Dokonalý pár

Dokonalý pár 1

Ally Condieová

SVK Slovensky IKAR2012/02

Kniha: Dokonalý pár - Dokonalý pár 1 - Ally Condieová
Katalógové číslo: 125235 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Dokonalý pár

Dokonalý pár 1

Funkcionári rozhodujú o všetkom. Koho budete milovať. Kde budete pracovať. Kedy zomriete. V dokonalom svete je všetko dokonalé. Dokonalí ľudia žijú dokonale naplánovaný život a zomierajú v dokonale pripravenom čase. Dokonalý systém im na želanie pridelí dokonalého partnera a narodia sa dokonalé deti. Čo sa však stane, ak sa niekto proti toľkej dokonalosti postaví? Čo ak niekto objaví cit, ktorý možno nie je dokonalý, ale zato úprimný? Ako ho uchráni pred funkcionármi „dokonalej“ spoločnosti? Cassia verila, že rozhodnutia funkcionárov sú vždy správne. Veď podriadiť sa im je len minimálna cena za dlhý život, ideálnu prácu a dokonalého životného partnera. Preto keď sa na displeji ako Cassiin nový partner objaví jej najlepší kamarát, nepochybuje, že je to ten pravý... až kým sa na tom istom displeji tesne pred vypnutím nemihne aj úplne iná tvár. Odrazu musí riešiť čosi nepredstaviteľné – vybrať si medzi Xanderom a Kyom, medzi jediným životom, aký kedy poznala, a cestou, po ktorej sa doteraz nikto nevydal. Musí sa rozhodnúť medzi dokonalosťou a láskou. Dokonalý pár je príbeh z budúcnosti postavený na literárnych kvalitách starej dobrej minulosti. Je to prvá časť trilógie, pokračovanie s názvom Crossed vyjde v Ikare v druhej polovici roka 2012. V USA sa bleskovo zaradil medzi bestsellery a pripravuje sa aj filmové spracovanie.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
125235
Názov
Dokonalý pár
Podnázov
Dokonalý pár 1
EAN/ISBN
9788055127392
Autor
Ally Condieová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012/02
Rozsah
264
Rozmer
155×233
Hmotnosť
0,44
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.2 z 5.0
5
200.0%
(3)
4
300.0%
(2)
3
0%
(0)
2
600.0%
(1)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Snowy 5 z 5
02.02.2013 20:34:44

Nádherné. Najviac sa mi páčilo že celá kniha je napísaná poeticky a citlivo. Nepotrebovala som nejaké šialené zvraty ani akciu (tej bude podľa mňa dosť v ďalších knihách) ale stačila mi podmanivá atmosféra príbehu a odhaľovania tajomstiev tam bolo pomenej, ale keď na nejaké došlo, stálo to za to ;).


Alexandra 2 z 5
06.02.2013 14:26:46

Vôbec nechápem, čo na tejto knihe všetci vidia. Žeby som už bola na ňu pristará (ale asi ani 10 rokov dozadu by sa mi nepáčila)? Dúfala som, že bude o "dokonalom" svete, že si hlavná hrdinka začne postupne uvedomovať, že nič nie je dokonalé, ale je to len hlúpa hus (s prepáčením), ktorá celý čas len túži po Kyovi. Neviem, prečo je niekto taký nudný a plytký hlavnou postavou knihy, asi všetky vedľajšie boli zaujímavejšie ako Cassia. Bolo tam pár náznakov, prečo by mala byť výnimočnejšia ako ostatní, ale mne to nestačilo. Kniha má naozaj krásnu obálku a napriek všetkému sa čítala veľmi ľahko.


Viki 5 z 5
11.02.2013 20:31:04

Dokonalý pár, dokonalý dej, dokonalá obálka, dokonalý svet ... To všetko prináša prvá časť dychberúcej trilógie s originálnym názvom Matched. Sloboda ktorú hlavný hrdinovia objavujú dokonale kontrastuje s otrokárskym systémom kde žijú. Super účinné lieky vás aj tak nezachránia od smrti v 60. A láska je tu neekonomická, búrlivá - nežiadúca. Aj tie najmenšie detaili tu boli vykreslené s nesmiernou pečlivosťou a čitateľovi v hlave takmer spievajú. Ale kniha sa nemôže páčiť všetkým. Každý poriadny bestseller má svoj tábor zbožňovačov ktorý vzdychajú už len pri vyslovení mena hrdinu a naopak tábor tzv "haterov" ktorý povedia že kniha za nič nestála a nikdo z nich nechápe prečo ju ostatný tak milujú. Dokonalý pár k takýmto knihám určite patrí a pokiaľ mu dovolíte dostať sa vám pod kožu, už navždy s vami tento neuveriteľný zážitok zostane ...


Evelin 4 z 5
06.03.2013 12:49:32

Ďalší "dokonalý" zvrátený svet, ktorý je veľmi dobre spracovaný a vytvorený. Autorka sa s ničím nepárala a pre nás z 21. storočia je takýto život nemysliteľný. Pre nich v knihe je to však normálka. Všetko presne predpísané, skoro žiadna slobodná vôľa. Nájdu sa aj klady aj zápory na takomto svete, ale faktom ostáva, že vždy sa nájde nejaký rebel. Autorka nás zoznamuje s prostredím a s myšlienkou, ako by sme my reagovali na takéto pravidlá. Cez sympatickú hrdinku nám dáva vedieť, aký je svet jej knihy a ja osobne by som sa nevedela rozhodnúť, či by som zákonom podľahla alebo rebelovala. Kniha má zaujímavý námet, dobrý dej a silný príbeh. Čo mi vadilo je nedostatok akcie. Na konci niečo málo, ale čakala som nejaký veľký akčný moment a ono to bolo skôr také na city. Rada by som ale pokračovanie.


jarka.f 4 z 5
02.09.2013 18:45:05

Dokonaly par Je pribehom z dalekej buducnosti. Najvyssie postaveni ludia spolocnosti rozhodli co je najlepsie pre vsetkych. Kontoluju kazdy jeden krok cloveka. Obrali ludi o slobodnu volu. O historiu, hudbu, poeziu. O to vsetko co robi zivot tak bahatym farebnym. Dokonca rozhoduju o smrti obcanov. Na vsetko existuju pravidla. Za malickosti zhrozia neprimerane tvrde tresty. Ludia ziju v strachu. V uzavretej Bibline. Dokonaly plan ako ovladat ludi. Nieje to postakokaliptycky pribeh ani fantasy fikcia. Cassia Reyesova netrpezlivo ocakava svoj prvy banket kde jej vyberu partnera na cely zivot. Je to velka udalost kazdeho dospievajuceho cloveka. Co ale s tym ked sa zalubite do nespravnej osoby. Co s tym ked vase srdce tuzi lietat. Objavovat. Co s tym ked nesmiete takto uvazovat bez toho aby ste ohrozili ludi na ktorych vam zalezi. Miestami budete mat zimomriavky.


Monika 5 z 5
23.12.2013 08:28:11

Túto knihu som si už dlhšie mala v pláne kúpiť a nakoniec ma predbehla kamarátka a kúpila mi ju :3. Čo sa týka obálky, tak je jednoduchá a krásna. V jednoduchosti sa skrýva krása. Tiež sa mi páči, že ju dali zelenú - presne ako jej šaty, banket. Hlavná postava Cassia - úžasné dievča, ktoré miluje poéziu, je perfektná vo svojej práci, dostane dokonalého partnera, všetko sa zdá byť dokonalé. Všetko sa však zmení, keď jej na mikrokartu nabehne aj iný chlapec Ky. Je to celkom divné, že práve vďaka domu sa zblížia. Keby ani jednému neukázali, že by sa stáli partnermi, nevšímali by si jeden druhého. Autorka vytvorila strhujúci, romantícky príbeh. Je to niečo ako zakázaná láska. Keď mám porovnať Kya a Xandera, rozhodne som team Ky. Je skromný, milý a niečím záhadným. Milujem puto medzi ním a Cassiou. Neuveriteľne sa mi páčilo, ako sa budú navzájom spoznávať, ukrývať a pomáhať si. A ten konečný list, čo jej dal ♥. Ale skončilo to dosť kruto, zároveň napäto. Veľmi sa mrzí, že v češtine vyšli už všetky tri časti, zatiaľ čo v slovenčine len prvá -_-. Teraz musím čakať, kým výjde aj druhá. Ach. Avšak, čo sa týka tejto knihy, tak rozhodne 5 hviezdičiek. DOKONALÁ.