Kniha nepokoja

Alica Bartková

SVK Slovensky TATRAN2014/08

Kniha: Kniha nepokoja - Alica Bartková
Katalógové číslo: 230076 viac »
8,00

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kniha nepokoja

Od autorky Šťastné konce, nešťastný svet a Veľká vlna.

Alica Bartková patrí v súčasnosti k najtalentovanejším autorkám, jej román o manželstve z vypočítavosti – jedovatú zmes duchaplnosti a lahodne mrazivého príbehu – nepustíte z rúk, kým ho nedočítate.

Mladá žena Rita, hlavná postava románu, vedie pomerne stereotypný život. Rozhodne sa razantne riešiť dlhoročný problém svojho otca s alkoholom. Nasťahuje ho k sebe domov a lieči ho v domácom prostredí. To však nedopadne dobre a otcova náhla smrť odštartuje sériu rýchlych a prekvapivých zvratov v jej živote. Rita sa rozíde s dlhoročným partnerom a dá sa dokopy s priateľom z detstva. Keď v rodičovskom dome odhalí skryté tajomstvo, netuší, že práve ono jej ohrozí život.

Dej knihy je výborne vystavaný a veľmi dobre napísaný. Autorka má štýl ostrý ako britva a značkový psychologický ponor do svojich postáv. Dokazuje to aj v duchaplnom, dynamickom a priam pekelne tajomnom trileri Kniha nepokoja. „Autorkin cynický štýl reflektuje charakteristické aspekty našej doby. Bartková nie je typicky ženskou autorkou s romantickým pohľadom na svet. Jej štýl je viac naturalistický, dalo by sa povedať až pesimistický.“ Nina Chybíková „Napätie Bartková celkom účinne buduje hrou s čitateľskými očakávaniami – nikdy nie je jasné, či sa rozprávanie bude uberať vopred naznačeným a logickým smerom, alebo prekvapí občas naozaj veľmi šokujúcim zvratom.“ Katarína Zitová „Čitateľ v každom príbehu ocení autorkin mimoriadny postreh, detailné zobrazenie vzťahov a priblíženie života dnešných tridsiatnikov. Bartková predstavuje nový, súčasný pohľad, čomu zodpovedá aj jej štýl písania a moderný jazyk. Vytvára nový svet alebo má skôr iný pohľad na ten reálny, čitateľa strhne nápaditým príbehom a prekvapí svojským stvárnením.“ Eva Melichárková Cynická a nevšedná Alica Bartková prináša celkom iný pohľad na reálny svet. Jej vlastný svet je natoľko svojský, že si ho všimli mnohé vydavateľstvá a označili autorku za výrazný talent. Vo vydavateľstve TATRAN jej dosiaľ vyšli knihy: Šťastné konce, nešťastný svet a Veľká vlna.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
230076
Názov
Kniha nepokoja
EAN/ISBN
9788022206976
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Alica Bartková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/08
Rozsah
152
Rozmer
135×205 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kniha nepokoja zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.