Maďarské vraždenie

Maďarský biely teror

József Halmi

SVK Slovensky EKO-KONZULT2011/06

Kniha: Maďarské vraždenie - Maďarský biely teror - József Halmi
Katalógové číslo: 106805 viac »
4,15

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Maďarské vraždenie

Maďarský biely teror

Autor knihy nazval prvú kapitolu : Maďarské martýrium. Išlo nielen o martýrium maďarského národa ale ešte viac o martýrium nemaďarských národností, ktorých bolo v neskoršom trianonskom Maďarsku takmer 3 milióny (z toho vyše pol milióna Slovákov, asi milión Nemcov a vyše 800.tis. Židov...).
Boje prvej svetovej vojny, kde zahynulo vyše 15.milionov ľudí, sa územia etnického Maďarska vôbec nedotkli. Najťažšie utrpenie občanov Maďarska sa začalo až po vojne, jeho štátnym osamostatnením a to sériou maďarských štátnych prevratov, revolúcií a kontrarevolúcií v nasledujúcich rokoch. Podstata všetkých prevratov spočívala v tom, že maďarské vládnuce vrstvy sa nevedeli zmieriť s definitívnou porážkou vo vojne, ktorú samy svojím šovinistickým velikášstvom a maďarským nacionalizmom spôsobili. Je známe, že vojny, prevraty a revolúcie sú vždy sprevádzané nezákonnosťami, brutalitami a vraždami. Beštiality, ktoré sa páchali v Maďarsku, výrazne prekračujú všetky podoby takýchto revolučných nezákonností, známe v tejto oblasti Európy.
Navyše, v Maďarsku sa pri týchto udalostiach prejavili aj protižidovské excesy, spojené s endemickým antisemitizmom maďarských vládnucich vrstiev. Podobné maďarské beštiálne výčiny sa odohrali aj za celkom iných historických udalostí, než akým bol fašistický biely teror Miklósa Horthyho. Kto si prečíta túto knihu, ten uvidí, že uprostred Európy žije národ, ktorý reve po integrite bývalého mnohonárodného Uhorska a po revízii Trianonskej zmluvy, zatiaľ čo on sám vyľudňuje a ničí aj ten kus zeme, ktorý mu bol ako národu ponechaný! Tieto autorove slová už naozaj nepotrebujú nijaké doplnky, či komentár.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
106805
Názov
Maďarské vraždenie
Podnázov
Maďarský biely teror
EAN/ISBN
9788080791483
Autor
József Halmi
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/06
Rozsah
124
Rozmer
148×205×12
Hmotnosť
0,17
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Maďarské vraždenie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.