Tanec s nepriateľom

Vojnové tajomstvo mojej rodiny

Paul Glaser

SVK Slovensky MOTÝĽ2014/09

Kniha: Tanec s nepriateľom - Vojnové tajomstvo mojej rodiny - Paul Glaser
Katalógové číslo: 232580 viac »
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
4,76

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Tanec s nepriateľom

Vojnové tajomstvo mojej rodiny

Keď Paul Glaser počas návštevy Osvienčimu objaví medzi vystavenými exponátmi kufor z Holandska so svojím menom, jeho život sa prevráti naruby. Po návrate domov sa pokúša vyriešiť túto záhadu a začína pátrať po vojnovej minulosti svojej rodiny. Prostredníctvom denníka, fotografií, listov, ale aj filmov a piesní, odhaľuje neuveriteľný osud otcovej sestry - tety Roosje - a postupne si skladá jej životný príbeh poznačený láskou a zradou. Teta Roosje bola obľúbená učiteľka tanca, ktorá spolu s manželom Leom viedla úspešnú tanečnú školu. Nanešťastie sa Leo po vypuknutí druhej svetovej vojny spojil s nacistami, a keďže mali v manželstve s Roosje problémy, svoju židovskú manželku nemilosrdne udal. Počas vojny Roosje väznili v niekoľkých koncentračných táboroch. V Osvienčime sa podrobila neľudským experimentom obávaného doktora Mengeleho a v Birkenau prežila aj vďaka tomu, že dávala hodiny tanca nemeckým dôstojníkom, ktorí sa takto po večeroch zabávali. Odvážnu Roosje nezlomili ani desivé zážitky z koncentračných táborov. Vo svojom denníku, z ktorého vychádza táto kniha, napísala: "Potrebujem minulosť, aby som mohla žiť budúcnosť."
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
232580
Názov
Tanec s nepriateľom
Podnázov
Vojnové tajomstvo mojej rodiny
EAN/ISBN
9788081640308
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Paul Glaser
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/09
Rozsah
304
Rozmer
135×205 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Tanec s nepriateľom zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.