Slovenská armáda v druhej svetovej vojne

slovom a obrazom

Tomáš Klubert

SVK Slovensky PERFEKT2016/11

Kniha: Slovenská armáda v druhej svetovej vojne - slovom a obrazom - 1. vydanie - Tomáš Klubert
Katalógové číslo: 282506 viac »
Ušetríte až 3,60 € z bežnej ceny 23,10
A navyše získate 19 vernostných bodov
19,50
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Slovenská armáda v druhej svetovej vojne

slovom a obrazom

O slovenskej armáde počas druhej svetovej vojny do roku 1989 a ani po páde komunistického režimu až tak veľa náučno-populárnych kníh nevzniklo. Aj tie, ktoré vyšli za posledných 27 rokov, nemôžeme považovať za úspešné alebo vydarené.

Slovenský historik Tomáš Klubert, známy odbornej a laickej verejnosti svojimi veľmi dobrými a zaujímavými monografiami o bojoch v Slovenskom národnom povstaní Obrnené jednotky v Slovenskom národnom povstaní (2008) alebo Smrť sa volala Schill (2014) sa podujal tentoraz na náučno-populárne spracovanie vzniku, vývoja, činnosti a zániku slovenskej armády v rokoch druhej svetovej vojny. V chronologickom slede ukazuje čitateľom najdôležitejšie historické fakty, skutočnosti a udalosti počas jej šesťročnej existencie. Približuje okolnosti vzniku, najdôležitejšie zložky, výzbroj, účasť na bojoch proti agresii horthyovského Maďarska v marci a apríli 1939 v Malej vojne. Popisuje protipoľské ťaženie v septembri 1939, boje na východnom fronte proti Sovietskemu zväzu v rokoch 1941 až 1943 (Rýchla a Zaisťovacia divízia) a premenu týchto divízií na technické a ich osud v Rumunsku, Maďarsku a v Taliansku, venuje sa vojenským prípravám a plánom na ozbrojené vystúpenie proti nacizmu i proti domácemu totalitnému režimu (gen. F. Čatloš a pplk. J. Golian). Kniha prináša i boje povstaleckej armády alebo 1. československej armády na Slovensku v auguste až októbri 1944 proti nemeckej okupácii Slovenska, vytvorenie Domobrany a jej činnosť až po zánik v apríli a začiatkom mája 1945.

Pomerne stručný, ale prehľadný a objektívny text knižky doplňuje dobová fotodokumentácia a zaujímavé prílohy.

UPOZORNENIE:

Vydavateľstvo Perfekt sa čitateľom ospravedlňuje za chybu, ktorá vznikla pri grafickom spracovaní knihy Slovenská armáda v druhej svetovej vojne.Na prelome strán 121/122 obrázok prekryl jeden riadok textu (12 slov). Neúplná veta v knihe správne znie takto:

Do jedného z prvých lietadiel nastúpil 12. februára 1942 generál Jurech, ktorý chcel pred necelými tromi týždňami prejsť na sovietsku stranu.

Na webovej stránke www.perfekt.sk je uvedený text celej strany 121.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
282506
Názov
Slovenská armáda v druhej svetovej vojne
Podnázov
slovom a obrazom
EAN/ISBN
9788080467739
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Tomáš Klubert
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/11
Rozsah
448
Rozmer
165×240 mm
Hmotnosť
1,41
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Slovenská armáda v druhej svetovej vojne zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.