V ľudskej koži

Singsaker a Stoneová 1

Jørgen Brekke

SVK Slovensky Premedia2016/09

Kniha: V ľudskej koži - Singsaker a Stoneová 1 - Jørgen Brekke
Katalógové číslo: 279958 viac »
Ušetríte až 2,74 € z bežnej ceny 12,95
A navyše získate 10 vernostných bodov
Séria kníh: Singsaker a Stoneová
Singsaker a Stoneová
Titul je zaradený v tejto sérii
10,21
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: V ľudskej koži

Singsaker a Stoneová 1

Úvod najdrsnejšej nórskej krimi série. Prvý prípad inšpektora Singsakera.

Vražda v múzeu Edgara Allana Poea v americkom Richmonde sa nápadne podobá na podobnú vraždu v knižnici v nórskom Trondheime. Amerického kurátora nájdu stiahnutého z kože priviazaného k podstavcu sochy, telo nórskej archivárky nájdu zamknuté v trezore s najvzácnejšími starými knihami.

Richmondská vyšetrovateľka Felicia Stoneová a nórsky inšpektor Odd Singsaker vyšetrujú podobné prípady, ktoré sa odohrali tisícky kilometrov od seba. Obe vraždy zrejme súvisia so záhadnou knihou zo 16. storočia, kde potulný mních zachytil prekvapivé detaily o ľudskej anatómii.

Detektívny román V ľudskej koži je úvodom dnes už päťdielnej série, jeho preklady vyšli v pätnástich jazykoch.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
279958
Názov
V ľudskej koži
Podnázov
Singsaker a Stoneová 1
EAN/ISBN
9788081593925
Forma
Pevná, s prebalom
Autor
Jørgen Brekke
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/09
Rozsah
312
Rozmer
150×210 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
26.09.2017 23:16:30

Začiatok knihy mi nepripadal nijako extra, dosť ťažko som sa dostávala do príbehu. Ale po jeho prekonaní musím povedať, že je to opäť to staré dobré severské krimi. Drsné, zamotané, studené s ukážkovým psychopatom. Príbeh je zaujímavejší aj striedaním časovej línie deja – súčasnosť a prvá polovica 16. storočia a do toho súvislosť s temnými príbehy spisovateľa Edgara Allana Poea. Aj prostredie, kde sa vyšetrovanie odohráva, je zvláštnym spôsobom atraktívne. Veď kto by čakal v pokojnom a tichom prostredí knižníc mŕtvolu bez hlavy a zodratú z kože? Atraktivitu príbehu dodáva aj transatlantické vyšetrovanie. Spisovateľ vytvoril americko-nórsku vyšetrovateľskú dvojicu a aby to nebolo až také jednoduché je to muž a žena. Páčila sa mi postava Jona Vattena, Ale pekné sú aj postavy policajtov. Spisovateľ poukazuje na rozdielnosť medzi používaním zbraní v Amerike a Nórsku, čo sa mi veľmi páčilo. Čo sa mi menej páčilo bolo konanie hlavného vyšetrovateľa, ktorého niektoré počiny my pripadali až neskutočné a nepochopiteľné, neprofesionálne – jednoducho mi to v tom príbehu nepasovalo. Ale dobre, môže sa to stať. Inak je príbeh napísaný veľmi dobre, napätie sa stupňuje a vrah je poriadne ukrytý. Ďalšia kniha, ktorá je príkladom toho, že sever ešte stále má čo ponúknuť a určite ju odporúčam milovníkom dobrej kriminálky.