Fantastické zvery a ich výskyt

Pôvodný scenár

J. K. Rowlingová

SVK Slovensky IKAR2017/02

Kniha: Fantastické zvery a ich výskyt - Pôvodný scenár - 1. vydanie - J. K. Rowlingová
Katalógové číslo: 286928 viac »
Séria kníh: Fantastické zvery
Fantastické zvery
Titul je zaradený v tejto sérii
11,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Fantastické zvery a ich výskyt

Pôvodný scenár

A je tu scenáristický debut J.K. Rowlingovej! Začítajte sa a objavte éru čarodejníckeho sveta spred doby slávneho Harryho Pottera!

Objaviteľ a magizoológ M.L.O.K. (mlok) Scamander sa vracia z cesty okolo sveta, na ktorej hľadal vzácne a nezvyčajné čarovné tvory. V New Yorku sa plánoval zdržať len krátko, no náhodná zámena jeho kufríka, z ktorého unikne niekoľko fantastických zvierat do mesta, jeho plány zmení a všetkým spôsobí veľké starosti...

Fantastické zvery a ich výskyt sú scenáristický debut J.K. Rowlingovej, autorky mimoriadne obľúbených svetových bestsellerov o Harrym Potterovi. Nakrútili podľa neho celovečerný film v hlavnej úlohe s Eddiem Redmaynom, nositeľom ceny Academy Award®, ktorý stvárňuje mloka Scamandera. Dej sa odohráva päťdesiat rokov pred začiatkom príbehu Harryho Pottera. V tomto veľkolepom rozprávaní o priateľstve, mágii a zmätkoch sa stretneme s mnohými pozoruhodnými postavami a prežijeme plno dobrodružstiev.

Z anglického originálu Fantastic Beasts and Where to Find Them – The Original Screenplay (Little, Brown, London 2016) preložila Oľga Kralovičová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
286928
Názov
Fantastické zvery a ich výskyt
Podnázov
Pôvodný scenár
EAN/ISBN
9788055153025
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
J. K. Rowlingová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/02
Rozsah
224
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.5 z 5.0
5
200.0%
(1)
4
200.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss
28.02.2017 10:58:10

Do Fantastických zverov som sa síce nijako nehrnula, no prvý film ma presvedčil, že má Rowlingová stále čo povedať. Svoj svet odhaľuje z úplne novej perspektívy. Užívala som si pohľad na čarodejnícku spoločnosť v Amerike v minulosti a ešte väčšmi som si užívala samotný príbeh. Film nebol vyslovene napínavý, zoznámili sme sa v ňom však s partiou sympatických, jedinečných postáv a fascinujúcich tvorov. Navyše som ocenila špecifickú atmosféru, príjemný humor a výborné herecké výkony. Zrejme sa pýtate, či sa oplatí prečítať si aj scenár. Podľa mňa áno. Fascinovala ma možnosť opäť si vychutnať dej, všimnúť si nové súvislosti a drobnosti, sledovať, čo je v scenári dané a koľko dotvoria samotní herci či celkové spracovanie. Nejde o publikáciu, bez ktorej sa nezaobídete, ale určite poteší každého fanúšika Harryho Pottera. Osobne som bola milo prekvapená, ako si ma Fantastické zvery v oboch podobách získali.


Lukáš 5 z 5
06.03.2017 19:44:35

Film ma veľmi oslovil a tejto knihe som jednoducho neodolal. Keďže je spracovaná ako scenár, je si podobná s HP a prekliate dieťa. To jej dáva výhodu. Dej má rýchly spád. Scénické poznámky sú úplne dostačujúce pre predstavivosť, a nakoľko je to scenár k filmu, ktorý som videl, dokonale som si vedel predstaviť jednotlivé scény. Bol to úžasný zážitok. Čítal som knihu, no v hlave som sledoval film. Výnimočný zážitok, ktorý len tak nedostanete, nakoľko pri sfilmovaní knihy skôr prežívam sklamanie, nakoľko mnoho vecí je v takom filme spracovaných iba povrchne a niektoré kľúčové scény si prerobia filmári podľa seba. Kniha ma neskutočne upútala a prečítal som ju doslova na jeden hlt. Zanechala vo mne úžasné pocity a otvorila nový pohľad na svet Harryho Pottera a čarodejnícku verejnosť v iných častiach sveta. Osobne mi dejová línia s čarovnými tvormi prišla mierne nedotiahnutá dokonca a privítal by som jej rozšírenie, no chápem, že autorka si týmto svojim počinom otvárala cestu k niečomu väčšiemu, čo sme videli/čítali na konci. Už po filme mi bolo jasné, že autorka má pripravené v rukáve niečo väčšie a čarovné tvory v New Yorku sú iba ochutnávkou a miernou odbočkou z cesty, ktorú sa chystá ukázať v ďalšom diele. Kniha poteší každého, i toho kto nevidel film, nakoľko vidieť film nie je nutné, aby ste si mohli prečítať túto knihu. Ja sa už veľmi teším na pokračovanie a ďalšie objavovanie dosiaľ netušeného zo sveta čarodejníkov.


Lirity Lilith Ouida 4 z 5
03.04.2017 08:53:01

Rowlingová má stále čo ukázať. Ukazuje nám svet a odhaľuje ho z úplne novej perspektívy. Bolo krásne spoznávať ho z pohľadu čarodejníckej spoločnosť v Amerike v minulosti a ešte väčšmi som si užívala samotný príbeh a nové postavy. A čo sa mi ešte páčilo keď spomenuli niektoré známe mená.