Tma

Jozef Karika

SVK Slovensky IKAR2015/05

Kniha: Tma - Jozef Karika
Katalógové číslo: 242241 viac »
Ušetríte až 2,94 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 10 vernostných bodov
10,96
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Tma

Triler, ktorý vás zamrazí až do špiku kostí. Televízny scenárista odchádza na osamelú horskú chatu v Malej Fatre. Chce si oddýchnuť od hektickej práce, napätého manželstva a vychutnať pokojnú zimnú atmosféru. Prihodí sa čosi nečakané a pobyt sa v okamihu zmení na desivú nočnú moru. Chata sa preňho stáva väzením, hoci dvere nie sú zamknuté. Začína sa zúfalý boj o prežitie. Nedajte si ujsť ďalší skvelý príbeh od majstra strachu a napätia Jozefa Kariku.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
242241
Názov
Tma
EAN/ISBN
9788055143620
Forma
Tvrdá, s prebalom, matná
Autor
Jozef Karika
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/05
Rozsah
232
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.9 z 5.0
5
116.7%
(6)
4
700.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Emily 5 z 5
03.06.2015 12:16:37

Nazvala by som ho psychotriller. Každou kapitolou prežívate hrôzu, strach, bezmocnosť hlavného hrdinu. O chvíľu zasa odhodlanie, túžbu vyhrať boj s tajomným nepriateľom. Neskôr zasa strácate nádej, že sa všetko skončí dobre, pretože už aj tento hlavný hrdina sa zmieruje s tým, že už ďalej nevládze, že všetko končí, oddáva sa osudu. Ale aký je záver knihy, tak to by ma nenapadlo ani pri najväčšej fantázii. Budete prekvapení! Odporúčam prečítať! Ale radšej nie večer pred spaním.


kniznicaJB 5 z 5
20.06.2015 22:29:28

Skúste si predstaviť a vžiť sa do situácie, že teraz čítate tento text a zrazu nič, tma. Oči máte otvorené a vidíte len čiernu tmu. Nie ako keď ich zavriete a vidíte ešte záblesky, ale zrazu nič, slepota. Náš hlavný hrdina sa po hádke so ženou vyberie vyčistiť si hlavu do horskej chaty v Malej Fatre, kdesi "pánu Bohu na chrbtom", na samotu bez ľudí a ďaleko od ľudí. Je pár dní pred Vianocami a on sa brodí snehom na chatu. Dostane sa k nej a vtedy začne prežívať horor. Po kvapkách do očí oslepne. Doniesla mu ich jeho žena, je lekárnička. Určite mu do nich niečo priliala! A začne jeho zúfalý boj. S temnotou, kedy aj najjednoduchšie veci, ako je prejsť cez chatu bez toho, aby do niečoho narazil, nájdenie zápaliek, privolanie pomoci dotykovým mobilom - je nedosiahnuteľné, nedokáže si ani poriadne zakúriť, uvariť jedlo. Všade je ukrutná zima, je hladný a zúfalý. Zlomí si ruku. Musí zísť k ľuďom, ale ako, keď nevie ktorým smerom. Vybehne v zúfalstve von do snehu, potkne sa a spadne. Je zranený, ale ako sa vrátiť? Nakoniec sa mu to podarí, druhá ruka mu však omrzne a niekto mu v chate zoberie zápalky a dotrhá všetko oblečenie. Niekto ho chce zabiť! Chce aby zamrzol... Aj ja by som tak, ako Emily túto knihu nazvala psychotrilerom a zároveň hororom. Je to vlastne kniha o jednom mužovi, ktorého veľmi povahovo nepoznáte, ale zažijete s ním len pár vianočných dní v tme a hrôze. Budete cítiť s ním až živočíšny strach, zimu prenikajúcu do kostí, paniku, beznádej, v tme budete s ním narážať do nábytku a bojovať s tým, alebo tou? čo ho chce zabiť? Alebo je to celkom inak? Aj keď je doráňaný a dobitý a niekedy ho od smrti delí len tenká čiara, vždy u neho zvíťazí túžba po živote a robí všetko preto, aby sa dostal medzi ľudí. A keď si už myslí, že už viac nemôže, jeho osud pre neho pripraví ešte niečo viac. Viac bolesti, viac strachu, viac zimy a hlavne šokujúci záver. To som teda naozaj nečakala. Nie ten krutý záver, ale pointu toho všetkého. Prečítajte si túto knihu. Budete prekvapení.


kniznicaJB
20.06.2015 22:38:11

Zabudla som ešte spomenúť celkom zaujímavú vec - hlavný hrdina píše scenáre. Vlastne aj na chatu si vezme diktafón - a rozpráva sa s ním ako so živým človekom. Dokonca mu dá aj meno. A pekne je popísané, ako to funguje a na akom princípe sú založené tie naše "super nekonečné seriály", ktorými nás "ohurujú" televízie. Pre toto som ho vlastne aj ľutovala.


41828 5 z 5
23.07.2015 11:19:02

Po prečítaní strachu som vedel, že ak vydá autor nejaké nové dielo, kúpim si ho. A ani tma nesklamala.


René 5 z 5
30.07.2015 15:14:03

Výborné dielo! Siahol som konečne po slovenskej knižke a Jozef Karika nesklamal. Ľahký a napínavý dej, ktorý zaujme čitateľa, čo obľubuje trilery. Najviac ma zaujal krutý záver knihy a pointa diela ako takého! Nebudem prezrádzať aký bol, prečítajte si. Už sa teším, čo dobré zas napíše!


Sranda 5 z 5
05.10.2015 15:41:05

Nesklamal ! Napínavý strhujúci dej ! Odporúčam každému milovníkovi trilerov


Ivet 5 z 5
15.12.2015 13:23:27

Priznám sa, mne sa o knižke ešte aj snívalo, resp. o tom, že som tiež "uväznená" niekde na chate :) Knihu som úplne hltala. Záver naozaj prekvapil /možno až moc/, ale nech by bol akýkoľvek, pre mňa bolo najväčším zážitkom čítať celý priebeh toho, ako hlavný hrdina bojoval s TMOU. Odporúčam všetkým priaznivcom thrillerov ;)


st.paul
04.01.2016 11:34:17

Ako dlhoročný čitateľ hororového žánru doposiaľ výhradne od svetových autorov som k tomuto dielu pristupoval skôr zo zvedavosti, ako s veľkým očakávaním. Bez ohľadu na kvalitu, či nekvalitu modernej Slovenskej literatúry, treba objektívne povedať, že diela v kategórii inteligentného hororu prípadne trileru sú na domácej scéne jav viac menej nevídaný. K pánovi Karikovi som sa dostal viac menej náhodou a motivovaný prevažne kladnými recenziami jeho predošlých prác som sa rozhodol skúsiť, či má aj tento žáner na Slovensku seriózneho zástupcu. Príbeh a samotné rozprávanie mi osobne pripomínali rukopis Stephena Kinga, teda udalosti na jednej strane hororové, na druhej postavené na racionálnom základe. Príbeh „survival“ hororu je krásne dávkovaný a čitateľa v podstate drží pod krkom počas celej knihy bez vážnejších páuz. Osobne mi trošku vadili zbytočne jednoduché a krátke vety v kombinácii s nedostatočným opisom. Kniha má síce aj na základe tohto prístupu rýchli spád a ľahko sa číta, predstavivosti však dva krát nepridá. Treba zdôrazniť, že sa nejedná o horor v klasickom slova zmysle, to však na napätí vôbec neuberá. Pán Karika dokázal napísať knihu, ktorá v tomto pre Slovensko neštandardnom žánri, rozhodne ostudu neurobí ani na medzinárodnej scéne, množstvo zbytočne preafektovaných chválospevov na nete však zatiaľ nie je na mieste. Rozprávačský talent pána Kariku je nespochybniteľný, aj tu sú však veci, ktoré do knihy nepatria rovnako, ako do objektívnej novinárskej reportáže, v ktorej by mal byť podľa dostupných informácií ako doma. Dôraz na nemenovaného výrobcu mobilných telefónov, zaváňajúci skrytou reklamou je ešte odpustiteľný, tendenčné politické názory pána Kariku prístupné cez hlavného hrdinu pôsobia na jednej strane rušivo (...Putin), na druhej vyslovene arogantne (...prezident). Čitateľ si nekupuje knihu faktu, ale triler, v ktorom osobné politické preferencia autora skutočne nikoho nezaujímajú.


st.paul 4 z 5
07.01.2016 09:52:28

...a ak to niekomu pomôže, zabudol som na "hviezdne" hodnotenie :-)