Polnočné slnko

Krv na snehu 2

Jo Nesbo

SVK Slovensky IKAR2015/10

Kniha: Polnočné slnko - Krv na snehu 2 - Jo Nesbo
Katalógové číslo: 251429 viac »
Séria kníh: Krv na snehu
Krv na snehu
Titul je zaradený v tejto sérii
10,57

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Polnočné slnko

Krv na snehu 2

Sedemdesiate roky, ďaleký sever Nórska, opustená dedina Kasund. Jej obyvatelia sú laestadiáni, členovia náboženskej sekty, ktorá zväzuje ich životy prísnymi pravidlami. Jedného dňa ich pokoj naruší cudzinec Ulf. Tvrdí, že prišiel loviť vtáky. Na lovca však nevyzerá, dokonca nemá ani pušku. Nikomu nechce prezradiť, že jedinou korisťou, ktorú tu chcú uloviť, je on sám. Zradil totiž Rybára, najväčšieho zločinca v Osle. Netuší, na ktorej strane budú stáť miestni a či mu pomôžu zbaviť sa skutočného lovca. Medzi ním a jeho osudom stojí len ovdovená matka Lea a jej syn Kurt.
Polnočné slnko nikdy nezapadá a Rybárovi muži sa blížia...

Z nórskeho originálu Mere blod (H. Aschehoug & Co.,W. Nygaard, Oslo, 2015) preložil Jozef Zelizňák.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
251429
Názov
Polnočné slnko
Podnázov
Krv na snehu 2
EAN/ISBN
9788055145457
Forma
Viazaná
Autor
Jo Nesbo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/10
Rozsah
240
Rozmer
125 × 200 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Píšu sa 70-te roky. Ďaleký sever Nórska. Opustená dedina Kåsund. Jej obyvatelia sú laestadiáni, členovia náboženskej sekty, ktorá zväzuje ich životy prísnymi pravidlami. Jedného dňa ich pokoj naruší cudzinec Ulf.

!Vystúpil som z autobusu uprostred noci. Zažmúril som oči do slnka, čo sa skrývalo za ostrovom kdesi na severe. Červené a unavené. Ako ja. Za horizontom pokračovalo more. A za morom leží severný pól. Tam by ma možno nenašli."

Tvrdí, že prišiel loviť vtáky. Pištoľ vo vrecku mu búchala do boku, priamo o kosť. Pod košeľou skrýval opasok s peniazmi. Na lovca však nevyzerá, dokonca nemá ani pušku v ruke, či na ramene. Nikomu nechce prezradiť, že jedinou korisťou, ktorú tu chcú uloviť, je on sám. Zradil totiž Rybára, najväčšieho zločinca v Osle. A tam ďaleko na severe, kde slnko nezapadá, hľadá dokonalý úkryt. Verí, že ho našiel. Veď kto už by išiel dobrovoľne do tej plochej, monotónnej pustatiny, čo sa podobá na Mars. Červená púšť. Neobývateľná a škaredá. Dokonalý úkryt, no nie?

Cudzinec netuší, na ktorej strane budú stáť miestni a či mu pomôžu zbaviť sa skutočného lovca. Medzi ním a jeho osudom stojí len ovdovená matka Lea a jej syn Kurt.

"Nadišla moja šanca. Vytiahol som pištoľ spoza opaska. Vstal som. Musím strieľať, skôr než sa stihnú ku mne otočiť, aby som im nevidel do tváre...!"

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
100.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek 3 z 5
05.05.2016 12:34:52

Toto pokračovanie krvi na snehu ma až tak neupútalo. Dej sa rozbiehal pomalšie, avšak posledných 50 strán už malo svoj spád. S novým menom "Ulf" sa hrdina dostane medzi lastediánsku cirkev a jeho snaha uniknúť nájomným vrahom bývalého šéfa sa zdá byť márna. Či zmení hrdinu láska alebo nové priateľstvo, uvidíte. Knihu fanúšikom JO NESBA odporúčam.