Ben Hur

Príbeh z čias Krista

Lew Wallace

SVK Slovensky AKTUELL2015/11

Kniha: Ben Hur - Príbeh z čias Krista - Lew Wallace
Katalógové číslo: 260806 viac »
14,13

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ben Hur

Príbeh z čias Krista

Rozsiahle koncipovaný historický román sa odohráva v Jeruzaleme podrobenom Rimanmi v čase vzniku kresťanstva.

Ben Hur je vzdelaný a mierumilovný syn významnej židovskej rodiny, z bohatého kniežacieho rodu v Jeruzaleme, ktorého osud sa prelína s osudom Ježiša Krista. Za domnelý útok na predstaviteľa rímskej moci ho Messala, priateľ z detstva, nespravodlivo obviní z vraždy. Je doživotne odsúdený na galeje. Jeho matku a sestru zaživa pohltí väzenie, odkiaľ sa už nemajú nikdy vrátiť.

V námornej bitke, ktorá sa strhne medzi rímskou flotilou a pirátmi, Ben Hur zachráni život svojmu veliteľovi Quintovi Arriovi. Ten mu z vďačnosti daruje slobodu, adoptuje ho a dožičí mu rímske vzdelanie aj vojenský výcvik. Ben Hura to však ťahá do vlasti, zároveň v ňom dozrieva myšlienka odplaty za všetky príkoria, ktorými musel prejsť.

Počas slávnostných hier v Antiochii sa dozvie, že jeho úhlavný nepriateľ Messala súťaží v pretekoch štvorzáprahov. Ben Hur využije príležitosť, aby si s ním v dramatickom súboji zmeral sily a dokázal, že pravda a víťazstvo stoja na jeho strane.

Život Ben Hura sa odvíja paralelne so životom Ježiša. Postupne si osvojuje idey Kristovho učenia, medzi ktoré patrí láska a odpúšťanie.

Ben Hur bol najpredávanejším románom 19. a začiatku 20. storočia v USA (prvý raz vyšiel roku 1880). Na prvej priečke rebríčka amerických bestsellerov zostal až do roku 1936, keď ho predbehol román M. Mitchellovej Odviate vetrom. Román bol viackrát sfilmovaný, jeho najslávnejšia verzia bol veľkofilm Ben Hur z roku 1959 s Charltonom Hestonom v hlavnej úlohe. Film získal roku 1960 maximálny počet 11 Oscarov vo všetkých kategóriách. Tento úspech dosiahol neskôr len Titanic (1997) a tretí diel Pána prsteňov (2003).

V našich kinách už čoskoro (25.8.2016) uvidíme nový film podľa Wallaceovho románu. Postavu Ben Hura stvárnil anglický herec Jack Huston, synovec známej herečky Anjelicy Huston.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
260806
Názov
Ben Hur
Podnázov
Príbeh z čias Krista
EAN/ISBN
9788081720079
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Lew Wallace
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/11
Rozsah
440
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
0,76
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ben Hur zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.