Nočný tieň

Nočný tieň 1

Andrea Cremerová

SVK Slovensky IKAR2011/02

Kniha: Nočný tieň - Nočný tieň 1 - Andrea Cremerová
Katalógové číslo: 103169 viac »
Séria kníh: Nočný tieň
Nočný tieň
Titul je zaradený v tejto sérii
10,96

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Nočný tieň

Nočný tieň 1

Magický svet, ktorý vo svojom románe vytvorila americká autorka Andrea Cremerová, je krásny, ale aj nebezpečný. Má nemenné, prísne zákony a život sa odnepamäti riadi podľa nich. Dobro a zlo však zvádzajú nikdy sa nekončiaci boj. Ale čo ak sa svet Strážcov, bájnych bytostí, napoly ľudí, napoly vlkov, prepletie s osudmi obyčajných ľudí? Keď sedemnásťročná stredoškoláčka Calla nájde v horách ťažko zraneného chlapca, ešte netuší, ako dramaticky sa zmení jej doterajší život, odohrávajúci sa vo dvoch podobách – zvieracej a ľudskej. Mladého dobrodruha Shaya zachráni pred istou smrťou a poruší tak zákony vlastného spoločenstva. Shay je nielen výzvou pre jej srdce zadané nádejnému budúcemu vodcovi spriatelenej svorky vlkolakov, ale aj veľkou záhadou. Ako jediný človek sa z neznámych dôvodov teší privilegovanému postaveniu a ochrane oboch svoriek, čo sa majú v krátkom čase spojiť sobášom Cally a Rena. Iba najbližšia priateľka Bryn a brat Ansel aj vďaka vzájomne sa rozvíjajúcemu ľúbostnému vzťahu šípia, čo sa odohráva v Callinom vnútri a prečo sa jej postoj k prísnym zásadám Ochrancov a Strážcov začína meniť. Callina napínavá výprava do zakázanej jaskyne, kde sa skrýva jeden z kľúčov poznania jej vlastnej minulosti, a krvavý rituál ako súčasť nadchádzajúceho sobášneho obradu prinášajú rozuzlenie, čo odstráni všetky pochybnosti. Calla si musí vybrať... Rozhodne sa počúvnuť hlas svojho srdca a riskovať, že stratí všetko? Obetuje hoci aj život pre zakázanú lásku, alebo sa radšej podriadi predurčenému osudu? Z anglického originálu Night Shade (Philome Books, A Division of Penguin Readers Group, The Penguin Group, USA) preložila Diana Ghaniová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
103169
Názov
Nočný tieň
Podnázov
Nočný tieň 1
EAN/ISBN
9788055123974
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Andrea Cremerová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/02
Rozsah
400
Rozmer
210×290×40
Hmotnosť
0,40
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Shayova stolička sa váľala po zemi a Ren pritískal Shaya k lavici. Nepočula som, čo mu vraví, videla som len, že rýchlo pohybuje perami. Dvaja študenti, čo pracovali so Shayom, sa krčili pri zemi, len aby si ich Ren nevšimol. S rovnakou hrôzou však hľadeli aj na Shaya; všimli si jeho silu a vycítili nebezpečné zviera, čo sa v ňom skrývalo. Pochopili. Ak niečo rýchlo neurobím, čoskoro pochopia aj ostatní.

Slečna Forisová stála pri katedre, stuhnutá od strachu. Rukou si zakrývala ústa a vypliešťala oči na bojisko uprostred laboratória. Z triedy vybehlo niekoľko študentov. Ochrancovia si vymieňali ustarostené pohľady, nakláňali sa ponad lavice a niečo si šepkali.

Rozbehla som sa k Shayovej lavici. Keď som si uvedomila, ako málo chýba, aby sa Ren celkom prestal ovládať, vyrazilo mi dych. Tmavosivý vlk sa okolo neho vznášal ako aura. Ren držal Shaya za plecia, tlačil ho na lavicu a ceril naňho zaostrené tesáky. Shay zaťal Renovi prsty do ramien; nepôsobil vystrašene, len rozzúrene. Vznášala sa nad ním jeho vlčia podoba. Zadržala som dych v nádeji, že Rena zaslepuje zlosť a nevšimne si to. Každú chvíľu sa mohli obaja premeniť na vlky a roztrhať sa na kusy.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.5 z 5.0
5
800.0%
(1)
4
200.0%
(4)
3
400.0%
(2)
2
0%
(0)
1
800.0%
(1)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

MiCh
11.10.2012 00:08:55

Osobne mám radšej knihy, kde sa objavujú stvorenia z iného sveta, ale objavujú sa v reálnom svete, tu sú síce obyčajní ľudia, ale okolo nich samé čary. Ja by som tuto knihu hodnotila lepším priemerom.


Eva 3 z 5
31.01.2013 18:05:52

Knizka je uzasna dobre sa citala :)


Alexandra 4 z 5
05.02.2013 18:12:17

Jedna z veľmi mála kníh, ktoré som kupovala na slepo. Má naozaj krásnu obálku a podľa mňa aj tajomnú anotáciu, takže som nevedela, čo čakať. Mám pocit, že sa celú knihu skoro nič neudialo, napriek tomu sa čítala veľmi rýchlo a veľmi dobre. Konečne hlavná hrdinka, ktorú som neznenávidela pre hlúposti, ktoré robí a s ktorou sa dalo trochu stotožniť. Aj keď sa možno rozhodovala inak ako ja, neprekážalo mi to. Aj ostatné postavy sú zaujímavé a mnohé z nich sa dajú ľahko obľúbiť, niektoré ale budú liezť na nervy. Príbeh ubiehal veľmi rýchlo, autorka vytvorila pozoruhodný svet a som rozhodne zvedavá, čo sa bude diať ďalej.


JaneS 3 z 5
09.02.2013 21:56:41

Celkom pohodička čítanie. Tento svet vlkolakov sa dosť odlišoval od ostatných teórii, čo sa mi páčilo. Odporúčam!


Evelin 4 z 5
06.03.2013 12:56:24

Knižka bola pre mňa príjemným oživením a prekvapením. Vlkolaci v trochu inej forme a v smečkách, alfa samci a samice, dohodnuté vzťahy, človek ako nižšia vrstva. Príbeh a priebeh knihy sa mi veľmi páčil, kniha sa číta naozaj ľahko a vždy ma niečím prekvapila. Hl. hrdinka nie je žiadna chudinka ale hrdá a silná alfa samica, ktorá si ochráni svoju skupinku vlkov. Neubránime sa ani menšiemu rebelantstvu či milostnému trojuholníku. Kniha je pre mňa nadpriemerná a teším sa na pokračovanie, pretože koniec bol zaujímavý.


Radoslava
18.07.2013 13:44:05

Tu to knihu mi odporučila kamarátka že je veľmi dobra. Veľmi sa mi ju nechcelo čítať ..ale ked som začala tak ma úplne pohltila, čítala som ju jedným dychom... odporúčam vám ju prečítať :D :D


Monika 4 z 5
21.09.2013 12:24:17

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

Casion 4 z 5
05.10.2013 19:05:21

Knihu považujem za obsahovo dosť dobrú, milo ma prekvapila. Čítala som ju na odporúčanie kamarátky a hoci som spočiatku veľmi nebola v obraze, ako som sa postupne v knihe dostávala ďalej objavovali sa stále nové a nové súvislosti. Veľmi sa mi páčila hlavná hrdinka, ktorá stojí pred neľahkou voľbou a celkovo som rada, že je to silná osobnosť, nie len nejaké uplakané dievčatko...


Saša 1 z 5
29.12.2013 13:19:54

Takže....nechápem,prečo všetci tvrdia,že hl.hrdinka Calla je úžasná,drsná,nebojácna alfa samica.Kde to nabrali?!Veď to bola úplne obyčajná hrdinka,typická pre podobné žánre-hlúpa,naivná,spomalím zapaľovaním a hlavne si nevie vybrať koho bude ľúbiť.Typické klišé!Možno ju drsnou robí to,že občas na niekoho zavrčí alebo vycerí tesáky-fakt drsné-človek by sa mal začať báť:D.Bolo to TRáPNE!!!Strašne mi vadila,ale ešte viac mi vadil ten ľúbostný trojuholník.Čo to malo znamenať?!Ak ľúbi toho,prečo bozkáva toho a potom naopak?A ak nevie koho vlastne ľúbi,prečo teda flirtuje s oboma-veď ich vlastne podvádza-chudáci obidvaja.Je to normálne?!Nie!!!Okrem toho sa mi nepáčili vedľajšie postavy.Jediný koho som si ako tak obľúbila bol Ren(alfa samec).A,čo sa týka Shaya,ten sa občas správal ako malé sopľavé decko,ktoré nevie čo zo sebou a všade pchá ten svoj nos-príšerný chalan.Byť Callou-beriem Rena.Fakt nechápem autorku.Aj ten jej štýl bol hrozný-chaotický,bez emócií,bez náznaku akcie-skrátka nudný.Ako by to ani nepísala dospelá žena.Bolo to akoby to písal tínedžer ,vlastne nie-poriadny amatér.Autorka sa vôbec nesnažila dostať knihu do stavu dokonalosti.ODFLáKLA TO!!!Podľa mňa to,čo ju napadlo ihneď napísala,a potom sa už k tomu nevracala.Nechala to tak-veď to je príšerné!Autorka mi nesadla a hl.hrdinka už vôbec nie.Príšerná,nudná kniha!U mňa 1 hviezdička.A ešte na záver.Neberte to ako spojler,ale skôr ako varovanie.Ak nemáte radi ZABíJANIE ZVIERAT a ste ich OCHRANCOM,tak potom RUKY PREč od tejto KNIHY.Ja viem,že ide o vlkolakov,čo sú aj ľudia a aj vlky,ale toto si autorka mohla odpustiť-opisovať ako lovia zvieratá,kde ich majú zahryznúť,aby ich zabili a potom opisovať,že ktorú časť z nich majú najradšej a ako ich žerú,trhajú na kusy-ODPORNé!!!Musela som tie strany preskočiť,pretože mi bolo zle.FAKT HRôZA!!!


Targaryen 5 z 5
08.01.2016 10:00:32

Toto bola úžasná kniha nenudila som sa pri nej absolutne ! Bola zaujímavá až dokonca a preto dávam plný počet fakt bola úchvatná !!odporúčam