Čas odísť

Skutočná lásky matky nepozná hraníc

Jodi Picoultová

SVK Slovensky IKAR2015/08

Kniha: Čas odísť - Skutočná lásky matky nepozná hraníc - Jodi Picoultová
Katalógové číslo: 237015 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Čas odísť

Skutočná lásky matky nepozná hraníc

Jenna Metcalfová už vyše desať rokov neprestajne myslí na svoju matku Alice, ktorá záhadne zmizla po tragickej udalosti. Jenna neverí, že ju matka svojvoľne opustila, preto po nej pátra na internete a dookola listuje v jej denníkoch. Nemôže sa zbaviť pocitu, že v záznamoch sa ukrýva kľúč k odhaleniu pravdy. Existuje len jediný človek, ktorý by ju mohol nasmerovať na správnu stopu, jej otec alkoholik, no ten sa po manželkinom zmiznutí ocitá na psychiatrii.

Trinásťročné dievča zúfalo hľadá pravdu, preto do pátrania zapojí dvoch pochybných spojencov: okultistku Serenitu Jonesovú, ktorá sa preslávila hľadaním nezvestných ľudí, no v súčasnosti jej už veľký dar nefunguje ako kedysi, a Virgila Stanhopa, životom ubitého súkromného detektíva, ktorý pôvodne vyšetroval Alicin prípad aj s čudnou, možno súvisiacou smrťou, jednej jej kolegyne. Všetci traja spolupracujú, aby odhalili, čo sa stalo s Alice, a uvedomujú si, že pri hľadaní odpovedí musia čeliť čoraz ťažším otázkam.

Keď Jennine spomienky začnú zapadať do udalostí v matkiných denníkoch, príbeh rýchlo speje k nečakanému rozuzleniu.

Z anglického originálu Leaving Time (Ballantine Books, New York 2014), preložil Alojz Keníž.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
237015
Názov
Čas odísť
Podnázov
Skutočná lásky matky nepozná hraníc
EAN/ISBN
9788055142418
Forma
Tvrdá, s prebalom, matná
Autor
Jodi Picoultová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015/08
Edícia
Svetový bestseller
Rozsah
440
Rozmer
145×227 mm
Hmotnosť
0,50
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Syslia mater 5 z 5
31.01.2016 18:22:36

Jedno z literárnych pravidiel tvrdí, že keď autor napíše, že v izbe na stene visí puška, je veľmi pravdepodobné, že sa z tej pušky v príbehu vystrelí. Podobne by sa to dalo aplikovať na túto knihu: keďže jednou z hlavných postáv je okultistka, určite sa objaví aj duch. Kniha vyšla v edícii Svetový bestseller. Spočiatku som o jej bestsellerských kvalitách pochybovala: príbeh trinásťročného dievčaťa, v podstate jasná smrť udupaním slonom, jedna nezvestnosť, prepitý bývalý detektív a šarlatánka, ktorá stratila väzby na svet duchov. Skvelé boli v celej knihe pasáže o správaní sa slonov a o tom, ako prežívajú žiaľ. Autorka ich prevzala zo serióznych štúdií, zoznam je uvedený v závere knihy. A pozor! Niekde v poslednej štvrtine knihy nasleduje zvrat a čitateľ zistí, že toto dielo je lepšie ako čokoľvek, čo kedy videl či čítal o duchoch. Zabudnite na Krotiteľov duchov, Duch s Patrickom Swayzem je len sladký odvar a je tam len jeden duch :-) a kniha je lepšia ako všetky duchárske Neobyčajné príbehy dokopy! Záver je skutočne neočakávaný, nebudem prezrádzať, prečítajte si sami...