Elizabeth Camdenová

Autor / 3 tituly

Zaradené v kategórii RomantikaGBR Anglicky

"Výnimočné je na mne iba jedno – že viem vyrobiť veci, ktoré zlepšia život ľuďom okolo mňa. A keď ich vyrábam, cítim, že Boh sa na mňa usmieva."

Mám to šťastie, že mám dve kariéry, ktoré hlboko milujem. Cez deň pracujem ako knihovníčka na vysokej škole a cez víkendy píšem romány.

Knihovníčkou som sa stala, lebo si neviem predstaviť iné povolanie, v ktorom by som bola tak aktívne vystavená pôsobeniu všetkých aspektov poznatkov, ktoré kedy zaznamenali. knihovníčkou som od roku 1995, pričom každý deň mám možnosť skúmať Shakespearove sonety, dozvedieť sa, vďaka čomu má pelikán ružové perie, alebo zostavovať demografické štatistiky potrebné pre založenie novej spoločnosti.

Ako sa človek stane knihovníkom na vysokej škole? Ja som získala bakalársky titul z histórie na Univerzite Najsvätejšej trojice v San Antoniu, potom magisterský titul z histórie na Virgínskej univerzite, a napokon titul magistra v odbore knihovníctvo na Indianskej univerzite.

Ale romány mi vždy poskytovali možnosť úniku do sveta snov a spisovateľkou som sa túžila stať od tretej triedy na základnej škole, keď ma doslova zničil sladkobôľny koniec Šarlotinej pavučinky. Pamätám sa, ako som si sľúbila, že raz knihu prepíšem a vymyslím pre ňu lepší záver. Vtedy som ešte netušila, že zákon o autorskom práve zmarí moju ambíciu písať lepšie konce kníh iných autorov, ale možno som sa stala spisovateľkou práve vďaka svojim skorým skúsenostiam so smutnými románmi.

Rada píšem knihy o inteligentných ľuďoch, ktorí sa ocitnú pred veľkými výzvami. Ako introvertka som zistila, že písanie beletrie je najlepší spôsob, ako sa môžem podeliť o svoju vieru a odolnosť s inými ľuďmi.

Vydala som sa pomerne neskoro, ale toto neskoré manželstvo sa ukázalo požehnaním. Na osamelý život som si rýchlo zvykla a hoci samota ma veľmi neuspokojovala, napokon som sa s ňou zmierila. Ako tridsaťpäťročná, len niekoľko týždňov po tom, ako som si kúpila svoj prvý dom, som však spoznala muža, s ktorým som mala stráviť zvyšok života. V rokoch, keď som bola slobodná, som sa veľa naučila. Naučila som sa byť nezávislá a odolná. Naučila som sa spravovať svoje investície, zarábať a odkladať si dosť peňazí na investovanie, kosiť trávnik, opravovať pokazené spotrebiče vo svojom šesťdesiatročnom dome a tráviť dovolenky sama v prípade, že som nemohla odcestovať za svojou rodinou. V prvom rade som sa však naučila, že nikdy nesmiem považovať svojho manžela za samozrejmosť. Každý deň ďakujem Bohu za to, že mi umožnil zdieľať život s mojím najobľúbenejším človekom na zemi.

Nuž, a kto naozaj som? Milujem staré Hitchcockove filmy, hodinu pred západom slnka, dlhé behy floridskou vidieckou krajinou a pohár dobrého vína. Po tom, ako som celý dospelý život strávila v kampuse univerzity (buď ako študentka alebo ako knihovníčka), som si konečne splnila svoj najväčší cieľ – profesionálne sa venovať písaniu.

Kniha: Zúfalá nádej - Elizabeth Camdenová

Zúfalá nádej

SVK Slovensky 2022/05Elizabeth Camdenovái527.netHistorické

U dodávateľa

14,30
Kniha: Odvážny plán - Empire State 2.diel - Elizabeth Camdenová

Odvážny plán Empire State 2.diel

SVK Slovensky 2021/06Elizabeth Camdenovái527.netRomány a novely

U dodávateľa

11,90
Kniha: Nebezpečné dedičstvo - Elizabeth Camdenová

Nebezpečné dedičstvo

SVK Slovensky 2021/02Elizabeth Camdenovái527.netHistorické

U dodávateľa

11,90