Zasvätený

Zasvätený 1

Simon Toyne

SVK Slovensky IKAR2011/12

Kniha: Zasvätený - Zasvätený 1 - Simon Toyne
Katalógové číslo: 125507 viac »
Obrázok nedostupný: Séria kníh: Zasvätený
Zasvätený
Titul je zaradený v tejto sérii

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Zasvätený

Zasvätený 1

Obeť jedného človeka môže vyvolať sprisahanie. Odvaha jednej ženy napokon odhalí desivú pravdu. Dokáže sa jej však ľudstvo postaviť zoči-voči? Čo je tajomstvom zasväteného? Istoty moderného sveta sa čochvíľa rozpadnú vinou sprisahania napájaného krvou a klamstvom... Mních skočí z najstaršieho obývaného svätého chrámu na zemi, z Citadely vytesanej do hory v historickom tureckom meste Rumy, a zabije sa. Nejde však o bežnú samovraždu, ale o symbolický akt a vďaka médiám sa jeho svedkom stane celý svet. Pre charitatívnu pracovníčku Kathryn Mannovú a hŕstku spolupracovníkov to znamená signál na začatie akcie, na ktorú čakali, no pre uzavretých fanatikov v mníšskych sutanách v Citadele zasvätených koniec všetkého, čo vybudovali. Chcú tomu zabrániť, a tak zabíjajú, mučia a porušujú zákony. Novinárka Liv Adamsenová, ktorá píše o zločinoch v New Jersey, sa odvážne vydá na príšernú a nebezpečnú cestu, ktorá vedie aj k poznaniu samej seba. Na konci cesty však objaví čosi, čo zmení jej život! Zasvätený je apokalyptický triler o sprisahaní, aký ste ešte nečítali, plný vzrušenia a intríg. Zároveň ohlasuje debut veľkého talentu – Simona Toyna. Z anglického originálu Sanctus (HarperCollinsPublishers, Londýn 2011) preložil Alojz Keníž.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
125507
Názov
Zasvätený
Podnázov
Zasvätený 1
EAN/ISBN
9788055127200
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Autor
Simon Toyne
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2011/12
Rozsah
344
Rozmer
155×233
Hmotnosť
0,52
Stav
Nedostupné
Zľava
0%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Po údere do hlavy sa ho chytal závrat a žalúdočná nevoľnosť. Pri vedomí zostal iba vďaka ukrutnej zime. Oblieval ho nehybný, prastarý chlad, nemenný a nemilosrdný ako kameň, do ktorého vytesali celu. Pritláčal ho k zemi a zahaľoval ako rubáš, slzy mu primŕzali k lícam a brade, ochladzovala sa mu krv, čo vytekala z čerstvých rezných rán. Odhalenú hornú časť tela si pri obrade dorezal sám. Mysľou sa mu ťarbavo potácali obrazy, predstavy odporných scén, ktorých svedkom sa pred chvíľou stal a zároveň odhalil príšerné tajomstvo.
Dospel k vrcholu celoživotného hľadania. Došiel na koniec cesty, lebo dúfal, že ho privedie k posvätnému a prastarému poznaniu, k božskému osvieteniu, čím sa ešte väčšmi priblíži k Bohu. Napokon po dlhých útrapách dospel k vytúženému poznaniu, ale v tom, čo uzreli jeho oči, nenašiel ani štipku božskosti, pocítil len nepredstaviteľnú bolesť.
Kde sa v tom skrýval Boh? 
Slzy ho nanovo zaštípali a chlad mu prenikol až do špiku kostí. Spoza ťažkých dverí začul vzdialený zvuk, predieral sa cez plást ručne vytesaných chodieb, hadiacich sa naprieč celou horou.
Čoskoro si po mňa prídu.
Obrad sa skončí a potom prídem na rad ja...

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.3 z 5.0
5
133.3%
(3)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
400.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Kiko 2 z 5
22.02.2013 12:10:52

Tajuplný príbeh nás zavedie do juhotureckého turistického mestečka Ruina,kde zhodou okolností stojí najstaršia cirkevná budova sveta - CITADELA - stará horská veža obývaná mníchmi,ktorí majú svoje tajomstvá.Hlavnou postavou je mních Samuel ktorý je zasvätený do tajomstiev ale namiesto mlčanie sa rozhodol všetko ukázať svetu...


Rudolf 5 z 5
21.04.2013 17:49:14

Dejovo fascinujúca kniha.


tatiana 5 z 5
17.08.2014 23:31:15

zhltla som túto knihu-napínavá a pútavá...


Inga 5 z 5
21.08.2014 22:07:31

Kniha ma pohltila, z každého rožka troška, detektívka aj fantasty. Teším sa na druhý diel. Skončilo to moc zaujímavo.