Kričiace kamene

Stanislav Háber

SVK Slovensky IKAR2017/01

Kniha: Kričiace kamene - 1. vydanie - Stanislav Háber
Katalógové číslo: 283600 viac »
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
7,01

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kričiace kamene

„Sú tajomstvá, ktoré môžeme spoznať, ak máme dostatočne slobodné srdce,“ vraví Miki, jedna z postáv Háberovho románu, svojmu bratrancovi. A nám zostáva iba dodať, že slobodné srdce a najmä myseľ musel mať predovšetkým autor, keď v zdanlivo prostom príbehu situovanom do prelomových rokov tesne pred tzv. Nežnou revolúciou a dlhé roky po nej zachytil najdôležitejšie, zväčša temné stránky prechodu od totalitného zriadenia k demokracii. Robí to však s takou ľahkosťou, že čitateľ ponorený do priam detektívneho príbehu troch kamarátov ani nevníma, o akých vážnych veciach Háber píše. A v tom je jeho majstrovstvo. Strhnúť čitateľa napínavým, miestami aj humorným dejom, a zároveň ho donútiť premýšľať. Kričiace kamene možno prečítať na jeden dych, ale k takejto knihe sa čitateľ rád vráti aj po rokoch.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
283600
Názov
Kričiace kamene
EAN/ISBN
9788055153049
Poznámka
1. vydanie
Autor
Stanislav Háber
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/01
Rozsah
208
Rozmer
200×125×20 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Mária Uhrová 5 z 5
14.05.2019 20:41:31

Odporúčam Prečítala som knihu od Stanislava Hábera Kričiace kamene. Zistila som, že máme aj menej známych autorov, ktorý píšu výborné knihy. Zvlášť táto ma upútala napínavým až detektívnym príbehom, ktorý začínal v hlbokom socializme a pokračoval v novodobom kapitalizme. Systém sa síce zmenil, ale ľudia – konkrétne traja kamaráti žili a prispôsobovali sa v duchu svojich pováh a ponúkaných aj negatívnych možností - napríklad niečo ukradnúť, prepašovať, urobiť podvod a pokúsiť sa využiť dobu na zbohatnutie. Za niečo pykali, na niečo doplatil jeden z nich životom. Nebolo to však také jednoduché, ako o tom píšem. Dej je ďaleko širší, vykresľuje rodinné vzťahy, zamýšľa sa nad poslaním života a viery v ňom, vzťahmi medzi mladými ľuďmi. Po prečítaní dej pokračuje v hlave čitateľa rozmýšľaním o ňom.