Poviedky o Rusku

Dmitry Glukhovsky

SVK Slovensky IKAR2017/03

Kniha: Poviedky o Rusku - Dmitry Glukhovsky
Katalógové číslo: 279442 viac »
9,68

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Poviedky o Rusku

Dmitry Glukhovsky po svojej sérii Metro prichádza s netradičnou knihou. Zamýšľa sa nad otázkami moci v Rusku, kto mu vlastne vládne, vôbec nad životom v Rusku a jeho obyvateľmi.

V tejto poviedkovej knihe sa svojim kritickým perom zameriava hlavne na vládnuce sily, ktoré hýbu politickým dianím v jeho domovine. Do centra jeho pozornosti sa dostávajú nielen médiá, tlač, televízia, ale aj obyčajní ľudia a ich život v najrôznejších oblastiach každodenného života.

Glukhovsky rozvinul svoju povestnú fantáziu a v duchu hesla: "Rusko sa rozumom pochopiť nedá" vysvetľuje niektoré udalosti v Rusku prostredníctvom existencie  mimozemšťanov alebo spoluprácou s bytosťami z pekla. Tieto fikcie slúžia Gluchovskému len ako alegória ruských paradoxov.

Z ruského originálu Rasskazy o rodine (ACT: Astreľ, Moskva 2010) preložil Martin Sliz.

Táto anotácia je autorsky chránený materiál.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
279442
Názov
Poviedky o Rusku
EAN/ISBN
9788055152844
Forma
Viazaná
Autor
Dmitry Glukhovsky
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/03
Rozsah
256
Rozmer
125 x 200 x 24 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Zhora zo sedemdesiateho ôsmeho poschodia na nich hľadel pestovaný starý muž v nepredstaviteľne drahom tmavom obleku, v košeli z najjemnejšieho materiálu s vlastnými iniciálami a manžetovými gombíkmi z osemnásťkarátového zlata a bordového emailu s hodnoverným vyobrazením generálskych hviezd.

„Vedenie znepokojujú opakované nehody, ktoré sa dejú na území vo vašej správe,“ zádumčivo utrúsil pomedzi to, ako si vychutnával whisky Glen Garioch ročník päťdesiatosem.

„Občasné zlyhanie,“ rozhodil rukami Krotov.

„Tak to bude za bežnú taxu,“ mykol plecami človek s generálskymi manžetovými gombíkmi. „Každý nenapísaný článok v novinách o smrti na vašej stavbe stojí stodeväťdesiattisíc, každý, ktorý je publikovaný – plus tri percentá k mesačným platbám. V stávke je aj naša povesť.“

„Toto nikdy nepochopím,“ zapojil sa do rozhovoru pupkatý ružovokrký okuliarnik pridusený anglickou kravatou. „Prečo s takýmto rozpočtom využívate na stavbe Kirgizov? Dočerta, ako sa nebáť žiť a pracovať v najvyššej budove Eurázie, keď ju postavili ľudia žijúci celý život v jurte? Vari si nemôžete dovoliť poctivých nemeckých robotníkov?“

„Môžeme, akože by nie? Už sme nad tým aj rozmýšľali. Ale toľko piva do seba lejú, že pečeň majú ako z kameňa,“ otvorene vysvetlil Krotov. „A, mimochodom, nie sú to Kirgizi, ale Tadžici. Oni nepijú.“

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Sue 4 z 5
02.08.2017 10:32:14

Od autora som doposiaľ nič nečítala, takže som ani nevedela, čo mám očakávať. To čo som dostala, ma príjemne prekvapilo. Prvá polovica knihy bola pre mňa lepšia, svižnejšia. Hoci druhá polovica bola viac ako paródia na dianie v Rusku, akosi ma až tak neoslovila. Avšak globálne táto zbierka poviedok je veľmi vydarené dielo. Autor rozoberá aj ťažké témy, ktoré sa na verejnosti ututlajú, ale sú verejným tajomstvom. Teraz by sa patrilo prečítať aj autorovu sériu metro.