Keď život skúša

Imrich Béreš

SVK Slovensky IKAR2017/03

Kniha: Keď život skúša - 1. vydanie - Imrich Béreš
Katalógové číslo: 288248 viac »
Ušetríte až 8,80 € z bežnej ceny 11,90
A navyše získate 3 vernostné body
3,10
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Keď život skúša

Životopisy sa zvyčajne vydávajú až po smrti dotyčného človeka. Literárna hyperbola môže všeličo dokresliť, vyretušovať či vymaľovať vhodnejšou farbou.

Imrich Béreš však bilancuje svoj život ešte ako činorodý občan. Pretože je čo bilancovať. Aj bez zveličovania a prifarbovania. Lebo jeho život bol bohatý, radostný a plný víťazstiev. Nezriedka však býval aj smutný, krutý, beznádejný a vyplnený nezmerateľnými bolesťami a smútkami.

Imrich Béreš zostal napriek tomu šťastným človekom. Azda preto, lebo sa vlastnú bolesť vždy pokúšal premeniť na radosť iných. Smrť účinkovala v jeho okolí akosi pričasto, no nezlomila ho. Po každej jej bezohľadnej návšteve našiel silu znova sa usmievať. A pomáhať druhým. Nie preto, že na to mal, ale preto, že v sebe vždy nosil to, čo doňho vštepili rodičia: V živote sa netreba pozerať len na seba, ale aj okolo seba.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
288248
Názov
Keď život skúša
EAN/ISBN
9788055154404
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Imrich Béreš
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/03
Rozsah
240
Rozmer
200×125×21 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
74%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Mária Uhrová 5 z 5
23.08.2017 16:42:57

Dostala sa mi do rúk životopisná kniha Imricha Béreša Keď život skúša. Opisuje v nej svoje nadšené účinkovanie vo folklórnych súboroch, štúdium a rôzne zamestnania, ktorými si prešiel. Ale aj dramatické udalosti, keď mu smrť vzala najmilovanejších ľudí. Ku koncu knihy, kde opisuje smrť svojho syna som sa vrátila do minulosti, a len ťažko som sa z toho spamätávam. Citujem kúsok z jeho prežívania tejto pre rodičov strašnej udalosti: „Svoj život delím na čas „pre Imom a po Imovi“. Nikdy už nebudem tým, čím som bol. Nikomu na svete by nemalo zomrieť dieťa. Časť z rodiča totiž navždy odíde s dieťaťom. Ibaže druhá časť musí zostať na tejto zemi a aj keď rodič skúša ďalej žiť a čo najlepšie fungovať, myslí na svoje dieťa každý deň a každý deň mu ho niečo pripomenie. Niekedy ľudia nechápu moje reakcie, lebo sú dôsledkom istých spomienok, o ktorých nevedia vôbec nič“. Pravdivosť týchto slov môžem potvrdiť aj ja. Vidno to na mojej stránke Facebooku. Takýto osud rodičov ktorí prišli o dieťa do konca života, pokiaľ budeme pri zdravom rozume.