Železný anděl

Alan Campbell

CZE Česky Laser - books2016/12

Kniha: Železný anděl - 1. vydanie - Alan Campbell
Katalógové číslo: 284328 viac »
Ušetríte až 2,13 € z bežnej ceny 19,19
A navyše získate 17 vernostných bodov
17,06
Doručenie viac ako 18 dní
U dodávateľa

Kniha: Železný anděl

Hluboká brána, město nad propastí, bylo po zničující bitvě poraženo. Většina řetězů, na kterých stálo, je zpřetrhaná, z hořících trosek stoupají jedovaté zplodiny a chrám, v němž přebýval všemocný presbyter, visí vzhůru nohama nad kdysi neznámou a neprobádanou hlubinou. Vítězná Legie zavedla stanné právo a bez skrupulí pronásleduje a trestá všechny, kdo by se pokusili uprchnout. Do panující vřavy se navracejí dva zajatci. Loď přiváží mladého anděla Dilla, zoceleného válkou, a zrádnou vražedkyni Rachel Haelovou. Oba jsou uvězněni v pomalu se rozpadajícím chrámu, kde očekávají svůj osud. Z propasti pod nimi vylétají duchové, protože smrt boha Ulcise otevřela brány pekla. Na svět se však vydává Cospinol, bůh moře a mlhy, který na rozkaz svých božských bratří putuje do Hluboké brány, aby vstup do pekla uzavřel. Pomalu, neodvratně se blíží k městu, které čeká a kymácí se na pokraji zkázy. A všude – od kontinentu Pandemeria po samotná Nebesa – se rozebíhají plány plné krvavé pomsty. Mocné síly se dávají do pohybu a nadcházející bitva mezi bohy hrozí zničením celého světa lidí.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
284328
Názov
Železný anděl
EAN/ISBN
9788071934080
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Alan Campbell
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/12
Edícia
Moderní díla fantasy
Rozsah
528
Rozmer
135×205×30 mm
Hmotnosť
0,36
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Doručenie viac ako 18 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
2.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
100.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 2 z 5
30.04.2017 10:06:52

Železný anděl mi vôbec nesadol. Už dávno som nečítala knihu tak dlho a ešte som sa pri nej aj dosť trápila. Veľké množstvo vzájomne prepletených postáv a postavičiek, duší, mŕtvych aj polomŕtvych, anjelov, prostredí, bohov, čarodejov, skupín, ktoré proti sebe bojovali, veľa záujmov. Priveľa krvi, v ktorej sa postavy brodili, pokrývala všetko - zem, bola vo vzduchu, démoni a duchovia z nej žili, kvapkala zo všetkého, liala sa, vytvárala jazerá, močiare. K tomu bolesť, jačanie duší, kusy tiel, obludy, démoni. Pripadala mi to taká knižná mäsiarčina. Aj prostredie, ktoré autor opisuje, som si predstavovala veľmi ťažko – mesto na reťaziach, ktoré sa pretrhli a teraz viselo obrátené „dolu hlavou“ nad bezdnou priepasťou, kde sa otvárala brána do pekla a hrozil zánik ľudstva. Peklo tiež bolo opísané tak špecificky. Ďalší portál do sveta chcel otvoriť boh pekla Menoo, alebo tiež vládca Bludiska, a v tom mu chceli zabrániť jeho bratia – ďalší bohovia, ktorí ale všetci sledovali svoje záujmy, ktoré vôbec neboli „božské“, tak ako aj ich správanie. Možno som sa v knihe ťažko orientovala aj preto, lebo som nečítala jej prvú časť, ale stačil mi tento druhý diel. Za polovicou knihy bola časť, ktorá sa mi čítala celkom dobre – opisuje anjela Dilla (jednu z hlavných postáv), ktorý sa dostal do pekla a boh Hasp, ktorý je tam pánom Prvej citadely, ho učí ako prežiť. Každá duša si silou vlastnej vôle vytvárala v pekle svoje obydlie, miestnosť. Ale keď v tej miestnosti kráčala po dlážke, tak to cítila ako by kráčala po svojom tele. Každé poškodenie napríklad steny vyvolalo krvácanie a bolesť. Duše žili vo svojich vlastných miestnostiach a nechceli vstupovať do miestností iných, lebo by boli vstupovali do cudzích duší a to vyvolávalo bolesť. Celé to pôsobilo ako labyrint domov, hradov, pevností, veží, brán, schodov, uličiek, kanálov a vytváralo tak Bludisko. Peklo fungovala zvláštnym spôsobom (o nebi sa tam vôbec nepísalo). Páčila sa mi jedna postava (nebola hlavná) – Kotvu, alebo Johna Archona, ktorý slúžil bohovi mora Cospinolovi. Jeho loď Shnilostráž, ktorá „plávala“ vo vzduchu obrátená sťažňami dolu, z ktorých viseli (ako inak) zmietajúce sa, jačiace mŕtvoly (dušami mŕtvych sa niektorí živili), večne obklopená hustou hmlou. Kotva kráčal po zemi a ťahal túto loď za hrubé lano, ktoré sa strácalo v hmle. Neexistovala preňho žiadna prekážka. To bola naozaj zaujímavá postava. V knihe sa mieša mechanika (ktorá fungovala v „prerobených“ dušiach) a chémia so zbraňami, ako boli meče, rapiere, žezlá, duše boli umiestňované do dušperiel a jedli sa. Nakoniec sa všetci stretnú na jednom bojisku, ktoré zostane posiate tisíckami mŕtvol. Zistia, že ich Menoo riadne podviedol a oni mu skočili na jeho hru. Samozrejme hlavnú úlohu v tom zohrá krv, more preliatej krvi, ktorou nasiakla zem. Portál do pekla sa začína otvárať. Určite bude nasledovať ďalšia časť, ale neplánujem si ju kúpiť.