Hry o život - trilógia

1. vydanie

Suzanne Collinsová

SVK Slovensky IKAR2012/03

Kniha: Hry o život - trilógia - 1. vydanie - Suzanne Collinsová
Katalógové číslo: 173399 viac »
Séria kníh: Hry o život
Hry o život
Titul je zaradený v tejto sérii
17,69

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Hry o život - trilógia

1. vydanie

Na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem, ovládaný bohatým Sídlom, ktoré obklopuje dvanásť podrobených obvodov. Nenávidené Sídlo vládne železnou päsťou. Raz do roka povolá z každého obvodu chlapca a dievča do hier o život, aby pobavili televíznych divákov skutočným bojom na život a na smrť. Medzi nimi sa dobrovoľne ocitne šestnásťročná Katniss Everdeenová, odhodlaná za každú cenu prežiť. Aj víťazstvo však môže mať trpkú príchuť, oslavné turné po jednotlivých obvodoch sa zmení na krutú skúšku ohňom. Symbolom odporu proti Sídlu sa stáva drozdajka, vtáčik, ktorého nosí Katniss na hrudi v podobe zlatej brošne. Obe znepriatelené strany ju preto vnímajú ako živý symbol rebélie a zamýšľajú využiť ju v mocenskom súboji. Okrem toho sa Katniss až zúfalo nevyzná vo vlastných citoch, najradšej by sa rozdvojila, lebo vie, že obaja jej nápadníci, Peeta aj Gale, by si jej lásku zaslúžili...

Hry o život sú trilógiou plnou napätia, zákulisných intríg, ale aj lásky. Hoci sa dej odohráva v budúcnosti, stále ide o odveký zápas dobra proti zlu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
173399
Názov
Hry o život - trilógia
Podnázov
1. vydanie
EAN/ISBN
9788055130170
Autor
Suzanne Collinsová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/03
Rozsah
640
Rozmer
147×233
Hmotnosť
0,96
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Neviem, ako dlho sa uhýbam ohnivým guliam, ale útoky napokon ustanú. To je dobre, pretože mi je znova na vracanie. Do hrdla a do nosa mi stúpa kyslá tekutina. Musím zastať, pretože moje telo sa zmieta a zúfalo sa pokúša zbaviť jedovatých látok, ktoré som vdýchla. Očakávam ďalšie zasyčanie, ďalší signál vyraziť, ale žiadny neprichádza. Napína ma tak silno, až sa mi do páliacich očí tlačia slzy. Šaty mám zmáčané potom. Cez zápach dymu a vývratkov zacítim spálené vlasy. Rukou si siahnem na vrkoč a zistím, že ohnivá guľa mi z neho odpálila aspoň pätnásť centimetrov. V prstoch sa mi rozpadávajú zuhoľnatené pramene. Fascinovane na ne hľadím, keď vtom začujem zasyčanie.

Svaly zareagujú, nie však dostatočne rýchlo. Ohnivá guľa narazí do zeme vedľa mňa a cestou sa mi obtrie o pravé lýtko. Keď vidím, že nohavice zachvátili plamene, prestanem sa ovládať. Zvrtnem sa, tackám sa dozadu, vrieskam a snažím sa tej hrôzy zbaviť. Keď sa konečne trochu spamätám, šúcham nohou o zem, čím zažehnám najväčšiu pohromu. Potom holými rukami bez rozmýšľania odtrhnem kus látky.

Víťazstvo znamená úspech a slávu.
Prehra znamená istú smrť.
Hry o život sa práve začali...

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(8)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

emajko159
26.03.2012 16:05:15

skoda ze to vydali az teraz. ja mam doma 3 knihy zvlast. sice maju tiez peknu obalku, ale tieto 3d obalky mam radsej. navyse je cely pribeh v jednej tucnej knihe.


clarity
06.06.2012 20:25:57

Ja mám to šťastie, že mám túto úžasnú knihu v novom obale a tri knihy v jednom :) Je to skvelá kniha od ktorej som sa nemohla odtrhnúť. je mi lúto že ju mám už prečítanú, ale nevadí dám si repete.:)


Zuzana
06.10.2012 13:03:56

... jedným slovom - super...


Adriána
12.02.2013 21:58:22

Túto knihu som dostala ako dar a musím povedať že nič lepšie by som si sama nevybrala.Bola jednoducho neskutočne dobrá.Celý čas som ju čítala v očakávaní ako bude dej pokračovať. Odporúčam NEDÁ SA OD NEJ ODTRHNÚŤ


Saša 5 z 5
24.02.2013 16:45:45

Hry o život-trilógia-je moja naj,naj,najlepšia kúpa.Túto knihu milujem a som na nej závislá.Ale vážne-veď som ju čítala aj neskoro večer,len aby som mohla ísť s pokojom v duši spať.Lenže aj tak mi to táto kniha nedopriala-stále som na ňu musela myslieť.A to aj potom,čo som ju komplet dočítala.Mala skvelý príbeh,prostredie,postavy aj štýl písania bol perfektný.Autorka to mala vymyslené úžasne.Jedine,čo ma mrzí je,že to už skončilo a žiadne pokračovanie nebude.Och!A ak ste sa dívali na film skôr ako ste prečítali túto knihu,tak to je vaša osudová chyba.Skutočne,pretože film je oproti knihe nula.Verte mi!Dávam 5 hviezdičiek a 100 alebo radšej 1000 navyše:D


Jana 5 z 5
04.03.2013 19:21:57

skvela trilogia, vynikajuco napisana, nemohla som sa od nej odtrhnut, a po jej precitani som mala chut zacat ju citat odznovu, uplne ma dostala, vrelo odporucam


Evelin 5 z 5
06.03.2013 13:27:18

Skvelá trilógia. Okrem toho, že obsah je krásne prepracovaný a originálnym 3v1 kniha dokonale šetrí miesto v knižnici. Aj obálku má zaujímavejšiu a cena je výhodnejšia. Som rada, že som si kúpila toto spracovanie a rozhodne odporúčam. Akonáhle si totiž kúpite 1. diel, budete prahnúť po pokračovaní, takže rozhodne sa viac oplatí kúpiť všetko v 1 :D


Miloš 5 z 5
19.03.2013 19:41:47

Vidím, že tu píšu samé baby a tak mi to nedá a keďže som ju čítal, tak nech je tu názor aj iného pohlavia. Dal som na odporúčania známej, ktorá ma varovala, že je tam aj dosť romantiky, ale že nebudem ľutovať. Mala pravdu. Táto trilógia je úžasná. Keď ide o romantiku, tak ani mužom by nemala prekážať. Kniha je zaujímavo napísaná. Ten svet ma pohltil a Katniss som si hneď obľúbil. Jednoznačne odporúčam!


Michaela
23.03.2013 09:44:19

Nádherná kniha s pútavým a originálnym dejom na zamyslenie. Absolútne ju zbožňujem, autorka z tohoto žánru vyťažila to najlepšie a nikoho nekopírovala. Prišla s niečim sviežim a novým. K tomu jej zaujímavý štýl písania, ktorý ma doslova vtiahol do deja.


Nika 5 z 5
24.03.2013 13:01:47

Nič lepšie som ešte nečítala, ako je táto séria. Je tam všetko. Dobrodružstvo, láska, napätie v sci-fi prostredí. Skvelé postavy, ktoré si zamilujete okamžite. Nie je to ďalšia tuctová YA kniha, to v žiadnom prípade. Autorka vás vtiahne do deja a vy nebudete chcieť knihu odložiť až kým sa nedostanete na koniec. Po prečítaní som na ňu nemohla prestať myslieť.. a to je fakt :D Dokonalá!!