Na ostrove

Tracey Garvis Graves

SVK Slovensky IKAR2013/07

Kniha: Na ostrove - Tracey Garvis Graves
Katalógové číslo: 195127 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Na ostrove

Tridsaťročnej šarmantnej učiteľke angličtiny Anne Emmersonovej ponúknu prácu na leto. Má doučovať TíDžeja Callahana v prenajatom domčeku na Maldivách, kde ho už čakajú rodičia. Ponuku bez zaváhania prijme, pretože si bude užívať more a zároveň pracovať. Šestnásťročnému TíDžejovi sa, naopak, z Chicaga nechce, no nikto sa ho na to nepýta. Práve zvíťazil nad onkologickým ochorením a rád by strávil prázdniny s kamarátmi, no namiesto toho musí dobiehať zameškané učivo. Na Maldivách Annu a TíDžeja čaká posledný úsek cesty – dvojhodinový let hydroplánom ponad Indický oceán. Pilot však náhle dostane infarkt a lietadlo sa zrúti do vody. Dvom cestujúcim zachránia život záchranné vesty a do rána doplávajú na neobývaný ostrov. Anna s Tídžejom sú odhodlaní stoj čo stoj prežiť, no dennodenne čelia mnohým ťažkostiam. Hoci veľa užitočných vecí sa ako zázrakom zachránilo z trosiek lietadla, nemajú pitnú vodu, jedlo, oheň, obydlie. Čaká ich prírodná katastrofa, tropické búrky, nebezpečenstvo na nich striehne aj z mora. Dni sa menia na týždne, z týždňov sa stávajú mesiace. Hrozí možnosť, že TíDžejovi sa vráti rakovina. Počas oslavy narodenín na ostrove si Anna uvedomí, že sa vynára ďalší problém: dokáže na ostrove žiť s chlapcom, ktorý sa postupne mení na muža? Z anglického originálu On the Island (A Plume Book, Penguin Gtroup, New York 2011) preložila Miriam Ganiová.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
195127
Názov
Na ostrove
EAN/ISBN
9788055134772
Forma
Pevná
Autor
Tracey Garvis Graves
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/07
Rozsah
312
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,40
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.8 z 5.0
5
125.0%
(4)
4
500.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Zita 4 z 5
10.08.2013 21:09:39

Túto knihu som prečítala za jeden deň.Hlavne preto že sa neobyčajne rýchlo a dobre čítala.Najzaujímavejšie bolo že počas tej utlej knižky ste s hrdinami prežili neuveriteľných 8 rokov!na začiatku ma to ani len nenapadlo,nakoniec som však bola rada lebo takto to bolo určite zaujimavejšie.


bobor
21.08.2013 14:13:16

vyzerá to veľmi zaujímavá kniha, nabudúce si ju kúpim, teším sa na to ako to na tom ostrove dopadne!!!!! doporučujem!!!! :-))))


Kajka 5 z 5
30.08.2013 16:43:56

Knižka sa čítala veľmi rýchlo vďaka autorke aj počtu strán. Páčilo sa mi, že dej sa odohráva na exotickom mieste. No nemali to ľahké. Bez jedla, vody, prístrešku a k tomu rôzne nebezpečné tvory vo vode a občasné depresie. Musím povedať, že to ako sa navzájom starali a podporovali bolo neskutočne zlaté. Ich vzťah sa mi zo začiatku zdal trochu divný ale nebolo pochýb, že sa majú naozaj radi. Veľmi sa mi to páčilo!


Lelik
07.11.2013 21:15:38

Takúto dobrú knižku som už dávno nečítala, vrelo odporúčam:) úžasnááááááááááááá


Lelik 5 z 5
05.04.2014 11:05:27

Naaaaadherny romanticky pribeh, ktory sa odohraval na krasnom ostrove Maledivy. Moja najoblubenejsia knizka...........


40431 5 z 5
29.07.2014 16:26:57

Táto kniha je proste úžasná. Má nielen zaujímavý a napínavý námet, ale predovšetkým je reálne napísaná. Neviem ako mám presne vyjadriť svoje pocity po prečítaní, ale nesmierne ma potešilo, že autorka sa nestránila rozoberať také veci, ktoré iný autori v svojich knihách obchádzajú alebo nechajú nevypovedané. Vyšší level kvality knihy docielili kapitoly raz písané z pohľadu Anny a raz z pohľadu TíDžeja. Pri čítaní prežívate spolu s nimi nielen samotný pád lietadla, dni počas ktorých hľadajú vodu aby prežili, ale aj strach, že ich nikdy nenájdu. Postupne sa začínate spoločne zmierovať s tým, že ich nikto nenájde, bojujete spolu s nimi každý jeden deň o život. Pri každom jednom spomenutí že prešiel rok, dva, tri, štyri premýšľate nad tým ako to dokázali prežiť, ako bojujú. A zároveň ako sa vzťah v ktorom sú odkázaný jeden na druhého prehlbuje. Hranice medzi nimi padajú pre osamelosť, ktorú cítia a vzniká niečo viac. A nakoniec keď ich len čistou náhodou po tvrdých štyroch rokoch nájdu si hovoríte ako to bude ďalej. Veď po takomto dlhom čase to musí byť ťažké sa vyrovnať so všetkým čo so medzitým ako oni boli na ostrove stalo. A najviac si uvedomujete hranice, ktoré začínajú stúpať medzi nimi keď sa vrátia do civilizácie. Táto kniha je rozhodne nesmierne emotívna a odporúčam každému si ju prečítať pretože stojí za to.


Petrisha 5 z 5
09.10.2014 16:28:12

Komentrár je označený ako spoiler, ale chcem ho zobraziť