Totálne opojenie

Drogy v Tretej ríši

Norman Ohler

SVK Slovensky IKAR2016/11

Kniha: Totálne opojenie - Drogy v Tretej ríši - Norman Ohler
Katalógové číslo: 268738 viac »
12,35

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Totálne opojenie

Drogy v Tretej ríši

Objavný pohľad na neznáme fakty o užívaní drog v tretej ríši Áno, naozaj nejde o omyl. Napriek tomu, že boli oficiálne zakázané, drogy sa v tretej ríši vyrábali a konzumovali skutočne vo veľkom. Prvotným cieľom bolo zvýšiť odolnosť a výdrž nemeckých vojakov na bojových poliach. Omamné látky však obľubovali aj najvyšší predstavitelia ríše. Nemeckí chemici preto vykonávali pokusy s metamfetamínom, neskôr sa prešlo k masovej výrobe pervitínu. Prvý raz ho nemeckí velitelia „úspešne“ vyskúšali pri obsadzovaní Poľska, a keď Nemecko v roku 1940 napadlo Francúzsko, vojaci Wehrmachtu boli pod vplyvom 35 miliónov dávok pervitínu! Ba aj údajný abstinent, nefajčiar a vyznávač zdravého životného štýlu Hitler rád siahol po farmakologickej stimulácii. Jeho osobný lekár dr. Theo Morell, ktorému sa v knihe takisto venuje dosť priestoru, mu bez problémov vnútrožilovo podával viaceré dopingové látky, tajomné hormonálne prípravky, ba aj tvrdé drogy. Iba tak mohol diktátor zotrvať vo svojom sebaklame až do konca. Autor vyhodnotil dosiaľ utajené materiály a svoje závery konfrontoval s poznatkami z odborných prameňov. Výsledkom je solídna historická práca, ktorá „prináša celkom iný pohľad“ na vtedajšie časy, ako sa vyjadril aj popredný nemecký historik Hans Mommsen. Z nemeckého originálu Der totaleRausch – Drogen im Dritten Reich (Verlag Kiepenheuer & Witsch, Köln 2015) preložila Ing. arch. Helena Galanová.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
268738
Názov
Totálne opojenie
Podnázov
Drogy v Tretej ríši
EAN/ISBN
9788055149684
Forma
Viazaná
Autor
Norman Ohler
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/11
Rozsah
328
Rozmer
200×125×30 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Totálne opojenie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.