Svetozár Hurban Vajanský

Jozef Markuš

SVK Slovensky Allegro2016/12

Kniha: Svetozár Hurban Vajanský - 1. vydanie - Jozef Markuš
Katalógové číslo: 285703 viac »
Ušetríte až 0,75 € z bežnej ceny 6,60
A navyše získate 5 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
5,85
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Svetozár Hurban Vajanský

Po štúrovskej generácii bol Svetozár Hurban Vajanský (1847 – 1916) azda vôbec najväčšou postavou slovenského národného pohybu. Bolo to tak najmä v rokoch 1874 – 1916, v najťažších slovenských desaťročiach, ktoré zvykneme nazývať aj „vajanskovské roky“. Storočnica po jeho smrti (1916 – 2016) dozaista nebola bez Vajanského, bez jeho intenzívnych myšlienkových stôp. Bol nám – ako národu – orientáciou počas dejinného rozhodovania sa v celom 20., ba aj na začiatku nášho 21. storočia. Autor knihy okrem ponoru do hĺbok Vajanského osobnosti si všíma aj väzby s inými slovenskými osobnosťami, vrátane osobností prvej hviezdnej veľkosti (Milana Rastislava Štefánika, Jozefa Škultétyho, Štefana Moysesa, Karola Kuzmányho, Viliama Paulinyho-Tótha, Janka Jesenského, Pavla Országha Hviezdoslava, Martina Kukučína, Štefana Krčméryho, Ivana Kraska). S. H. Vajanský v tiesňavách, krútňavách a trýzni čias žil, tvoril, boril sa a trpel – žalovaný i žalárovaný – a zároveň viedol svoj národ cez ťažké úskalia a nastavené pasce. Nie, Vajanského kamienok, ako sa sám obával, „neostal mŕtvy v zabudnutej stráni“, Vajanského „iskierka biedne nezhasla“. Aby to tak ostalo na dlhé roky, aby „lavína“ slovenského ducha, ktorú Vajanský vyvolal, nezanikla, aby vatra, na ktorú on vlastnými rukami prikladal, nestrácala svoj žiarivý plameň, na to všetko treba aj nás samých a na to svojou hrivnou chce prispieť aj táto knižka.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
285703
Názov
Svetozár Hurban Vajanský
EAN/ISBN
9788088981152
Poznámka
1. vydanie
Autor
Jozef Markuš
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/12
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
0,45
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Svetozár Hurban Vajanský zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.