Zuzka Šulajová

Predstavujeme: Zuzka Šulajová

Autor / 19 titulov

Zaradené v kategórii RomantikaSVK Slovensky

Zuzka Šulajová (12.11.1985, Bratislava) je veľmi úspešná mladá slovenská spisovateľka. Narodila sa a žije v Bratislave. Vyštudovala andragogiku a pedagogiku na FiF UK v Bratislave a tiež dlhší čas žila v austrálskom Sydney kde študovala. Má rada prechádzky do prírody (nielen so psom), samozrejme čítanie, písanie, rozhovory s priateľmi, sem-tam pečenie či varenie.

Jej debutom bol Džínsový denník. „Sú to denníkové zápisky pätnásťročného dievčaťa, ktoré sa chystá na strednú školu. Je z toho nervózna, má komplex, že nemá priateľa, a je so sebou nespokojná. Knihu som písala najprv rukou doma na gauči. Až neskôr som prešla na počítačové písanie," predstavuje Zuzana Šulajová knihu, ktorá je určená predovšetkým pre mládež, ale čítali ju aj dôchodcovia.

Kniha sa hneď po vydaní stala na Slovensku bestsellerom. Dnes tento sedemzväzkový príbeh považujeme za kultový román miléniovej mládeže. V roku 2019 jej vyšiel kriminálny román Tajomstvá jedného domu a v tom istom roku pripravila na vydanie Magický advent. Očarujúce očakávanie vianočných sviatkov uprostred stredoslovenských lazov so všetkými zvykmi a zariekavaniami, nefalšovanou zimou a kopami snehu má predsa len inú atmosféru ako skupinové bratislavské krčmové oslavy gymnazistov. Autorka nás nepozorovane vtiahne do príbehu a jeho neočakávaných zvratov. Mágia adventu si podmaní aj čitateľa, až si napokon želá, aby sa rovnako ako Zuzkino rozprávanie nikdy neskončil.

*12.11.1985

Zadaným kritériám nevyhovuje žiaden výber.