Mechanický princ

Pekelné stroje II.

Cassandra Clare

SVK Slovensky SLOVART2013/06

Kniha: Mechanický princ - Pekelné stroje II. - Cassandra Clare
Katalógové číslo: 196505 viac »
Ušetríte až 2,74 € z bežnej ceny 12,95
A navyše získate 10 vernostných bodov
Séria kníh: Pekelné stroje
Pekelné stroje
Titul je zaradený v tejto sérii
10,21
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Mechanický princ

Pekelné stroje II.

V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku a niekto ich zradil.

Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
196505
Názov
Mechanický princ
Podnázov
Pekelné stroje II.
EAN/ISBN
9788055606064
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Cassandra Clare
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/06
Edícia
Tieňolovecká sága
Rozsah
400
Rozmer
130×210 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.9 z 5.0
5
114.3%
(7)
4
800.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Zita 5 z 5
28.07.2013 23:07:17

Ked som sa do tejto série pustila nečakala som že ma bude až tak baviť.Miestami možno viac ako nástroje smrteľníkov.Pre mňa,druhý diel nezaostáva za prvým v ničom.Dozvedeli sme sa mnoho potrebných a zaujimavých vecí hlavne o postavách.Som veľmi zvedavá čo si autorka pripravila na záverečný diel:)


Evelin 5 z 5
02.11.2013 11:08:30

Len Cassandra Clare dokáže urobiť svojej hl. postave takto krutú vec v oblasti lásky a zároveň z nej spraviť v našich očiach mrchu. Ten koniec bol citovo veľmi krutý a zároveň šťastný, no kto to takto dokáže napísať? Tessa je dosť rozumná hrdinka, bojuje, aby mohla žiť, zisťuje si informácie a pomáha Tieňolovcom. No niekedy som mala chuť otrieskať jej panvicu o hlavu. "Will je tak pekný, Jem ma potrebuje, och bože, čo mám robiť, však budem sa bozkávať s obidvoma a potom si vyberiem" - a ona si nakoniec normálne vybrala!, ale ja tomu ešte neverím, autorka to podľa mňa buď prehodí alebo ju zabije, aby bol pokoj 8D Páčil sa mi Magnus Bane, ktorý konečne ukázal viac tej mágie a svojich citov. Takisto Charlotte a Henry sa mi nesmierne pozdávajú a Sophie je takisto skvelá hrdinka. Naopak záporákov by som všetkých vyvraždila, aj keď je ich charakter prepracovaný. No a čo naši ústrední chlapci? Je to s nimi ťažké, pretože obaja majú úžasné a úplne iné charaktery. Jem je stelesnená dobrota a skvelý a romantický chlapec. Ak by nemal tú chorobu, nemal by jedinú vadu. Je to typ hrdiny, ktorý je tým dobrým princom, ktorého rozumná žena chce za manžela. Will na druhej strane je bad-boy s dobrým srdcom. Osobne som si po 1tke myslela, že žiadne srdce nemá, ale okabátil ma 8D Je to taký tragický sexy hrdina, s ktorým chce každá žena zhrešiť. Na jednej strane Tessu odsudzujem, ale na strane druhej, by som na jej mieste pri rozhodovaní byť nechcela. Autorka pripravila zase veľa akčných a prekvapivých scén. Vyšli na povrch mnohé tajomstvá a skutočnosti. Ohľadom Willa už hneď na začiatku, aby sme mali možnosť ho pochopiť. Romantické scény takisto nemajú chybu 8P Hádky zbožňujem a riešenia ešte viac. Všetko to v tejto knihe nájdete. Príbeh je rozprávaný z viacerých uhľov pohladu a máme tak možnosť nazrieť do viacerých myslí. Aj doba má stále svoje kúzlo a tieňolovecký svet má ešte vždy čo ponúknuť. Stále si stojím za tým, že sa to dosť podobá pôvodnej TMI sérii, no má to v sebe originalitu a nápady. Ak ste čítali 1. diel, nenechajte si ujsť ani toto pokračovanie. Nachádzajú sa tu situácie, ktoré som nechcela, aby sa vyvinuli tak, ako sa vyvinuli, ale predsa len nepíšem tento príbeh ja a tak to akceptujem a budem dúfať v šťastný záverečný diel.


Snowy 5 z 5
04.11.2013 19:29:21

prvá kniha bola ozhodne zaujímavá, ale až tak neočarila. ale v druhej časti to autorka poriadne rozbalila. Za každým rohom nejaké odhalenie, cesty, stretnutia, všetko popreplietané s príbehmi Tessy, Jema a Willa. Už len tie vzťahy stoja za to a je vidno že autorka sa k nim vôbec nechová láskavo a na koniec nám pripraví kruté rozuzlenia. Ale každopádne sú tam aj vtipné scény a Cassandra je pani spisivateľka. Ak sa vam prvá časť páčila tak neváhajte pri druhej. Dúfam že Mechanická princezná bude ešte lepšia :).


nicoll_a 5 z 5
11.11.2013 10:39:40

Milujem knihy Cassandry Clare a Mechanický princ nie je výnimkou. Úžasný príbeh s úžasnými postavami, ktorý vás nepustí, pokým knihu nedočítate. Po závere prvej časti, kedy mal človek chuť zabiť Willa, sa dostávame do druhej časti. Vzťah Willa a Tessy sa dosť naštrbil, ale Tessa nachádza dobrého priateľa v Jemovi. Väčšina milostných trojuholníkov mi lezie na nervy a vždy si dokážem vybrať, na kt. strane stojím, ale v tejto série bohužiaľ nie. V prvej knihe to bol jednoznačne Will, ale v druhej mi učaroval Jem. Proste ich milujem oboch :D. Ale aby som neriešila len milostnú líniu... Celý Inštitút hľadá Magistra, ktorý je však vždy krok pred našimi hrdinami a dokáže vždy každého dostať do kolien, tentokrát to schytal Will :(( ... Ďalšie postavy sa tiež dostanú do povedomia, hlavne Jessie a samozrejme Lightwoodovci, či už v dobrom alebo zlom. A na záver nám prišla nová postava :D... Kniha sa mi čítala výborne, mala spád, postavy sú dobre napísané a samozrejme nechýbajú vtipné hlášky!! Za mňa 5 hviezdičiek :D


Peter 5 z 5
19.11.2013 16:19:26

Po prečítaní jednotky, som hneď šiel na dvojku. Proste som potreboval vedieť, čo bude ďalej. V tejto časti sa dozvieme veľa vecí, hlavne to prečo sa Will vždy správa "willovsky". Lebo v jednotke ma štvalo ako správal k Tesse, ale teraz ho už chápem a mám ho radšej ako Jema. Zoznámime sa s pár novými postavami, ktoré posunú dej ďalej a odhalíme viac z minulosti postáv. Len ma mrzí koniec, čakal som, že sa tam udeje niečo veľkolepé z hľadiska akcie, ale nebolo to tak. Ale o to viac sa teším na tretiu časť a neviem sa dočkať ako to všetko skončí, lebo tým ako autorka ukončila druhý diel, tak ma aj dobre navnadila na diel tretí. Kniha vyjde teraz v decembri, škoda, že ju už nemám doma :) Odporúčam :)


JaneS 5 z 5
26.11.2013 17:53:18

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť

Lirity Lilith Ouida 5 z 5
27.11.2013 19:12:31

Pokračovanie zase dokonalé. Prečítaná na šup. Je to najlepšia trilógia. Vrelo odporúčam.


Alexandra 4 z 5
07.03.2014 19:44:09

Musím sa priznať, že aj keď väčšina ľudí považuje sériu Pekelné stroje za lepšiu ako Nástroje smrteľníkov, u mňa je to naopak. Rozhodne to nie je zlá séria, čítala som ju veľmi rada, ale postavy mi až tak neprirástli srdcu a asi by som sa obišla aj bez nej. Mechanický princ je typická druhá kniha v trilógii, vlastne sa skoro nič nestalo, žiadne prekvapivé zvraty, až po hlbšom zamyslení sa ukáže, že sa toho vlastne udialo veľa, aj keď v podstate nič. Až koniec trochu vylepšil moje pocity z celej knihy a musím uznať, že má lepšiu viktoriánsku atmosféru ako Mechanický anjel.