie a začala špekulovať, že ktoré tajomstvo čo znamená. Napriek tomu som odhalila hlavných nepriateľov veľmi rýchlo. To sa mi pri VA nestalo. Autorkin štýl písania sa napriek tomu nijako zásadne nezmenil a stále ma vie priklincovať ku knihe na celý deň. Sú to hlavne super postavy, ktoré dodávajú knihe šmrnc. Bolo zvláštne pohybovať sa tentoraz v ľudskom svete. Autorka teda prešla do iných vôd a myslím, že to zvládla a podala veľmi dobre. Beriem to ako také zahrievacie kolo. Od 2. dielu očakávam viac romantiky a akcie. Fanúšikom VA toto rozhodne nesmie uniknúť, pretože autorka nám ešte má čo ponúknuť!


Lyn_von_Nightlight 5 z 5
05.02.2014 17:01:44

Sľubný spin-off od Richelle, čítanie som si naozaj užila a tešila som sa ako malé decko na každú scénu s Adrianom. Sydney bola úplne iný hrdinka ako Rose, istým spôsobom to bolo osviežujúce. Rešpektovala zásady svojich ľudí, držala sa logiky a bola veľmi veľmi múdra. Chcela by som mať jej hlavu. Bloodlines je o niečo menej akčné ako VA, no stránky aj tak ubúdajú rýchlosťou svetla. Keď som na konci zistila, že nemám pokračovanie, skoro ma porazilo.