Harry Potter a prekliate dieťa

Špeciálne vydanie scenára zo skúšok - Prvá a druhá časť

J. K. Rowlingová John Tiffany Jack Thorn

IKAR2016/09 SVK Slovensky

Kniha: Harry Potter a prekliate dieťa - Špeciálne vydanie scenára zo skúšok - Prvá a druhá časť - J. K. Rowlingová, John Tiffany, Jack Thorn
Katalógové číslo: 276914
Séria kníh: Harry Potter
Harry Potter
Titul je zaradený v tejto sérii
15,91

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Harry Potter a prekliate dieťa

Špeciálne vydanie scenára zo skúšok - Prvá a druhá časť

Ôsmy príbeh. O devätnásť rokov neskôr...

Vždy bolo ťažké byť Harrym Potterom a nie je to ľahké ani dnes, keď je prepracovaným zamestnancom Ministerstva mágie, manželom a otcom troch školopovinných detí.

Harry zápasí s minulosťou, ktorá sa ustavične vracia. Jeho najmladšiemu synovi Albusovi pripadla ťarcha rodinného dedičstva, o ktoré nikdy nemal záujem. Keď minulosť a prítomnosť vytvoria hrozivú výbušnú zmes, otec aj syn musia čeliť nepríjemnej pravde, že raz sa temnota zjaví na nečakaných miestach.

Nová hra Jacka Thorna Harry Potter a prekliate dieťa vychádza z pôvodného nového príbehu J.K. Rowlingovej, Johna Tiffanyho a Jacka Thorna. Je to ôsmy príbeh o Harrym Potterovi a prvý, ktorý sa objavil na javisku. Toto knižné vydanie scenára prináša pokračovanie príbehu Harryho Pottera, jeho priateľov a rodiny bezprostredne po svetovej premiére hry v londýnskom West Ende 30. júla 2016.

Originálny názov: Harry Potter and the Cursed Child (Parts I & II)

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
276914
Názov
Harry Potter a prekliate dieťa
Podnázov
Špeciálne vydanie scenára zo skúšok - Prvá a druhá
EAN/ISBN
9788055151625
Forma
Viazaná
Autor
J. K. Rowlingová, John Tiffany, Jack Thorn
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/09
Rozmer
200×125 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(3)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Anna 5 z 5
02.07.2017 15:10:20

Skvele spracované. Úžasné prevedenie. Veľmi rada by som si pozrela aj divadelné spracovanie.


Lukáš 5 z 5
14.02.2017 18:14:16

Na nový príbeh Harryho Pottera sme čakali veľmi dlho a čakanie sa vyplatilo. Nový príbeh, nové postavy, nový nepriateľ. Divadelné spracovanie knihy má podľa mňa svoje výhody i nevýhody. Ako výhodu vidím dynamiku, s akou sa dej posúva a vťahuje do seba čitateľa oveľa rýchlejšie ako bežná kniha. Nevýhodou pre mňa bola v určitých chvíľach absencia rozprávača, ktorý by mi umožnil nahliadnuť do mysle postáv. Ich konanie sa mi zdalo niekedy nelogické a nevedel som čo ich k niektorým činom viedlo. Pri nových postavách som sa to snažil brať ako pozitívum a prispôsobiť si postavu svojej predstave o nej. Avšak pri postavách, ktoré som poznal už veľmi dlho mi rozprávač veľmi chýbal, nakoľko som v niektorých situáciach vôbec nespoznával. Jediným riešením bolo brať tieto charaktery ako človeka, ktorého som veľmi dobre poznal, avšak 19 rokov sme sa nevideli a v jeho živote sa stalo mnoho vecí, ktoré ho zmenili. Okrem jednej situácie sa dala absencia rozprávača rôznymi spôsobmi vynahradiť. Touto situáciou bolo pre mňa záverečné odhalenie pôvodu jednej z postáv. Bol to pre mňa šok a tento fakt som nevedel dlho spracovať. Citeľne mi tu chýbal rozprávač, ktorý by mi situáciu objasnil, pretože všetky verzie o pôvode tejto postavy, ktoré som si vytvoril na základe informácií, ktoré mi kniha poskytla, mi pripadali strašne hlúpe a nedokonalé. Tu by som skutočne privítal Rowlingovej vysvetlenie situácie. Tieto drobné nedostatky však plne vynahradil pútavý a dynamický dej, ktorý poteší nejedného fanúšika Harryho Pottera.


Lucia
02.01.2017 14:57:07

Vyborna knizky, ktora sa skvelo cita. Milovnici Harry Pottera ju musia vlastnit


mijlo 5 z 5
21.11.2016 05:42:39

Úžasné, prečítané za dve hodiny. Bolo by dobré vidieť predstavenie :)


Jules
20.10.2016 13:29:36

Táto kniha bola pre mňa moju babku neskutočným sklamaním. Nezaslúži si niesť názov Harry Potter a..... Nápad na divadelnú hru sa dá oceniť, ale knižné prevedenie je na zaplakanie. Charakter postáv je diametrálne odlišný a nie je to spôsobené časovým úsekom, ktorý uplynul. Z Rona sa stal podpapučník domáci a z Harryho totálny neempatický idiot. Dialógy medzi postavami boli hotová katastrofa. Dej bol domotaný, v podstate nemal ani hlavu ani pätu. Pre mňa veľké NIE. Mať časovrat, knihu si nekúpim.