Dcéra dymu a kostí

1. časť

Laini Taylorová

SVK Slovensky IKAR2011/11

Kniha: Dcéra dymu a kostí - 1. časť - Laini Taylorová
Katalógové číslo: 157203 viac »
Séria kníh: Dcéra dymu a kostí
Dcéra dymu a kostí
Titul je zaradený v tejto sérii
10,57

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dcéra dymu a kostí

1. časť

Karou je nadaná, krásna, a tak trochu záhadná sedemnásťročná študentka na pražskej umeleckej škole. To najzvláštnejšie o nej nevie ani jej najlepšia priateľka Zuzana. Modré vlasy si nemusí farbiť, sú prirodzene modré. Rada kreslí chiméry, fantastické zmiešané bytosti, a nikto netuší, že tieto magické bytosti sú v skutočnosti jej rodina. Hovorí mnohými jazykmi, ovláda však aj také, ktorými bežní smrteľníci nehovoria. Na oboch dlaniach má záhadné hamsa, z ktorého občas vychádza nadprirodzená energia. Do Prahy prichádza a odchádza cez tajomný portál za svojím zvláštnym poslaním. Otvára ho žena s telom hada a vedie rovno do ponurej miestnosti, kde čaruje s ľudskými zubmi desivá rohatá bytosť s očami plaza, ktorá Karou vychovala. Na cestách po celom svete, kam ju posiela čarodejník zháňať zuby, si všimne, že na portáloch pribúdajú vypálené odtlačky rúk, ktoré tam zanechávajú tajomné okrídlené bytosti. Chtiac-nechtiac sa ocitne v krutej vojne medzi mimozemskými ríšami a v Marrákeši sa prvýkrát stretne s jednou z tých bytostí, ktoré stoja na opačnej strane. Vďaka krásnemu anjelovi Akivovi sa dozvedá vytúženú pravdu o sebe a tá pravda je bolestná... Navyše sa do serafa zaľúbi a nik netuší, či ich láska pretrvá začínajúcu sa vojnu medzi svetmi dobra a zla... Z anglického originálu Dauther of Smoke and Bone (Little, Brown and Company, New York) preložil Karol Vlk.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
157203
Názov
Dcéra dymu a kostí
Podnázov
1. časť
EAN/ISBN
9788055126852
Forma
Tvrdá, s prebalom, matná
Autor
Laini Taylorová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/11
Rozsah
288
Rozmer
155×233
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Zahnal ju do kúta a obaja vedeli, že nemôže ujsť. Hmlisto si uvedomovala vydesené výkriky v uličke a z okien, plne sa však sústreďovala na anjela. Čo je vlastne anjel? Čo to vravel Izîl? Prišli serafovia.
Už to slovo počula, serafovia sú vysoko v anjelskej hierarchii, aspoň podľa kresťanských mýtov, ktorými Priepastník pohŕdal. „Ľudia sa voľačo dozvedeli,“ hovorieval, „a ostatné si vymysleli. Sú to rozprávky bez ladu a skladu, len kde-tu sa nájde zrnko pravdy.“
„Čo je teda skutočnosť?“
„Skutočné je to, čo môžeš zabiť alebo čo môže zabiť teba.“
Podľa Priepastníkovho vysvetlenia bol tento anjel dokonale skutočný.
Sledovala, ako dvíha meč, a upútali ju vytetované čiarky na hánkach – boli jej povedomé, vzápätí sa myšlienka vytratila. Sledovala svojho vraha a celkom odosobnene sa čudovala, prečo to robí. Nebolo predsa možné, že nastala posledná chvíľa jej života. Naklonila hlavu nabok a úporne mu hľadala v tvári nejaký náznak... duše... a naraz ju zazrela.
Zaváhal. Na zlomok sekundy sa mu zosunula maska a uvidela akýsi prejav náhlej ľútosti, vlnu citu, ktorá mu zjemnila prísne a neskutočne dokonalé črty.
V tom okamihu opäť pocítila pulzovanie v dlaniach a zaťala päste, ako keď ho po prvý raz uvidela. Pulzovanie rovnomerne pokračovalo, cítila prílev energie. Zarazilo ju zistenie, že zdrojom sú jej tetovania. Impulz jej kázal zdvihnúť ruky a aj to urobila, nie aby sa pokorne vzdala, ale s vystretými dlaňami, na ktorých boli oči. Žila s nimi celý život a nevedela, načo sú.
A niečo sa stalo.
Bolo to ako výbuch – silné nasávanie, pri ktorom sa vzduch zmrštil do pevného jadra, nasledovala expanzia. Stalo sa to bezhlučne, bez svetelných efektov a vyjavení svedkovia nevideli nič zvláštne, dievča iba zdvihlo ruky. Karou to však cítila a anjel tiež. Rozšírili sa mu oči, niečo pochopil tesne predtým, ako ho s nesmiernou silou hodilo o múr vzdialený vyše pätnásť metrov. Ostal ležať, krídla mal vykrútené, meč mu ešte pred nárazom vyletel z rúk. Spamätávala sa.
Anjel sa nehýbal.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.8 z 5.0
5
300.0%
(2)
4
600.0%
(1)
3
200.0%
(3)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

amy
26.12.2011 13:02:17

kupila som si tu knihuknihi moc necitamm ale tato je jedinecny je to najlepsie kniha ale mali bi ju zlacnic aspon na 5,60eur tak rychlo aj ine serie a malo by bt napisane kolko to ma kopitol


5 z 5
07.02.2013 13:53:22

Zaujímavé čítanie, nechýba tomu nič čo by sme od toho mohli očakávať!


Little Black Lady 3 z 5
15.02.2013 16:27:39

Prvá vec, ktorú napíšem je:Dokonalé prostredie. Praha má vždy svoje čaro, a ja som mu podľahla. Karou, modrovlasá slečna tiež nie je najhoršia postava pod Slnkom. Akiva ale, je mojim favoritom číslo jedna. I jeho súrodenci mi padli do oka- škoda, že sa tam objavili až pri polovici. Dej, miestami zdlhavý a lutujem že sa hlavný hrdinovia stretli takmer na konci -_-, ked nerátam návrat v čase ku Madrgal. Ale kto miluje lovestory, fantasy, či drámu neoľutuje. Bude očarený ako ja :D


Alexandra 3 z 5
26.02.2013 18:15:41

Začalo to celkom zaujímavo a mnohé nápady boli originálne, aj keď tie "strašne rozšírené" české mená ma rozosmiali, ale postupne ma to prestalo baviť. Kniha sa prehupla do veľmi zdĺhavej a nudnej časti a aj keď flashbacky boli pre príbeh potrebné, chcela som ich mať čo najskôr za sebou.


Casion 4 z 5
17.04.2013 14:11:25

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

anjel37
28.08.2013 20:03:21

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

bebe
10.09.2013 08:42:54

super kniha, pútavý dej už od začiatku, akurát príbeh o Madrigal trošku pokulhával, tieto stránky som preskočila, podobnosť Karou a Madrigal nebola ani minimálna ale inak celkový dojem z knižky veľmi dobrý, mala som ju prečítanú v rekordnom čase, vrele odporúčam


Lirity Lilith Ouida
22.11.2013 18:41:10

krásna len dosť krátka.


jarka.f 3 z 5
21.12.2013 10:11:29

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

Dorota 5 z 5
27.12.2013 23:04:01

Tato kniha ma velmi zaujala je to vazne super kniha a zaujimava odporucam.