Príbehy zo starej Bratislavy

Zo starých zápisníc to najlepšie vybral, upravil a prerozprával Ivan Szabó.

Ivan Szabó

SVK Slovensky PERFEKT2017/01

Kniha: Príbehy zo starej Bratislavy - Zo starých zápisníc to najlepšie vybral, upravil a prerozprával Ivan Szabó. - 1. vydanie - Ivan Szabó
Katalógové číslo: 287337 viac »
6,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Príbehy zo starej Bratislavy

Zo starých zápisníc to najlepšie vybral, upravil a prerozprával Ivan Szabó.

Nadčasové zápisy výraznej osobnosti nášho hlavného mesta, bratislavského mestského archivára, Ovidia Fausta, prerozprával a doplnil Ivan Szabó. Kniha prináša ďalší kúsok histórie Bratislavy minulého storočia. Zábavné príhody, ale aj vážne epizódy zo života aj javy dnes už ťažko predstaviteľné, či rôzne kuriozity, ktoré sa dostali do mestských zápisníc čitateľa pobavia i poučia. Čítanie o tom, prečo sa nesmelo chodiť chytať ryby na Štedrý deň a počas vianočných sviatkov so sieťami, čo sa stalo s rybármi, ktorí zákon nedodržali, k čomu všetkému sa priznala žena z Biskupíc, ktorá bola obvinená z bosoráctva, či o prvom zázname zemetrasenia v Prešporku je plné dobových udalostí. Kniha ponúka podobu starej Bratislavy, známu už iba z archívnych záberov. Fotografie vdychujú nostalgiu a zachytávajú jedinečný okamih, za ktorým stojí príbeh, osud, dejinná udalosť. Publikácia voľne nadväzuje na predchádzajúce dve diela autora, a to Prešporsko-bratislavské historky a Prešporsko-bratislavské strašidlá.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
287337
Názov
Príbehy zo starej Bratislavy
Podnázov
Zo starých zápisníc to najlepšie vybral, upravil a
EAN/ISBN
9788080467838
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Ivan Szabó
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/01
Rozsah
96
Rozmer
135×200 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Príbehy zo starej Bratislavy zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.