Kožené srdce

Dominik Dán

SVK Slovensky SLOVART2012/07

Kniha: Kožené srdce - Dominik Dán
Katalógové číslo: 186291 viac »
Ušetríte až 3,16 € z bežnej ceny 14,95
A navyše získate 11 vernostných bodov
Séria kníh: Slovenské krimi Dominika Dána
Slovenské krimi Dominika Dána
Titul je zaradený v tejto sérii
11,79
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kožené srdce

Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piatimi rokmi bez stopy stratil. So stratou dvoch najmilovanejších ľudí sa ťažko vyrovnával, no Krauz s kolegami z kancelárie stoštyridsaťjeden mu zachránili život a všetko nasvedčovalo tomu, že Oto už bude v poriadku. Lenže ako to už v živote býva, zdanie občas klame. Hanzelov syn sa nečakane vrátil domov a namiesto radosti prišli problémy – v podobe obrovského revolvera za pásom a neustálych klamstiev o tom, kde vlastne celý ten čas bol. Krauz a Chosé otcovi sľúbia, že mladého Ota postrážia a pomôžu mu. Vôbec netušia, do čoho sa kolegov syn zase zaplietol.Zdroj: Literama.sk

Burger s Hanzelom majú plné ruky práce s vraždou vysokopostaveného štátneho úradníka a vyšetrujú tak obetavo, že obaja skončia v nemocnici vo veľmi vážnom stave. Ani Krauz a Chosé nemajú pri sledovaní mladého Ota veľa šťastia a musia hľadieť do očí smrti, ktorá je jednou z najbolestivejších. Skutočnosť, že pritom rozpletú rodinné tajomstvo staré vyše polstoročia ich vôbec neteší. Všetci sa nakoniec stretnú v jednej nemocnici, ale či aj všetci prežijú, nevedia ani lekári.Zdroj: Literama.sk (kozenesrdcedomcodano)

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
186291
Názov
Kožené srdce
EAN/ISBN
9788055606934
Forma
Pevná s prebalom lesklá
Autor
Dominik Dán
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/07
Rozsah
311
Rozmer
135×216
Hmotnosť
0,38
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

APRÍL 2003

Aj nebo plakalo, nielen policajti. Mraky sa dotýkali zeme a chvíľami nebolo vidieť ani truhlu, ani farára s miništrantmi. Chlapci v dlhých bielo-čiernych kamžách sa snažili, ako vedeli, ale jednému zhaslo kadidlo a druhý zápasil s vysokým krížom zmietajúcim sa vo vetre. Hrozilo, že padne do jamy ako prvý.

Ostatní postávali v kruhu so schúlenými plecami. Dáždniky im boli nanič.  Chatrnejšie vietor polámal už cestou z márnice a z tých odolnejších sa takmer vodovodný dážď akoby vysmieval. Navzdory živlom stáli ani prikovaní a tupo čumeli pred seba na kopec čerstvo vykopanej hliny. Krauzovi zatieklo za golier a na zátylku cítil nepríjemný chlad. Chosé vedľa neho kýchol. Ich dáždnik bol z tých chatrnejších a spleť pokrivených drôtov na plastovej rúčke odhodil Chosé hneď za márnicou do kontajnera na zvädnuté kvetiny.

Krauz kýchol tiež a asi desiatykrát zašomral... tak ti teda pekne ďakujem, debil jeden... a Chosé asi desiatykrát ticho odvetil... nemáš za čo, druhýkrát si zober svoj... a hlavu naklonil proti novému náporu vetra.

Pán farár sa ani nesnažil otvoriť modlitebnú knižku, improvizoval a potácal sa vo vetre bičovaný dažďom ako stelesnenie mučeníka a masochistu. Voľnou rukou si pridŕžal štvorcovú čiapočku. Niečo hovoril, ale nikto mu nerozumel, a ani nebolo treba, na pohrebe už bol každý a to podstatné očakávali až od chlapov s lanami.

Riaditeľ kriminálky a šéf oddelenia vrážd sa krčili pod čiernym dáždnikom zahraničnej výroby a nastavovali ho šikovne proti vetru. Vial raz sprava, raz zľava, a pretože tí dvaja vedeli predvídavo vystihnúť, odkiaľ vietor zavanie,
držali sa na svojich flekoch už pekných pár rokov. Teraz im ich umenie bolo prd platné, lebo sa postavili pod kopček čerstvo vykopanej hliny a potôčiky riedkeho bahna im zaplavovali poltopánky. Odstúpili nabok a závistlivo vzhliadli ku Krauzovi stojacemu hore nad jamou. Krauz sa tváril, že sa modlí, a kašľal na nich.

Tlstý Váňa a karatista Kuky vyriešili problém po svojom a nad hlavami si držali kus igelitového vreca. Občas pomohlo, občas im vietor spŕšku dažďovej vody chrstol do tváre alebo na chrbát.

Starý Burger neprišiel. Nepustili ho z nemocnice. Krauz sa chystal za primárom, aby už konečne ukončil večné špekulácie o kolegovom zdravotnom stave. Najprv to bol zápal pľúc, potom edém, potom nejaký tieň na röntgenovej snímke, potom...

Jednoducho mu už zákulisné reči liezli na nervy, a najviac ho štvalo pošuškávanie niektorých kolegov, tiežodborníkov na medicínu, a rozhodol sa načrieť priamo z prameňa a vyjasniť si Burgerov stav u samého primára. Lenže
chystal sa za ním už týždeň, a vždy do toho niečo prišlo. Ako aj teraz. Kto mohol tušiť, že Hanzelova manželka nové srdiečko nebude chcieť?

Oto Hanzel stál tesne nad jamou. Petra Pergnerová sa snažila držať dáždnik tak, aby ho aspoň trochu kryla, ale v jednom kuse plakal, predkláňal sa, ruky naťahoval raz k truhle, raz k jame a bol už celý mokrý. Asi o tom ani nevedel.
Namiesto Petry tam mal stáť Hanzelov jediný syn, ale nevedeli ho nájsť. Pred piatimi rokmi odišiel pracovať do Írska, potom, asi po dvoch rokoch, sa ozval z Melbournu, čo je len kúsok vedľa Írska, a odvtedy o ňom nikto nepočul. Otcovi
napísal iba jeden list, v ktorom vôbec nevysvetlil, ako sa na druhý koniec sveta dostal, ani čo tam vlastne robí, iba napísal, že všetko je ok a money sa iba sypú, a že už spíkuje úplne plynule a že sa potom ozve. Neozval sa. Zmizol. Chalani to skúšali aj cez ambasádu, aj cez Interpol, aj cez osobné kontakty v Sydney, ale výsledok bol nulový.

Detektív Oto Hanzel stál nad hrobom svojej manželky
sám a ani záplava kolegov a policajných funkcionárov stojacich okolo neho pocit osamelosti nemohla zmierniť. To, že syn neprišiel na matkin pohreb a, samozrejme, aj to, že manželka zomrela, ho úplne zlomilo a Petra a Filip, ktorí
ho po dohode so staršími kolegami dostali na starosť, mali čo robiť, aby im neskolaboval.
...

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.6 z 5.0
5
142.9%
(7)
4
500.0%
(2)
3
1000.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Alexandra 3 z 5
12.02.2013 16:12:01

Moja prvá "Dánovka" a neviem, čo si mám myslieť. Čítanie to bolo zaujímavé a rýchle, rozhovory policajtov občas také komické, až musia byť skutočné. Kniha je celkovo reálna, v iných detektívnych príbehoch sú podsúvané stopy, čitateľ sa chtiac-nechtiac stáva detektívom. Tu akoby som na všetko hľadela nezúčastnene a až do rozuzlenia na konci som nemala šancu sama prísť na to, čo sa dialo.


zufa 5 z 5
28.03.2013 13:25:06

ako vzdy autor nesklamal...kniha napinava a zhltla som ju celuuu ... odporucam


Rudolf 5 z 5
21.04.2013 20:18:54

Skvelý dej a znova aj krásna obálka. Super, Dominik.


Tina 5 z 5
07.05.2013 20:50:28

Tohto autora som si zamilovala. Do svojich príbehov autor zakomponoval skutočné udalosti, na ktoré si ešte živo pamätáme. Opisuje miesta, ktoré sa nám možno zdajú známe a možno ich veľmi dobre poznáme. Preto sa v jeho príbehoch cítim od začiatku doma. Jeho štýl humoru je situačný až ironický a príjemne odľahčuje. Veľmi sa mi páči citlivosť hlavných postáv s akou pristupujú k obetiam aj k páchateľom, ako napríklad v tomto príbehu. Prečítala som túto ako aj všetky ostatné za necelé dva dni. Všetkým, ktorí ešte tohto autora nepoznajú, odporúčam...


Lenka 5 z 5
11.07.2013 15:58:59

Po prečítaní tejto knihy som si povedala waw, je len málo autorov, čo vie historické udalosti tak dokonalo zapracovať do deja. Núti čitateľa premýšľať. Ďalší skvelý príbeh, ktorý sa oplatí si prečítať.


Mišo 5 z 5
20.08.2013 17:57:52

Horúci príbeh, priam strhujúci. Úžasné!!! Odporúčam.


kengura 5 z 5
23.10.2013 08:43:54

Kniha je skutočným pôžitkom. Je poučná, udrží čitateľa v napätí, ale čo je najdôležitejšie psychologický prístup autora je neskutočný, vidieť za tým človeka, ktorý prihovára ľudským jazykom a humanitou, bez chorobnej agresie, dej je skutočne špičkový, prepracovaná synchronizácia postav len k tomu pridáva pôvab, táto kniha sa mi čítala neskutočne dobre a rada sa k nej vraciam.


Petra 4 z 5
30.12.2013 20:20:33

dobrá ako vždy...


Casion 4 z 5
04.09.2014 19:36:06

Ďalší z brilantných príbehov od skvelé spisovateľa Dominika Dána. Máme čo dočinenia s podozrivým úmrtím, ktoré spočiatku vyzerá ako prirodzené úmrtie. Iba náhoda rozhodne o tom, že sa príde na fakt, že sa za tým skrýva niečo viac. K tomu všetkému sa do príbehu zapletie aj história prostredníctvom spisovateľa píšuceho knihu so zameraním na život doktora z druhej svetovej vojny. Súčastnosť sa prelína s minulosťou, takže pokiaľ máte radi druhú svetovú vojnu, tak knihu určite odporúčam. Nie je to totiž o faktoch, ale o zaujímavom príbehu. V knihe bolo trochu menej akcie než som zvyknutá na Dánovky, ale nechýbali sledovačky, naháňačka a hoci počet vrážd sa drží na nízkom čísle, celkovo sa mi kniha páči.