Poklady slovenskej kuchyne: Šariš, Abov, Zemplín

Silvia Pilková

SVK Slovensky IKAR2015

Kniha: Poklady slovenskej kuchyne: Šariš, Abov, Zemplín - Silvia Pilková
Katalógové číslo: 202611 viac »
Obrázok nedostupný: Séria kníh: Poklady slovenskej kuchyne
Poklady slovenskej kuchyne
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Poklady slovenskej kuchyne: Šariš, Abov, Zemplín

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté, či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom! Ochutnajte: Godola 500 g čerstvých egrešov voda soľ cukor 2 lyžice bravčovej masti 3 lyžice hladkej múky mletá sladká paprika 100 ml sladkej smotany Egreše umyjeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme aj cukor. Množstvo pridávaného cukru je individuálne, niekto má rád omáčku sladšiu, iný nie. Uvarené egreše prepasírujeme cez sitko. Z masti a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku. Pridáme do nej mletú sladkú papriku, rozmiešame a zalejeme trochou vody. Zápražku potom vlejeme do egrešovej zmesi spolu so smotanou a dobre premiešame. Pri miernej teplote krátko povaríme. Tip Godola môže slúžiť ako omáčka k mäsu, hodí sa k divine, ale jedla sa aj samotná s chlebom. Poznámka Godola je sezónna omáčka, ktorá sa zvykla pripravovať v čase dozrievania egrešov.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
202611
Názov
Poklady slovenskej kuchyne: Šariš, Abov, Zemplín
EAN/ISBN
9788055137698
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Silvia Pilková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2015
Rozsah
192
Rozmer
110×220
Hmotnosť
0,36
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Poklady slovenskej kuchyne: Šariš, Abov, Zemplín zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.