Biblické ženy Starej a Novej zmluvy

Kniha: Biblické ženy Starej a Novej zmluvy - Jozef Ondrej Markuš
Katalógové číslo: 53331 viac »
9,14

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Biblické ženy Starej a Novej zmluvy

Dejiny sveta i biblické dejiny napohľad možno čítať ako dejiny mužov, v ich pozadí sú však neprehliadnuteľné ženské postavy. Boží plán stvorenia dal mužom i ženám spoločné úlohy. Túto líniu sleduje kazateľ J. O. Markuš tisícročiami, predkladá portréty žien v celej protirečivosti - aby, ako píše, neraz aj "z tmavého obrazu" vyťažil pre čitateľa poznanie, poučenie i povzbudenie. Biblické ženy od pramatky Evy sprevádzajú nás až pod kríž nášho Pána, pri ktorom nechýbali naplnené súcitom a láskou. Ich obrazy sú pozoruhodnou drobnokresbou a, ako je pre metódu autora príznačné, okrem výkladu biblických dejov skúma, čom sú osudy ženských hrdiniek blízke nám, čím sa prihovárajú súčasníkom. Lebo niet azda portrétu, ktorý by nás neoslovil: rovnako svojhlavo sa pokúšali pozmeniť svoje miesto bez pokory pred Božím plánom, rovnako preciťovali bolesť pri výchove detí, pri problémoch v rodine, v prežívaní zaľúbenosti a lásky... Sú pre nás prinajmenej inšpiráciou na zamyslenie.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
53331
Názov
Biblické ženy Starej a Novej zmluvy
EAN/ISBN
9788070909614
Autor
Jozef Ondrej Markuš
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010
Rozsah
434
Rozmer
145×205×30
Hmotnosť
0,68
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

holubica 5 z 5
18.04.2013 11:19:22

Skvelé spracovanie. Je vhodné nie len pre širokú verejnosť, ale i pre študentov. Spracovanie nám poukazuje, ako Boh, ponúka možnosť spoznať sa, upozorniť, chrániť, tlmočiť sa - pre nás i pre Izrael, ako národ povolaný, ktorý prežíval dejinný spásy aj cez ženské pokolenie.... Výrazne charakteristické prvky Božieho diela a zásahu sa prevádzajú celou históriou. Vidno to nie len na prorokyniach, ale i na obyčajných ženách ako Ester, ktoré milovali Boha svojím vnútrom nadovšetko. A tak sa stali nie len symbolmy, ale hlbokým prostriedkom a tlmočeným posolstva, Boha v dejinách.