Zárezy smrti

Zárezy smrti 1

Veronica Roth

SVK Slovensky SLOVART2017/01

Kniha: Zárezy smrti - Zárezy smrti 1 - Veronica Roth
Katalógové číslo: 279833 viac »
Ušetríte až 1,85 € z bežnej ceny 14,95
A navyše získate 13 vernostných bodov
Séria kníh: Zárezy smrti
Zárezy smrti
Titul je zaradený v tejto sérii
13,10
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Zárezy smrti

Zárezy smrti 1

Prvý diel novej sci-fi fantasy dilógie od Veroniky Roth, autorky najpopulárnejšej dystopickej série Divergencia – Rezistencia – Experiment.

Vo svete, kde panuje násilie a neprávo, v galaxii, v ktorej niektorí nažívajú v priazni osudu, má každý človek špeciálny dar.

Kým väčšina dokáže vyťažiť zo svojho daru čo najviac, Akosa a Cyru pre ich dary zneužívajú.

Cyra je sestrou tyrana, čo vládne bojovnému národu. Má dar bolesti a sily, čo jej brat zneužíva, aby tyranizoval svojich nepriateľov. Cyra má však na viac, ako byť nástrojom v bratových rukách. Vzdoruje, je rýchlejšia a bystrejšia, než hockto predpokladá.

Akos pochádza z mierumilovného národa a je nadovšetko oddaný rodine. Hoci ho ochraňuje jeho neobyčajný dar, keď ho s bratom chytia vojaci vyslaní Cyrinou rodinou, Akos sa snaží len o jediné – zachrániť brata na úkor vlastného prežitia. Akos sa tak v sekunde ocitá uprostred Cyrinho sveta, kde panuje neopísateľné nepriateľstvo medzi ich rodinami a národmi.

Akos a Cyra stoja pred rozhodnutím – pomôcť si navzájom a prežiť, alebo priniesť jeden druhému skazu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
279833
Názov
Zárezy smrti
Podnázov
Zárezy smrti 1
EAN/ISBN
9788055625157
Forma
Pevná s prebalom
Autor
Veronica Roth
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/01
Rozsah
528
Rozmer
130×210 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.5 z 5.0
5
0%
(0)
4
200.0%
(1)
3
200.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Martin 4 z 5
22.01.2017 20:46:33

Myslím si že je to veľmi dobrá kniha.


kniznicaJB 3 z 5
02.07.2017 21:49:08

Táto kniha je naozaj young adults fantasy. Celý príbeh je písaný pre tínedžerov, ktorým sa bude určite páčiť. Pohodové čítanie, postavy celkom obstojné, len nie až také pre mňa uveriteľné. Sú to vlastne ešte skoro deti, takže niektoré situácie, ktoré riešili, mi nepripadali veľmi uveriteľné. Pri vzťahových opisoch sa autorka nevyhla klišé. Príbehu ale nemožno uprieť originalitu myšlienky. Páčilo sa mi prepojenie fantasy s troškou sci-fi. Dej sa odohrával aj vo vesmíre. Ale to je tak asi všetko – technické opisy tam neboli. Celý príbeh sprevádza prúd (niečo ako energia), ktorý v rôznych formách je podstatou celého sveta, ovláda svety, náboženstvá, aj osudy ľudí. Vesmír je plný planét, na ktorých vládnu rôzne národy, ktorých obyvatelia sa majú viac, či menej radi. Snažia sa spolu ale vychádzať. Na jednej z planét žijú dva národy, ktoré sa nenávidia. Ale pri výmene moci, keď sa do vlády dostanú mladí vládcovia sa spúšťa príbeh dvoch mladých ľudí, Akosa a Cyry, ktorí stoja na opačných stranách. Patria medzi pár vyvolených, ktorým v určitom veku získavajú nejaký dar – nadprirodzené vlastnosti. Medzi vyvolených patria aj jasnovidci, ktorí predpovedajú osudy vládcov aj národov. Cyryn brat, Ryzek, je tyranom, ktorý sa vyžíva v bolesti a mučení. Využíva na to práve Cyru, ktorá ma dar bolesti. Ryzek chce zvrátiť svoj osud za každú cenu, je chorý po moci. To však so sebou prináša nepokoje aj medzi jeho vlastnými ľuďmi. Príbeh je plný bolesti, odriekania, nádeje, lásky, akčných scén aj fantastických svetov, ktoré spája ovíjajúca sa farebná stuha prúdu. Pohodové, priemerné čítanie, treba počkať na druhý diel.