2CD-RND-Jááánošííík,Človečina

SVK Slovensky OPUS a.s. (FORZA MUSIC)2017/04

CD: 2CD-RND-Jááánošííík,Človečina - 2. vydanie
Katalógové číslo: 297161 viac »
8,26

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

CD: 2CD-RND-Jááánošííík,Človečina

Keď sa 14. novembra 1970 v Klube mladých v Radošine konala premiéra piatej hry vyštudovaného pedagóga (v tom čase redaktora Učiteľských novín) Stanislava Štepku, zrejme nikto netušil, že videl kultové predstavenie, ktorého počet repríz o pár rokov prekročí číslovku 500, a spolu s ďalšou verziou Jááánošííík po tridsiatich rokoch (2000, počet repríz 237) a s posledným úspešným uvedením inscenácie pod názvom Jááánošííík po tristo rokoch (2013), dokonca neskôr aj so Slovenským ľudovým kolektívom, tento legendárny titul dosiahne v júni 2017 tisícu reprízu, čo je nevídaný a iste aj ojedinelý slovenský divadelný rekord! A navyše: Jááánošííík po tristo rokoch je stále v repertoári Radošinského naivného divadla! (...), pričom o jeho nesmrteľnosť sa svojím skromným spôsobom pričinila aj opusovská verejná nahrávka z konca V tom istom období dostala svoju vinylovú podobu aj šiesta Štepkova hra, ktorá mala premiéru presne rok po Jááánošíííkovi, teda 14. novembra 1971 opäť v Klube mladých v Radošine. A aj v tomto prípade sa „Správa o domácnosti alebo Hra na domáce zvieratá“ stala kultovým predstavením, v ktorom excelovala legendárna Katarína Kolníková. A opäť v prostredí vysokoškolských klubov vznikla nahrávka, ktorá zľudovela a citáty z nej sa hojne využívali aj v bežnej komunikácii. Človečina vyšla spolu s Jááánosšíííkom ako dvojplatňový komplet s ilustráciami dvorného grafika Radošinského naivného divadla Svetozára Mydla a dodnes patrí k najlepším (a v oblasti hovoreného slova aj najúspešnejším) titulom vydavateľstva Opus.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
297161
Názov
2CD-RND-Jááánošííík,Človečina
EAN/ISBN
8584019289028
Forma
CD
Poznámka
2. vydanie
Druh tovaru
CD
Rok vydania
2017/04
Rozsah
2
Rozmer
140×125×10 mm
Hmotnosť
0,09
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
20%
Zľava
8%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
2CD-RND-Jááánošííík,Človečina zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.