Čierny humor v bielom plášti

Peter Valo

SVK Slovensky Forza Music2013

Kniha: Čierny humor v bielom plášti - Peter Valo
Katalógové číslo: 197928 viac »
Čierny humor v bielom plášti
Titul je zaradený v tejto sérii
7,55

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Čierny humor v bielom plášti

Objavenie penicilínu je v histórii pevne spojené s menom Flaming, hoci liečivé účinky plesne vyskúšali až jeho nasledovníci. Ale naozaj nikto pred ním na túto spojitosť neprišiel? Možno aj a možno ním bol Mudr. Armin Hoffmann zo Sniny už počas 1. svetovej vojny. Slovensko však bolo chudobné, a aj keď výsledky doktora Hoffmanna hovorili jasnou rečou, vtedajšie ministerstvo zdravotníctva sotva vzniknutého štátu malo iné problémy ako sa zaoberať výskumom doktora zo vzdialeného kúta republiky. Obrovský boom plastickej chirurgie dnes vďačí predovšetkým za večnú túžbu ľudstva uchovať si mladistvý vzhľad. Pôvodne však plastická chirurgia vznikla z potreby rekonštrukcie vrodenej malformácie či úrazu. Pri jej vzniku u nás stál MUDr. Štefan Demjén, ktorý odmietol ponuku prestížnej nemocnice v USA a radšej za vlastné peniaze nakupoval nástroje pre kliniku plastickej chirurgie v Bratislave. Nie všetky príbehy sú len o lekároch-priekopníkoch vo svojom odbore, hoci každý z nich musel okrem svojej profesie zvládnuť aj iné znalosti. Napríklad dešifrovať vetu staručkej pacientky z Kvetnice, ktorá „keď išla po grátoch, boleli ju pokrútky“ alebo odhaliť chorobu s názvom „zipsový syfilis“. Kniha päťdesiatych kurióznych príhod z lekárskej praxe zo všetkých kútov Slovenska prináša množstvo humorných situácií, o ktoré nie je núdza ani v takých nadmieru vážnych zariadeniach ako sú ambulancie a nemocnice. Zároveň však hovorí aj o lekárskych objavoch či nových postupoch, za ktoré sa ich objaviteľom namiesto odmeny a slávy dostalo len pocitu dobre vykonanej práce.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
197928
Názov
Čierny humor v bielom plášti
EAN/ISBN
9788089359554
Autor
Peter Valo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013
Rozsah
178
Rozmer
130×200
Hmotnosť
0,21
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

malcike 4 z 5
24.10.2013 21:16:42

Kniha 50 príhod z lekárskej praxe prináša množstvo humorných situácií, o ktoré nie je núdza ani v takej nadmieru vážnej oblasti ako zdravotnictvo je. Predstavuje zaroven zmapovanie lekárskych objavoch či nových postupoch.