Mechanický anjel

Pekelné stroje I.

Cassandra Clare

SVK Slovensky SLOVART2013/01

Kniha: Mechanický anjel - Pekelné stroje I. - Cassandra Clare
Katalógové číslo: 191093 viac »
Séria kníh: Pekelné stroje
Pekelné stroje
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Mechanický anjel

Pekelné stroje I.

Šestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti. Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.

 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
191093
Názov
Mechanický anjel
Podnázov
Pekelné stroje I.
EAN/ISBN
9788055606415
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Autor
Cassandra Clare
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/01
Edícia
Tieňolovecká sága
Rozsah
400
Rozmer
130 × 210 mm
Hmotnosť
0,40
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.6 z 5.0
5
150.0%
(8)
4
400.0%
(3)
3
1200.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Alexandra 4 z 5
10.02.2013 22:36:31

Zasadiť dej do viktoriánskeho obdobia dodalo knihe niečo výnimočné, aj keď autorke sa podľa mňa úplne nepodarilo vystihnúť atmosféru. Síce čítame o veľkých róbach, kočoch ťahanými koňmi ako jediným spôsobom dopravy, o oddaných sluhoch, o ženách, ktoré sa správajú ako dámy a muži sú gentlemani, ale napriek tomu na mňa väčšinu času nedýchala "minulosť". V iných dobových knihách sú ľudia takí pomalší, rozvážnejší, noblesnejší a tu to chýbalo, aj keď možno je to len preto, že sú tieňolovci. Hlavná hrdinka je konečne vysoká. Niežeby to malo nejaký vplyv, ale v poslednej dobe sú všetky hrdinky drobné a na pohľad krehké a vo vnútri majú oheň. Tessa sa snaží správať ako dáma, ako sa od nej ako od ženy v tej dobe očakáva. A možno preto je jej svet Tieňolovcov trochu cudzí, aj keď na čele inštitútu má byť chaotický Henry (ktorého si musíte rýchlo obľúbiť), skutočnú moc má jeho žena Charlotte a navyše sa zúčastňuje boja. Nevie si úplne poradiť s náklonnosťou k Willowi, ktorý je pekný, drzý, sarkastický a zatajuje svoje pravé ja. A potom je tu Jem s temným tajomstvom, ale veľmi milý, obetavý, na pohľad trochu krehký a najlepší kamarát Willa. Milostný trojuholník tu napriek tomu nie je veľmi rozvinutý, Tessa je predsa len dáma. Nechtene je vo svete tieňolovcov Jessamine, ktorá by sa najradšej vydala a žila normálnym životom, na ktorý láka aj Tessu. Zo začiatku to bolo len zaujímavé čítanie v nezvyčajnom prostredí, ale na posledných stranách vybalila autorka všetky zbrane a nestačila som pozerať, čo sa to deje. Všetky postavy sa dajú veľmi ľahko obľúbiť, každá je ale úplne iná, dokonca aj nepriatelia, ktorých im autorka stavia do cesty sú fascinujúci. Aj keď musím priznať, že originálna obálka sa mi páči viac ako tá slovenská, ale ani tá nie je zlá, pekne vystihuje knihu a naživo je oveľa krajšia ako na fotkách.


Little Black Lady 5 z 5
20.02.2013 13:03:24

Knižka lepšia ako Mesto kostí, atmosféra Viktorianského Anglicka kúzelná, postavy s charakterom a najviac lubostný trojuholník ktorému sa nedalo veľa priestoru, čo avšak na jej obsah ani veľmi neprekážalo. Tessa bol dáma, ako sa patrí a správanie tomu zodpovedalo tiež. Obálka knižky sa mi páči viac než originálna verzia, dávam veľké plus za všetko...a chcem ďalšiu časť :)


Zita 5 z 5
05.03.2013 22:39:54

Táto kniha ma naozaj prekvapila.V dobrom.Nečakala som od nej veľa,lebo po Nástrojoch smrteľníkov som nemyslela že Cassandra napíše ešte niečo lepšie.A už vôbec som si nemyslela že prostredie by ma zaujala tiež viac.Stalo sa.Prostredie bolo úžasné,postavy boli uveriteľné a jedinečné.Niekedy som ani nemala pocit že žijú vo Viktorianskom Anglicku,ale v našej dobe.To však rozhodne nebolo zlé,pretože sa nechovali príliš "zastaralo",je to názor vkusu ale mne to v takýchto knihách vadí,takže tu môžem dať opäť iba plus.Nemôžem sa dočkať dalšej časti!:)


JaneS 5 z 5
21.03.2013 20:16:43

Tato kniha bola fantasticka a pacila sa mi ovela viac ako mesto kosti, kedze oblubujem aj historicke romany. Tesim sa na dalsiu cast, aj ked si este budem musiet pockat. Odporucam!


Nika 4 z 5
28.03.2013 19:42:32

Prikláňam sa k ostatným názorom. Táto kniha bola skvelá už len z toho dôvodu, že dej sa odohráva v 19. storočí. Je to niečo, čo v dnešnej dobe nevídame často. Postavy sú pekne opísané a takmer všetky som si hneď obľúbila. Je však ľúto chlapcov, pretože ani jedného nechcem vidieť trpieť.. nuž.. Cassandra ich spravila neodolateľnými a neviem si vybrať :D Dej ma taktiež zaujal viac ako Mesto kostí.


Rudolf 5 z 5
22.04.2013 06:43:52

Veľmi dobre dielo priam úžasné neskutočné sa mi páčilo


jarka.f 3 z 5
06.07.2013 08:26:26

Autorka vytvorila verny Londyn 19. storocia so vsetkymi podrobnostami tej doby. Dej mi prisiel trochu rozvlacny. Vill Herondale nadprirodena postava ma neskutocne stval. Neviem preco ale tento zly boy ma vobec neuchvatil. Sarkasticky, odporny. vobec nemam chut zistovat v pokracovani preco je taky. Naopak Jem je mi ovela sypatickejsi. je citlivy dobry ale pritom ziadny zbabelec. Viac sa hodi k Teresse.Teressa Grayova je naopak velmi sympaticka postava. Ako sa stavia k zlozitim situaciam klobuk dolu. Mudro a pritom s citom. carodejny svet ktory autorka vytvorila je zaujimavy so vsetkymi zbranami schopnostami hlavnych postav. Henry blaznivy roztrzity vedec si ma ziskal. niekolko zaujimavych zvratov ktore som vobec necakala a preto davam knihe 3 a pol hviezdicky.


Snowy
01.09.2013 20:30:37

vyborna kniha so zaujimavou atmosferou. Na knihe som milovala postavy, kazda s vlastnou osobnostou a pribehom ktory sa odkryva postupne a pripravi poriadne vela prekvapeni. Tessa je velmi sympaticka a Will s Jemom... no tazko vybrat :). Atmosfera je naozaj realisticka, stare krcmy a ulicky, viktorianske domy, chudobni a bohaci. taktiez sa mi pacili vselijake vynalezy a mechanicke hracky. chystam sa precitat aj ine knizky od autorkzy a tesim sa na pokracovanie.


Evelin 4 z 5
23.10.2013 08:02:08

Toto dielo je spin-off k autorkinej sérii Nástroje smrteľníkov. Odohráva sa v roku 1878. Autorke dávam veľké plus za autentickosť doby a róby. Tieňolovci - chránia ľudí pred nekalými praktikami nadprirodzených bytostí. Upíri, vlkolaci, víly a bosoráci podliehajú Dohode s Tieňolovcami. Najhorší sú však démoni, s ktorými sa neradno zahrávať. Tessa prišla do Londýna hľadať brata, narazila však na ľudí, čo ju chcú využiť a tiež na ľudí, ktorí ju ochránia aj vlastným životom. To zaručuje knihe množstvo akčných scén. Prekvapenia a tajnosti sa valia zovšadial a ja som ani nestíhala sledovať a vkuse ma niečo prekvapovalo. Autorka vytvorila aj veľkého zloducha Magistra, u ktorého vlastne ani neviete, čo chce. Nájdete tu aj známe postavy z pôvodnej série ako sú Mlčanliví bratia či bosorák Magnus Bane. Históriu Tieňolovcov sa dozvedáme z Tessinho štúdia a je prekvapivé, koľko knižiek sa tu spomína a cituje. Vyznie to naozaj unikátne. Tiež si tí, čo čítali TMI všimnú známe tieňolovecké priezviská, hlavne Herondale a Lightwood. Mne to nedalo a vkuse som sa zamýšľala nad tým, kto je koho predok 8D Všetky postavy vytvárali zaujímavú súčasť deja a neboli tam zbytočne. Tessa mi bola sympatická, Jem je stelesnená dobrota a Will je... no proste Will. Je to povaha ako Jace z TMI, no predsa iný. Zaujal ma, na konci ma naštval, ale nezavrhujte ho, pretože v 2. dieli som sa do neho zamilovala 8P V knihe sa mierne ťahá taký ten zastaralý názor, že ženy by nemali bojovať ani nosiť nohavice, na čo poukazuje aj sama Tessa. Treba si uvedomiť, v akej dobe prebieha dej knihy, ale nie je to nič strašné. Aj muž aj žena totiž dokážu spoľahlivo a vtipne papuľovať Willovi 8D On dodáva knihe odlahčenie vo forme humoru, irónie, zosmiešňovania a vytvára tým vtipné hlášky a situácie. Veľkým mínusom je, že autorka nevymyslela skoro nič nové. Zaujali ma mechanické stroje, no inak akoby okopírovala postavy a dej Mesta kostí. Toto dielo je podľa mňa vylepšená verzia Mesta kostí. Možno práve preto sa to čítalo tak dobre. Štýl autorky sa nezmenil, píše pútavo a príbeh ma bavil, no bohužiaľ nemôžem dať knihe, ktorej autorka vykráda samu seba plný počet hviezdičiek. Odporúčam vám prečítať si najprv pôvodnú TMI trilógiu a potom sa rozhodne pustiť do tohto, pretože je to skoro perfekné 8)


Peter 5 z 5
19.11.2013 16:06:29

Po prečítaní troch častí Nástrojov smrteľníkov som sa pustil na Pekelné stroje. Už som prečítal pár recenzií, kde sa písalo, že táto séria je lepšia ako predošlá. Ja sám som asi tiež toho istého názoru :) Londýn v roku 1878 mi úplne sadol. Zo začiatku sa to možno trochu naťahuje a dlho plynie, ale potom to už ide, len sa človek musí do toho dostať. Spoznávame postavy, ku ktorým som si vybudoval vzťah ako keby naozaj existovali. Hlavná hrdinka Tessa mi bola hneď sympatická, tak isto ako aj Will a Jem. Riadne som si obľúbil väčšinu postáv. Na záver ma čakalo poriadne prekvapenie, ktoré som tak trochu očakával, lebo ja hlupák som si prečítal popis tretej časti série. Teraz to ľutujem. Takže nech vás ani nenapadne čítať o čom sú ďalšie časti. Môžem povedať, že to bola super kniha a podľa mňa je to lepšia séria ako predchádzajúca. Proste sa mi to do toho Londýna v roku 1878 riadne hodí :) Vrelo odporúčam.