Temná strana Švédska

John-Henri Holmberg

SVK Slovensky IKAR2014/07

Kniha: Temná strana Švédska - John-Henri Holmberg
Katalógové číslo: 221340 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Temná strana Švédska

Od chvíle, ako v roku 2005 vyšiel román Muži, ktorí nenávidia ženy od Stiega Larssona, sa čitatelia na celom svete nevedia nasýtiť švédskej kriminálnej prózy. Svetový knižný trh doslova ovládli najväčší majstri tohto žánru zo severských krajín. Do Temnej strany Švédska, tejto jedinečnej, prelomovej antológie, prispeli svojimi poviedkami najuznávanejší a najobľúbenejší švédski autori vrátane samotného Stiega Larssona. Na jej zostavenie sa podujal John-Henri Holmberg, expert na švédsku kriminálnu prózu, ktorý sleduje, ako sa tento žáner vyvíjal od konca devätnásteho storočia dodnes. Antológia obsahuje dosiaľ nepublikovanú poviedku Maj Sjöwallovej a Pera Wahlööa, manželskej dvojice, ktorá v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch po prvý raz predstavila švédsky kriminálny román zahraničným čitateľom. Lahôdkou je aj poviedka z pera bývalej partnerky Stiega Larssona Evy Gabrielssonovej. Žila s ním až do jeho smrti v roku 2004 a dodnes je v spore s jeho zákonnými dedičmi. Do zbierky prispeli aj Rolf a Cilla Börjlindovci, majstri detektívneho žánru a autori úspešného románu Skočný príliv, ktorý si právom vyslúžil pozornosť a obdiv čitateľov vo viac ako dvadsiatich krajinách sveta. Na stránkach zbierky ožívajú postavy z brilantných poviedok spisovateľov, ktorí budú mať v nasledujúcej vlne švédskej krimi rozhodujúce slovo. Antológia Temná strana Švédska so svojimi sedemnástimi poviedkami sa ponára do najhlbšieho tieňa chladnej krajiny a ukazuje, prečo švédska krimi už celé desaťročia fascinuje čitateľov.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
221340
Názov
Temná strana Švédska
EAN/ISBN
9788055138497
Forma
Tvrdá, s obalom, matná
Autor
John-Henri Holmberg
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/07
Rozsah
336
Rozmer
130×210 mm
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Katka 4 z 5
21.03.2015 13:05:50

Zaujímavá kniha. Je nielen výberom poviedok švédskych autorov, ale prináša aj základné informácie o autoroch a švédskej krimi literatúre. Za pozitívne považujem aj vysvetlenie niektorých pre nás väčšinou neznámych historických situácií. Okrem poviedok s kriminálnou zápletkou sú tu aj poviedky s nádychom hororu a sci-fi. Negatívom je rozdielna kvalita poviedok aj evidentné textové chyby (stačilo pred tlačou pozornejšie prečítať a opraviť).