Cesta beze jména

Howard Linskey

CZE Česky BRÁNA2016/11

Kniha: Cesta beze jména - 1. vydanie - Howard Linskey
Katalógové číslo: 283299 viac »
17,06

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Cesta beze jména

Na severovýchodě Anglie, v hrabství Durham, někdo unáší a vraždí mladé dívky. Detektiv konstábl Ian Bradshaw, který upadl v nemilost u svých nadřízených a který se vyrovnává i s psychickými problémy, se ze všech sil snaží nalézt nějakou stopu a ukázat, že je schopným policistou. Novinář Tom Carney je nováček v redakci významného londýnského bulvárního deníku. Jeho senzační odhalení nemravného počínání jednoho vysoce postaveného politika mu však úspěch nepřinese. Je poslán na nucenou dovolenou a vrací se do své rodné vsi v Durhamu. Tam je společně s mladou reportérkou Helen Nortonovou vtažen do případu, který navždy změní jejich životy… Zatímco současný vrah mladých dívek se i nadále vyhýbá spravedlnosti, na policii i oba novináře čeká odhalení letité vraždy a důkladně skrytých tajemství…
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
283299
Názov
Cesta beze jména
EAN/ISBN
9788072439249
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Howard Linskey
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/11
Rozsah
416
Rozmer
150×210 mm
Hmotnosť
0,62
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
2.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
100.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 2 z 5
23.05.2017 22:37:42

Cesta beze jména je podľa prebalu knihy detektívka. Ja by som skorej povedala, že je to len príbeh, v ktorého súčasťou je aj mŕtvola. Dej je pomalý, lenivý, zasadený do malej dediny na anglickom vidieku. Sem sa vracia novinár Tom Carney, ktorý odišiel z miestnych novín, aby pracoval pre veľké bulvárne noviny. Stretáva sa s Helen, ktorá nastúpila na jeho miesto v miestnych novinách. V tomto kraji vtedy miznú malé dievčatá, ktoré nachádzajú mŕtve. V čase príchodu Toma zmizne ďalšie dievča a na pozemku pri škole nájdu zakopanú niekoľko rokov starú mŕtvolu s nožom v chrbte. Tom zacíti svoju šancu, ako by sa mohol opäť zapáčiť svojmu šéfovi v Londýne a začne využívať svoje staré zdroje a púšťa sa do pátrania. Pomáha mu aj Helen. Pri tom sa dostávajú aj do minulosti a otvárajú sa staré rany. Dozvedia sa o zničených životoch aj o zmarených snoch, o krivdách, ktoré si ľudia so sebou nesú dlhé desaťročia. Vlastne vyšetrujú hlavne novinári. Dozviete sa o fungovaní bulvárnych novín, aj ako sa robia miestne noviny, ako sa prekrúcajú fakty v dôvodu zvýšenia čitateľnosti, o pokrytectve aj bezohľadnosti. Polícia a jej vyšetrovanie v knihe vychádza skorej ako neschopná (žiadny excelentne rozmýšľajúci detektív), autor nazrel do jej (ne)fungovania). Knihe chýba dynamika, je to skorej také pohodové čítanie i keď má zaujímavú zápletku, čo sa týka zmiznutého dievčaťa. Nezaujali veľmi ani postavy. Nebolo to čítanie, ktoré by ma ťahalo. Kniha, na ktorú asi rýchlo zabudnem. Možno si nájde fanúšikov medzi milovníkmi takého jemnejšieho, pokojnejšieho krimi.