Zoznam zákazov

Koethi Zanová

SVK Slovensky IKAR2013/07

Kniha: Zoznam zákazov - Koethi Zanová
Katalógové číslo: 168548 viac »
10,17

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Zoznam zákazov

Špičkový psychothriler!

Najlepšie priateľky Sarah a Jennifer sa celé roky riadia zoznamom, ktorému hovoria Zoznam zákazov. Sú to pravidlá, ktorých sa musia za každú cenu držať, aby sa vyhli nebezpečenstvu. Napriek svojim vycibreným inštinktom však jedného večera nasadnú do nesprávneho taxíka a to má pre ich život tragické následky. Tri roky ich s ďalšími dvoma dievčatami väzní v pivnici šialenec so sadistickými sklonmi.

Po úteku zo zajatia Sarah strávi nasledujúcich desať rokov vo svojom byte, takmer z neho nevychádza. Zotavuje sa z utrpenia a usiluje sa vrátiť do normálneho života. Osamelá sa skrýva pod novým menom a nie je schopná zmieriť sa s faktom, že jej najlepšia priateľka Jennifer sa z pivnice nevrátila. Ich únosca však čaká na podmienečné prepustenie a Sarah už ďalej nemôže ignorovať zvrátené listy, ktoré jej posiela z väzenia. Akoby jej v nich ponúkal záhadné odkazy, ktoré môže pochopiť len ona. Ak by sa však ukázali ako reálne, mohli by ho udržať za mrežami.

Sarah sa napokon rozhodne vzoprieť svojmu strachu a čeliť aj nepochopiteľnej nevraživosti ďalších dvoch obetí. Na vlastnú päsť sa vydáva pátrať po minulosti. Ocitne sa vo svete plnom zvráteností, narazí na tajný spolok a záhadný výskum zaoberajúci sa mučením. Postupne odhaľuje záhadu, ktorá je oveľa desivejšia ako jej najhoršie predstavy.

Z anglického originálu The Never List (Pamela Dorman Books, Viking, New York 2012) preložil Henrich Chládek.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
168548
Názov
Zoznam zákazov
EAN/ISBN
9788055129631
Forma
Pevná, viazaná
Autor
Koethi Zanová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/07
Rozsah
288
Rozmer
145×227
Hmotnosť
0,46
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Cestou do kúpeľne som zbadala obálku, ktorú mi niekto strčil popod dvere. Pomyslela som si, že ide o účet z recepcie, hoci sa mi zdalo zvláštne, že ho nevložili do smotanovobielej obálky s hotelovým logom, aké ležali na mojom nočnom stolíku. Sklonila som sa a zdvihla ju, prv ako som si všimla rukopis. Pri pohľade na dôverne známe písmo sa vo mne niečo zrútilo. Neotvorila som ju. Nedokázala som sa prinútiť do nej sama nahliadnuť, preto som vybehla na chodbu a utekala k Tracinej izbe. Dlho som klopala, kým som ju zobudila. Konečne otvorila dvere.

„Aj ty si ho dostala?“

„Čo?“ hlesla vyčerpane.

„List. Od Jacka. Tu v hoteli.“ Zlyhal mi hlas. Bola som celá bez seba. Narastala vo mne dôverne známa panika. „Vie, kde bývame. Odkiaľ to môže vedieť? Museli nás sledovať Noahovi chlapi a urobiť Jackovi kuriéra.“

Ukázala som na podlahu hneď za dverami. Tam ležal. Jej list. Tracy náhle zbledla, viac ako inokedy. Zhrozená naň zízala a nehýbala sa.

„Vypadnime odtiaľto. Choď si zbaliť veci. Ja zobudím Christine.“

Utekala som späť do izby a náhlivo som nahádzala veci do kufra.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.3 z 5.0
5
150.0%
(2)
4
0%
(0)
3
300.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
10.09.2013 19:05:47

Je to kniha strašná svojim krutým obsahom. Ale dobre napísaná a odporúčam pre silnejšie povahy. Nie je to žiadna oddychovka. Aj keď som ju práve nečítala, stále ma prenasledovala. Rozmýšľala som, čo dokáže náš mozok a naše vedomie, psychika. Alebo čo dokážu s ním spraviť, ako sa dokáže človek zmeniť. Hlavná hrdinka zažila toho veľmi veľa, ale vytesnila niektoré svoje zážitky z mysle, akoby sa neboli stali. Je to mrazivý psychotriler, plný temnej a zvrátenej krutosti uznávaného človeka, ktorý žije dvojakým životom. Psychopata a obdivovaného a študentmi milovaného profesora. Čo všetko číha na nás v našej vlastnej mysli, keď ju do rúk chytí "znalá" osoba? Prečítajte si knihu, ktorá ma naozaj prekvapujúci záver. Odporúčam aj knihu Žena v klietke, je to čosi podobné. Ale nie až také mrazivé.


Miroslava 5 z 5
21.09.2013 10:48:36

Veľmi dobre napísaná kniha. Neočakávané zvraty, nakoľko som niečo tušila ale zrazu som tam čítala to, čo by ma vôbec nenapadlo. Ustavičné napätie, stále doháňa k rozmýšľaniu nad tým, čo by ste sami spravili keby ste sa dostali do takejto situácie a či by ste vôbec zvládli vrátiť sa. Odporúčam prečítať.


Danka 3 z 5
30.10.2013 20:37:35

Kniha bola skvelá, to nemôžem poprieť. No na základe recenzií, reklamy a proma som od nej čakala viac. Úvod bol skvelý, páčilo sa mi ako autorka opísala život priateliek, ich pravidlá a zákazy. Keď som sa dostala k tomu, ako sa prebrali zavreté v pivnici v dome u šialeného profesora, neustále som čakala kedy sa začne rozvíjať dej, kedy sa dozviem čo všetko v pivnici zažili. Samozrejme, že niečo som sa dozvedela, no vadilo mi, že to boli len také spomienkové útržky a častokrát akoby nedokončené. Keďže je kniha opísaná ako psychotriller čakala som viac napätia, bohužiaľ som sa nedočkala. Záver bol trocha zvláštny, ako keby mi do deja nesedel, bol troška nelogický no napriek tomu sa mi kniha celkom páčila.