Dejiny sveta v skratke

Christopher Lascelles

SVK Slovensky IKAR2016/12

Kniha: Dejiny sveta v skratke - Christopher Lascelles
Katalógové číslo: 274984 viac »
10,57

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dejiny sveta v skratke

Ako dlho sú tu ľudia? Kedy bola bronzová doba? Kde vznikli prvé civilizácie? Kde boli Ostrovy korenia? Kto bol chán Chubilaj? Táto kniha odpovedá na tieto otázky a aj na mnohé ďalšie v priebehu rýchlej cesty od Veľkého tresku až po 21. storočie. Nachádza sa v nej aj tridsaťšesť mapiek, špeciálne vyhotovených na pomoc čitateľom, aby si mohli dať do súvislosti udalosti, miesta a ríše. Výsledkom je historická príručka dôveryhodná svojím širokým záberom a príjemná pomerne skromným rozsahom. Je mimoriadne vhodná ako štartovací mostík na získanie dokonalejšieho prehľadu o svetových dejinách. Z anglického originálu A Short Story of the World (Crux Publishing Ltd., London 2014) preložil Peter Fridner.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
274984
Názov
Dejiny sveta v skratke
EAN/ISBN
9788055151694
Forma
Viazaná
Autor
Christopher Lascelles
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/12
Rozsah
280
Rozmer
200×125×26 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss
26.12.2016 10:23:21

Táto kniha ponúka presne to, čo sľubuje jej názov: stručný prehľad svetových dejín na cca 280 stranách. Autor sa v nej chronologicky presúva po rôznych častiach sveta, čo mi pomohlo pochopiť viaceré súvislosti a "upratať" si rôzne čriepky zo stredoškolského dejepisu. Spísať dejiny sveta v skratke je neľahká úloha. Lascelles si musel vyberať, no trúfam si povedať, že to zvládol výborne (minimálne z môjho pohľadu laika). Rýchlo som si zopakovala základné vedomosti, niekedy si ich rozšírila a občas som sa dokonca dozvedela nové fakty. Jedná sa jednoznačne o hutné, informáciami nabité strany, ale napriek tomu sú príjemne čitateľné. Ojedinele sa v texte objaví subjektívnejšia poznámka, v drvivej väčšine prípadov však čítate všeobecné fakty. Navyše v knihe nechýba ani viac ako 30 máp pre lepšie priestorovú orientáciu. Osobne si myslím, že mal Lascelles výborný nápad a dokázal ho dobre spracovať. Túto knihu považujem za nesmierne užitočnú a zrejme sa k nej ešte vrátim.