Alexandra Oliva

Autor / 2 tituly

Alexandra Oliva alias Ali je autorkou napínavého trileru Posledná (The Last One), v ktorom strašné udalosti postupne stierajú rozdiel medzi fikciou scenára reality šou a skutočnosťou. 

Intenzívne sa začala venovať písaniu počas jej pobytu v New Yorku. Napísala dva "skúšobné" romány, ktoré však vydavateľstvá odmietli vydať. Potom prišiel nápad napísať román Posledná. Autorka si uvedomila, že ak chce nápad pretvoriť do slov a viet na stránky knihy, potrebuje na vlastnej koži zažiť pocity hlavnej hrdinky. Spolu s manželom sa zapísali na kurz prežitia a štrnásť dní v divočine sa stalo nezabudnuteľným a úžasným zážitkom užitočným pre napísanie jej debutového románu.   

Alexandra Oliva vyrastala v malom mestečku v horách Adirondack v štáte New York. Vyštudovala históriu na Yale University. Po štúdiách odišla do Írska, aby písala, cestovala a pracovala ako čašníčka. Keď jej vypršali pracovné víza, vrátila sa späť do rodného mestečka, ale nie na dlho. Odišla do New Yorku, aby opäť pracovala ako čašníčka, súkromná učiteľka, zoznámila sa so svojím manželom, naučila sa liezť po skalách a absolvovala kurz kreatívneho písania. Pracovala aj ako dobrovoľníčka v zoo.

V roku 2014 sa spolu s manželom presťahovali do regiónu the Pacific Northwest, kde žijú spolu so psom, ktorý úspešne riadi ich životy.  

  

Kniha: Posledná - Nemalo to zájsť až tak ďaleko - Alexandra Oliva

Posledná Nemalo to zájsť až tak ďaleko

SVK Slovensky 2017/03Alexandra OlivaIKARTrilery

Vypredané

4.0 z 5.0
NEDOSTUPNÉ
11,46
Kniha: Poslední - Show už skončila, ale ona to neví ... - 1. vydanie - Alexandra Oliva

Poslední Show už skončila, ale ona to neví ...

CZE Česky 2017/03Alexandra OlivaKnižní klubTrilery

Vypredané

NEDOSTUPNÉ
14,61