Martin Čičvák

Predstavujeme: Martin Čičvák

Autor / 2 tituly

Zaradené v kategórii BiografieSVK Slovensky

Narodil sa 16. apríla 1975 v Košiciach. V roku 1998 absolvoval obor réžia na JAMU v Brne. V školskom divadle Studio Marta inscenoval hry Molière: Tartuffe, B. Brecht: Baal, vlastnú hru Sonia agentka, P. de Beaumarchais: Figarova svadba, G. Steinová: Svet okolo Susan B.. So študentami britského Dartingthon College of Arts naštudoval Strindbergovu Slečnu Júliu a Genetove Slúžky. Svoju hru Dom, kde sa to robí dobre (Frankie is OK, Peggy is fine and the house is cool) inscenoval na javisku Grace Theater London, v Norwich Playhouse, vo Východoslovenskom divadle Košice a v Štátnom divadle v srbskom Novom Sade.

Spolupracoval a spolupracuje s divadlami v Čechách a na Slovensku. V Národním divadle v Brne režíroval Bernhardovho Imanuela Kanta (za inscenáciu získal Cenu Alfréda Radoka – Talent roku 2000), Shakespearov Sen noci svätojánskej, Straussovu Ithaku, Goldoniho Treperendy, Lessingovu Emilii Galotti a Sofoklovu Antigonu. Počas hosťovania v bratislavskom SND inscenoval Brechtovu Matku Guráž, Schimmelpfennigovu Arabskú noc (Divadelní ceny DOSKY za inscenaci a režii), Schillerovu drámu Úklady a láska (nominácia na DOSKY 2007), Büchnerovu Leonce a Lenu (nominácia na DOSKY 2008), drámy Johanna Wolfganga Goetheho Faust I, II.

Ako režisér pôsobí tiež v bratislavskom Divadle Aréna, kde uviedol Albeeho hru Koza alebo Kto je Sylvia? (Divadelné ceny DOSKY pre Emíliu Vášáryovú a Juraja Kukuru), Klimáčkove hry Komunizmus a Dr. Gustáv Husák, hru Moisésa Kaufmana 33 variácií a hru KUKURA.

V Národním divadle v Prahe režíroval Brechtovu hru Dobrý človek z Sečuanu, vlastnú dramatizáciu knihy Tisíc a jedna noc a Shakespearove hry Kupec benátský a Skrotenie zlej ženy.

Ako operný režisér spolupracoval s Divadlem J. K. Tyla v Plzni, kde naštudoval Belliniho Kapuletovcov a Montekovcov pod názvom Júlia a Mozartov Únos zo Serailu. Pre operu Národního divadla v Prahe pripravil inscenáciu Mozartovho Cosi fan tutte. V Divadle na Vinohradech v roku 2013 naštudoval hru Maxa Frischa Andorra. V slovinskom Národnom divadle v Ľubľane inscenoval v roku 2006 Schimmelpfennigovu hru Žena z minulosti.

Od roku 2000 je členom Činoherního klubu v Prahe.

Žije v Prahe. Je ženatý, má tri deti.

Jeho kniha „Kukura – jeho život ako ho prežil Čičvák“ vyšla 27. apríla 2015 v Bratislave a v českom preklade vyšla 18. novembra 2015 v Prahe.

*16.4.1975

Kniha: Kukura - jeho život ako ho prežil - Martin Čičvák

Kukura jeho život ako ho prežil

SVK Slovensky 2015/04Martin ČičvákDixitBiografie

U dodávateľa

4.5 z 5.0
9,95
Kniha: Kukura - jeho život jak ho prožil Čičvák - Martin Čičvák

Kukura jeho život jak ho prožil Čičvák

CZE Česky 2015/11Martin ČičvákDixitBiografie

Nedostupné

NEDOSTUPNÉ