Half Bad – Polozlý

Sally Greenová

SVK Slovensky YOLi2014/04

Kniha: Half Bad – Polozlý - Sally Greenová
Katalógové číslo: 221360 viac »
Séria kníh: Half Bad
Half Bad
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Half Bad – Polozlý

„Nič nie je dobré alebo zlé samo osebe: záleží na tom, čo vidíme my.“
William Shakespeare, Hamlet

Nathanovi v žilách koluje dvojaká krv. Splodený zo zakázanej lásky medzi bielou čarodejnicou a najkrutejším a najmocnejším čiernym čarodejníkom uniká pred celým svetom. Mal radšej zomrieť pri narodení, ako si to želala rada Bielych čarodejníc. Nechceného polovičiaka čaká krutý osud. Pre večný boj medzi bielymi a čiernymi čarodejnicami bude žiť ako štvaná zver až do svojich sedemnástych narodenín. Vtedy sa rozhodne, na ktorú stranu skutočne patrí. Pod jednou podmienkou. Musí prijať tri dary a napiť sa krvi svojho predka, inak ho čaká smrť. Nathanova matka si však po jeho narodení siahla na život a o otcovi už dlhé roky nik nepočul. Nezostáva mu nič iné, len sa pokúsiť o nemožné – nájsť najobávanejšieho čierneho čarodejníka na svete. Ale ako, keď nemôže veriť ani svojej láske?

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
221360
Názov
Half Bad – Polozlý
EAN/ISBN
9788055138299
Forma
brožovaná
Autor
Sally Greenová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/04
Rozsah
352
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,24
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.3 z 5.0
5
300.0%
(1)
4
150.0%
(2)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss
12.04.2014 15:43:40

Táto kniha je iná. To je očividné už po prvých stránkach, ktoré sú písané veľmi netradične v druhej osobe a ponúkajú kombináciu skvelej atmosféry a žiadnych odpovedí. Čoskoro sa však druhá osoba vytratí a dozvedáme sa viac. Koncept dobrých a zlých čarodejníkov zrejme nikoho neohúri, a predsa je svet Sally Green tak akosi... originálne neoriginálny. Zdanlivo jasná hranica medzi dobrom a zlom je v skutočnosti poriadne rozmazaná, niekedy sa vyskytnú zaujímavé detaily... Čo sa týka postáv, niektoré boli prepracované viac, iné menej. Hlavný hrdina Nathan bol rozhodne svojský, ale jeho charakter som autorke uverila a mala som ho rada. V knihe sa striedajú rôzne pasáže - tajomné s úžasnou atmosférou, klasické, akčné a bohužiaľ tiež zopár slabších, sem-tam sa vyskytnú i nechutné scény... Definovať štýl písania je nemožné, niekoľkrát sa totiž výrazne zmení. Našťastie sa kniha celý čas čítala dobre. Či už v postavách alebo podaní, všade je akási nevyrovnanosť a kontrasty, na jednej strane má Half Bad svoje zápory, pre niektorých určite dosť veľké, na druhej strane si cením jej odlišnosť. Môj celkový dojem je relatívne zmätený, ale vcelku pozitívny, pokiaľ ste zvedaví a máte náladu na niečo zvláštne, skúste dať knihe šancu. Možno vám nesadne vôbec a možno si ju naopak zamilujete.


Dominik
12.04.2014 18:40:33

Na Polozlého som čítal všelijaké reakcie, ktoré vraveli o pomerne čudnom štýle Sally Greenovej. Aj preto ma táto kniha tak lákala... Už prvé strany ma utvrdili v tom, že som urobil dobre a že kniha bude naozaj iná. Krátke odseky, minimálny počet slov vo vetách... Tak by sa dal v skratke zhrnúť úvod do diela, ktorý priam zhltnete, pretože stránky vám budú ubiehať jedna radosť. Priznávam, že koncepcia príbehu nemusí byť pre každého ideálna, no rozhodne kniha stojí za prečítanie. Mala zopár nedostatkov, predsa len je to autorkin debut, no čítanie som si užíval a teším sa na pokračovanie :)) Polozlý teda určite nie je aj "polozlým" čítaním :)))


Zita 4 z 5
23.07.2014 12:21:55

Kniha je písaná naozaj zvláštnym štýlom,ktorý nesadne každému. Ja som si po prvých stránkach rýchlo zvykla a kniha ma bavila. Nečakala som od nej veľa ale veľmi milo ma prekvapila. Veľmi rýchlo sa číta aj preto, že má krátke odseky aj vety. Určite si prečítam aj dvojku.


Katka Reg 5 z 5
13.10.2014 18:20:37

Keď som prvý krát počula o tejto knihe, myslela som si, že to bude ďalší klon Twilightu / príbehov o anjeloch, ktorým veľmi nefandím. Napokon som si na skúšku začala čítať prvú kapitolu. Tá je napísaná v druhej osobe, s čím som sa zatiaľ stretla len výnimočne. Niektorí ľudia nie sú s týmto štýlom celkom stotožnení,no pre mňa to bol impulz, aby som čítala ďalej. V človeku to vytvára dojem, akoby bol priamo "na bojsku". Tento štýl sa v priebehu knihy strieda s rozprávaním prvej osoby, čím autorka zaujímavo prelína jednotlivé udalosti v čase. Príbeh sa číta veľmi dobre, a keby som mala viac času, určite by som ho prečítala za jeden deň. Koncept boja "dobra" (v tejto knihe s úvodzovkami) proti "zlu" sa môže zdať na prvý pohľad už vyžmýkaný, no na túto knihu sa dá pozerať dvojako. Mladší čitatelia dostanú dávku akcie. Pozornejší čitatelia sa môžu zamýšľať nad významom pojmov dobro a zlo, ktorých kategorizácia často závisí od uhla pohľadu. Knihu si určite prečítajte, ak hľadáte zaujímavo napísaný príbeh, pri ktorom sa dá újsť do iného sveta, s napívaným dejom a troškou romantiky. Fanúšikovia rozsiahlých fantasy svetov môžu byť sklamaní, no uvidíme, čo si pre nás autorka pripraví v pokračovaní...


Showan 4 z 5
13.06.2015 18:30:54

Bolo veľmi zaujímavé čítať kapitoly, ktoré boli písane formou ty rozprávania aj keď som tomu neprišla na chuť. Knihu som čítala kvôli kamarátke a zo začiatku mi to prišlo ako strášná hovadina, ale čím ďalej som to čítala tým som tomu pichádzzala viac na chuť. Aj keď sa musím priznať, že ma neskutočne štvalo ako veľmi sa to podobá na knihu Nádherné bytosti. Podsata bola síce rovnaká, alé výsledok nie. Hlaf bad je určite lepšie napísaná kniha.