Učeň

Prvotriedny severský triler pre milovníkov krimi

Michael Hjorth Hans Rosenfeldt

SVK Slovensky IKAR2016/02

Kniha: Učeň - Prvotriedny severský triler pre milovníkov krimi - Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt
Katalógové číslo: 248501 viac »
Ušetríte až 1,77 € z bežnej ceny 15,90
A navyše získate 14 vernostných bodov
Séria kníh: Sebastian Bergman
Sebastian Bergman
Titul je zaradený v tejto sérii
14,13
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Učeň

Prvotriedny severský triler pre milovníkov krimi

Policajný psychológ Sebastian Bergman sa dozvie, že má dospelú dcéru. Po prvý raz, odkedy mu cunami vzalo manželku Lily a dcéru Sabine, cíti, že by mohol získať spriaznenú dušu. Trápi ho len jediné – má jej prezradiť, že je jej biologický otec, alebo si to radšej nechá pre seba? Situácia sa skomplikuje, keď Sebastian zistí, že Vanja je kriminálna policajtka a už spolu pracovali na prípade vraždy Rogera Erikssona, počas ktorého si Sebastian Vanju dosť znepriatelil.

Týždne ju sleduje z bezpečnej vzdialenosti, no ukáže sa, že jediný spôsob, ako sa k nej skutočne priblížiť, je ocitnúť sa s ňou opäť v jednom vyšetrovacom tíme. Ten práve pracuje na sérii brutálnych vrážd žien, až do najmenšieho detailu pripomínajúcich tie spáchané Edwardom Hindem, ktorého Sebastian pred mnohými rokmi dostal za mreže. Hinde je však stále vo väzení, čo znamená, že má napodobniteľa. Keďže Sebastian je najväčším expertom na sériových vrahov, pridáva sa k tímu aj napriek nevôli jeho členov. Medzi nimi a Sebastianom vládne otvorená nevraživosť. Čoskoro sa však dospeje k otrasnému poznaniu, s prípadom je zviazaný oveľa viac, ako si myslel. Všetky obete s ním majú niečo spoločné a jeho dcére tak hrozí reálne nebezpečenstvo.

Preložil Otto Havrila.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
248501
Názov
Učeň
Podnázov
Prvotriedny severský triler pre milovníkov krimi
EAN/ISBN
9788055145235
Forma
Viazaná
Autor
Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2016/02
Rozsah
472
Rozmer
145×227
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Žena.
Mŕtva.
Vo vlastnom dome.
Za normálnych okolností nebolo potrebné volať kriminálku a tím Torkela Höglunda.
Vo väčšine prípadov totiž išlo o tragický koniec rodinnej škriepky, sporov o zverenie dieťaťa do opatery, výbuchov žiarlivosti alebo žúru v zlej spoločnosti.
Každý, kto pracuje v polícii, vie, že keď zavraždia ženu v jej vlastnom dome, páchateľom je často niekto z jej najbližších, preto keď Stina Kaupinová prijala krátko po pol ôsmej hovor na tiesňovej linke, zišlo jej na um, že možno hovorí s vrahom.
„Tiesňová linka, ako vám môžem pomôcť?“
„Moja žena je mŕtva.“
Potom už mužovi takmer nerozumela. Hlas mal chrapľavý od smútku a šoku. Občas tak dlho mlčal, až si Stina myslela, že položil. Potom začula, že sa usiluje pravidelne dýchať. Horko-ťažko z neho vytiahla adresu, lebo muž dookola opakoval, že jeho žena je mŕtva a je tam množstvo krvi. Všade samá krv. Môžu sem prísť? Prosím! Stina si predstavovala muža v strednom veku a so zakrvavenými rukami, ktorý si pomaly uvedomuje, čo spáchal.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(2)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 4 z 5
27.02.2016 11:15:18

Učeň má všetko, čo sa mi páčilo na Temných tajomstvách - pútavý a ľahký štýl písania, akčné finále, prepracované postavy. Bavili ma ich interakcie a bavilo ma sledovať, ako na rôznych ľudí vplýva takáto práca, ako sa prelína s ich bežným životom. Kriminálna časť deja ma navyše tentoraz viac oslovila. Oproti prvému dielu je prípad v Učňovi komplikovanejší a najmä osobnejší, nechýbajú napínavé situácie ani prekvapivé zvraty. Na druhej strane, chvíľu mi trvalo, kým som sa do knihy začítala, chýbal mi fascinujúci začiatok jednotky. Osobne som spokojná a knihe dávam 4 hviezdičky. Ak sa vám páčili Temné tajomstvá, určite vám ju odporúčam. Ak nie, nepredpokladám, že zmeníte názor.


Dominik 4 z 5
29.02.2016 15:54:21

Ako pre čitateľa je pre mňa veľmi dôležité, aby si ma autor románu niečím získal. Buď sú to postavy, s ktorými mám niečo spoločné, alebo je to pútavý štýl, vďaka ktorému knihu nechcem odložiť ani v neskorých hodinách. V prípade krimi série Sebastian Bergman to bola hlavná postava policajného psychológa, ktorá ma zaujala nejednou charakterovou črtou. Nebol ochotný uspokojiť sa s povrchným riešením problému. On naopak vo všetkom hľadal hlbšie súvislosti a aj v ťažkých situáciách si dokázal udržať chladnú hlavu. Je však pravdou, že nie každý čitateľ mu príde na chuť. Podobne ako to bolo v prvej knihe, aj v pokračovaní autori rozvíjali charakter hlavnej postavy a kniha teda nebola zameraná iba na vyriešenie série vrážd. Autori opäť prišli s vynikajúcim nápadom, ktorý veľmi dobre rozvinuli a vyťažili z neho maximum. A hoci potrebovali pár strán na rozbeh, po niekoľkých kapitolách som sa od knihy nemohol odtrhnúť. Podobne ako v prvej časti, aj tentokrát autori aj napriek brutalite hlavného motívu príbehu dokázali z románu spraviť knihu vhodnú širokej škále čitateľov. Autorská dvojica sa vyhla nechutným opisom a do dejovej línie zakomponovala aj množstvo dramatických prvkov, ktoré zamotali vzťahy vo vyšetrovacom tíme. Páčilo sa mi, že autori nabádali čitateľa rozmýšľať nad páchateľom a za seba môžem povedať, že som si naozaj netrúfal tipovať, ako sa dielo skončí. Čo viac dodať? Asi len to, že vám knihu rozhodne odporúčam... :)