Abeceda sexu a erotiky

Kniha: Abeceda sexu a erotiky - Gustáv Murín
Katalógové číslo: 154932 viac »
4,68

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Abeceda sexu a erotiky

Ľudská sexualita je vo svete živočíšnych druhov výnimočná. Ženské prsia majú väčšie rozmery, než si vyžadujú mliečne žľazy, bradavky sú erotogénne. nápadne sfarbené. Ani jeden z týchto znakov nikde inde v živočíšnej ríši nenájdeme. I taký nevinný úvod do hier lásky, akým je bozk, nemá v prírode obdobu. Dodnes sa vedú spory aj o biologickej funkcii hymenu, čiže panenskej blany. Dôvod je prostý – ani jeden živočíšny druh ju nemá. Edgar Morin pokladá ľudskú sexualitu za výnimočnú a pripisuje jej dokonca mimoriadny evolučný význam. Na otázku: „Čo nám prinieslo poľudštenie?“ odpovedá: „Najmä nepretržitú sexuálnu príťažlivosť muža i ženy. Primáty majú asexuálne obdobia a obdobia párenia, keď sa samica stáva príťažlivou, ľudstvo sa však vyznačuje permanentnou sexuálnou príťažlivosťou.“ A to je tá najpodstatnejšia zmena, ktorá ho odlišuje od zvierat. Človek oddelil sex od rozmnožovania. Erotiku živočíšna ríša nepozná. Čo všetko sa pod týmto pojmom skrýva, prezradí táto publikácia.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
154932
Názov
Abeceda sexu a erotiky
EAN/ISBN
9788055109527
Autor
Gustáv Murín
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2005
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,24
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Abeceda sexu a erotiky zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.