Dni krvi a trblietavých hviezd

2. časť

Laini Taylorová

SVK Slovensky IKAR2013/05

Kniha: Dni krvi a trblietavých hviezd - 2. časť - Laini Taylorová
Katalógové číslo: 168444 viac »
Séria kníh: Dcéra dymu a kostí
Dcéra dymu a kostí
Titul je zaradený v tejto sérii
12,35

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dni krvi a trblietavých hviezd

2. časť

Vďaka krásnemu anjelovi Akivovi sa Karou dozvedá vytúženú pravdu o sebe a tá pravda je bolestná... Navyše sa do serafa zaľúbi a nik netuší, či ich láska pretrvá začínajúcu sa vojnu medzi svetmi dobra a zla... Karou, modrovlasá študentka umenia v Prahe a pomocníčka mocnej chiméry Priepastníka v inom svete, sa vďaka krásnemu anjelovi Akivovi s ohnivými očami dozvedá vytúženú pravdu o sebe. Nie je ľudskou bytosťou, ale chimérou v ľudskej podobe. Karou a Akiva sa zaľúbia a pustia sa za spoločnou predstavou: svet sa nemusí zmietať v krvavej vojne odvekých nepriateľov! Nezničia práve plamene vojny ich krátku lásku...? V druhej časti, vo voľnom pokračovaní o zápase chimér a serafov, Karou zistí, že Akiva ju zradil. Zrada má katastrofálne následky pre ich svet zvaný Eretz, prístupný cez štrbiny na oblohe vysoko nad Zemou na dvoch miestach vzdialených tisíce kilometrov. Karou vie, kto je a kam patrí. V novom výbuchu vojny medzi anjelmi a chimérami stoja milenci proti sebe. Ich spoločné sny o lepšom svete ľahli popolom. Kým Karou pomáha budovať armádu netvorov, Akiva sa odhodlá ďalej bojovať za spásu a nádej. Podarí sa mu vzkriesiť nádej? V pokračovaní Dcéry dymu a kosti s názvom Dni krvi a trblietavých hviezd – sa Karou rozhoduje, ako pomstí smrť svojich najbližších. Nie je to však príbeh o pomste. Je to rozprávanie o nešťastí a kráse, tajomstvách a neuskutočniteľných rozhodnutiach. Z anglického originálu Days of Blood and Starlight (Little, Brown and Company, New York) preložil Karol Vlk.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
168444
Názov
Dni krvi a trblietavých hviezd
Podnázov
2. časť
EAN/ISBN
9788055134734
Forma
Tvrdá, s prebalom, matná
Autor
Laini Taylorová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2013/05
Rozsah
344
Rozmer
145×227
Hmotnosť
0,47
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Bola mladá a silná. Čierne vlasy jej zdobil diadém s kamenným skarabeom vsadeným do matného zlata. Krídla – aj oči – mala ohnivé. Prižmúrila ich, hľadiac na mraky, ktoré sa hnali, až sa celkom rozmazávali a tvorili súvislé pásy. Nemilosrdný prúd zachytil vtáky aj tiene, všetko sa v ňom vírilo. Aj ostatní na ostrove sa zastavili, prerušili prácu a podobne ako zahľadená žena aj oni sledovali oblohu.
A keď sa prúd utíšil a zavládlo hlboké ticho, žena vedela, čo sa chystá. 
Chytila sa zábradlia. Ten pohyb akoby bol nádych pred výkrikom. A vtom...
Naozaj výkrik!
Nečujný, no prudký. Mraky sa hnali opačným smerom, švihali nad zelenkavým morom.
Na druhej strane zeme, pri zdroji neprirodzeného nádychu a výkriku, sa nerozbitné sklo Veže víťazstva... roztrieštilo. Meč, symbol ríše a serafov, explodoval s obrovskou silou.
A na všetko hľadeli luny. Odrážali sa na miliónoch letiacich črepín, a všade, kde sa zabodli, zabodli sa aj Nitid a Ellai. Keď vyšlo slnko, ostré kúsky skla nachádzali zabodnuté v stromoch vo veľkej vzdialenosti od veže. Trčali aj z mŕtvol, ktorých bolo oveľa menej, ako by bolo bývalo, keby sa všetko bolo odohralo za bieleho dňa. Prebodnuté vtáky a anjeli ležali na strechách. Jeden člen Gardy strieborného meča prerazil kopulu háremu, cez dieru chvatne utekali desiatky konkubín, mnohé s Joramovými deťmi v lone, iné si niesli deti v náručí. 
Na svitaní sa Meč zjavil ako oceľový skelet. Zmizli sklené vrstvy, labyrint chodieb, vtáčie klietky, maľované paravány i pódium. Akoby ani nikdy neboli existovali.
Ten deň, napodiv bezoblačný, priniesol zmätky, údes a fámy, more vyplavovalo telá až na vzdialenom Thisalene.
Čo sa vlastne stalo?

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.8 z 5.0
5
133.3%
(3)
4
400.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Little Black Lady 5 z 5
25.04.2013 09:10:51

Mám prečítanú anglickú verziu tejto knižky a naozaj môžem povedať, že patrí medzi oblubené, ktoré majú miesto na poličke. Karou, Akiva, Liraz, Zuzana, Hazael a mnoho dalších a dalších, Ziri, Thiago, všetko to tvorí jeden veľký magický príbeh ktorý sa oplatí prečítať a prežiť, nelutujem kúpu a teším sa na posledný tretí diel, a s mojou nedočkavostou to je veruže utrpenie..:D


bebe
10.09.2013 08:49:40

ako to býva u trilógií bežné - jednotka super, dvojka malinko horšie, ani teraz tomu nebolo inak, od druhej časti som čakala niečo iné ale nemôžem povedať že by sa mi tento príbeh nepáčil, určite bude patriť k trilógiám ktoré si najaký čas opäť prečítam a rada :)


Lirity Lilith Ouida 4 z 5
22.11.2013 18:40:38

Skvelá kniha patrí medzi moje najobľúbenejšie. Jedine čo sa mi nepáči je skákanie deja a rozprávača a že knižka je taká krátka brala by som keby to viac rozvinula.


Raquel 5 z 5
28.11.2013 20:15:03

Najlepšia kniha aku som čitala.


Monika
03.12.2013 18:14:51

Kniha sa mi velmi pacila, uz sa neviem dockat pokracovania.


Casion 5 z 5
03.03.2014 17:43:55

Pútavé pokračovanie príbehu o vojne medzi chimérami a anjelmi. Kým jednotka bola skôr o milostnom príbehu, tu sa dočkáme skutočnej vojny takej aká je - brutálna, krvavá a neľútostná. Karou má vážne problémy a Akviva tiež. Osobne som nevedela, ktorého z nich ľutujem viac, obaja to majú ťažké. Dočkáme sa pohľadu na príbeh aj podaním Zuzany, ktorá sa mi tiež zapáčila už v jednotke a teraz hádam ešte viac. Napínavé to je takmer celú knihu, no najviac sa mi to začalo páči ku koncu a samozrejme, skončí to veľmi napínavo, už sa teším na tretí diel.