Život Simona Wiesenthala

Tom Segev

CZE Česky Nakladatelství Paseka

Obrázok nedostupný: Kniha: Život Simona Wiesenthala - Tom Segev
Katalógové číslo: 107738 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Život Simona Wiesenthala

Segevův životopis Simona Wiesenthala, známého "lovce" nacistů, nijak neidealizuje a kriticky popisuje všechny zákruty jeho neklidného života. Autor čtenáře detailně provází Wiesenthalovým životem, včetně jeho předválečného osudu a jeho téměř zázračným přežitím v době holocaustu (mj. za pomoci slušných Němců nasazených v Minsku) a zejména pak jeho úspěchy a neúspěchy při stopování a souzení nacistických válečných zločinců.

Největší prostor je věnován různým Wiesenthalovým kauzám, především jeho stopování Adolfa Eichmanna a dalších významných nacistických pachatelů, a četným sporům, v nichž se Wiesenthal angažoval (např. jeho kontroverzi s rakouským kancléřem Bruno Kreiskym či sporu ohledně válečné činnosti Kurta Waldheima). Segev Wiesenthala ukazuje též jako člověka, který se vrhá do řady kontroverzí, který se mýlí, je ve svém úsudku o nacistických zločincích ovlivňován svými politickými názory či se snaží manipulovat média. Nevyhýbá se ani různým zákulisním hrám a epizodám, včetně Wiesenthalovy spolupráce s tajnými službami, zejména izraelskou a americkou.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
107738
Názov
Život Simona Wiesenthala
Autor
Tom Segev
Druh tovaru
Kniha
Stav
Nedostupné
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Život Simona Wiesenthala zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.