Vliv provozu úpravny uranových rud MAPE Mydlovary na zdravotní stav jejích zaměstnanců a obyvatel v

Renata Havránková

CZE Česky Nakladatelství Lidové noviny2017/04

Kniha: Vliv provozu úpravny uranových rud MAPE Mydlovary na zdravotní stav jejích zaměstnanců a obyvatel v - Renata Havránková
Katalógové číslo: 295541 viac »
Ušetríte až 0,86 € z bežnej ceny 7,65
A navyše získate 6 vernostných bodov
6,79
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Vliv provozu úpravny uranových rud MAPE Mydlovary na zdravotní stav jejích zaměstnanců a obyvatel v

Překládaná monografie je výsledkem výzkumného projektu zaměřeného na zdravotní účinky životního a pracovního prostředí závodu MAPE Mydlovary, nacházejícího se zhruba 20 km severovýchodně od Českých Budějovic. V letech 1962 až 1991 zde byla zpracovávána většina uranové rudy vytěžené v Československu. Monografie uvádí informace o vlivu úpravny na životní prostředí, zaměstnance a v neposlední řadě i obyvatelstvo přilehlých obcí. Obecné informace jsou doplněny výsledky měření obsahu radioaktivních látek v půdě, vodě a naměřenými hodnotami dávkového příkonu v areálu MAPE. Pozornost je věnována expozici zaměstnanců, byly analyzovány dozimetrické listy a individuální efektivní dávky byly porovnány s expozicí horníků v uranových dolech. Pomocí biodozimetrických metod bylo hodnoceno poškození lymfocytů jak u zaměstnanců, tak u obyvatelstva žijícího v obcích v blízkosti MAPE. Pozornost byla také věnována úmrtnosti obyvatelstva v nejbližších obcích na nádorová onemocnění, výskytu potratů a vrozených vývojových vad, zjištěné výsledky byly porovnány s údaji ÚZIS a ČSÚ.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
295541
Názov
Vliv provozu úpravny uranových rud MAPE Mydlovary
EAN/ISBN
9788074224683
Forma
Brožovaná
Autor
Renata Havránková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/04
Rozsah
126
Rozmer
148×210
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Vliv provozu úpravny uranových rud MAPE Mydlovary na zdravotní stav jejích zaměstnanců a obyvatel v zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.