Tajomstvo zlatého pokladu

Historická detektívka z Košíc roku Pána 1682

Tina Van der Holland

SVK Slovensky Koruna2016/11

Kniha: Tajomstvo zlatého pokladu - Historická detektívka z Košíc roku Pána 1682 - Tina Van der Holland
Katalógové číslo: 281160 viac »
Kolekcia titulov: Slovenské krimi

Slovenské krimi

Detektívny žáner v literatúre je veľmi obľúbený medzi čitateľmi. Vo svete je mnoho skvelých spisovateľov, ktorí sa venuj… Zistiť viac...
9,76

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Tajomstvo zlatého pokladu

Historická detektívka z Košíc roku Pána 1682

Jún 1682.

Richtár Vida má plné ruky práce. V Košiciach deň za dňom dochádza k záhadným vraždám obchodníkov a miznú veľké čiastky peňazí v zlate. Aby toho nebolo málo, Thököly chystá útok na Košice, jeho sestra Eva so svojou krásnou spoločníčkou Rhédeyovou už sú v meste a na návštevu sa ohlási aj palatín Esterházy.

V zložitej situácii, keď v meste zavládne strach a vyostrujú sa aj náboženské rozpory medzi protestantmi a katolíkmi, pomáhajú richtárovi dolapiť vrahov a nájsť ukradnuté zlato cisárski dôstojníci z košickej posádky, baróni Sapponara a Guadagni, a kapitán mestských drábov Bodrogi. Podarí sa im to?

Dômyselne zosnovaný príbeh, v ktorom vystupujú fiktívne aj skutočné historické postavy, nielen pobaví a zaujme, ale udržiava v napätí od prvej strany po poslednú.

 

Recenzie historikov:

Richard Papáč, historik: Pútavá a originálna, v reáliách historicky presvedčivá fikcia o tom, ako mohol vzniknúť košický zlatý poklad. Až by som uveril, že sa to mohlo stať takto.

Uršula Ambrušová, historička: Svižne a zrozumiteľne napísané dielo. Vcítenie sa do doby, intuícia, myslenie a domnienky sú vyjadrené historicky absolútne správne. Pridanou hodnotou románu je, že čitateľ z neho cíti nefalšovanú atmosféru mesta Košíc s jeho každodennosťou, akoby sa skutočne ocitol v spoločnosti košického richtára, obchodníkov, remeselníkov, s katom či šľachtou a honoráciou...

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
281160
Názov
Tajomstvo zlatého pokladu
Podnázov
Historická detektívka z Košíc roku Pána 1682
EAN/ISBN
9788089681662
Forma
Pevná s prebalom
Autor
Tina Van der Holland
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/11
Rozsah
272
Rozmer
215×135 mm
Hmotnosť
0,36
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Tajomstvo zlatého pokladu zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.